Δευτέρα, Μαΐου 02, 2011

Osama Been Landed

(Αυτή είναι η μέχρι στιγμής πιο σοκαριστική από τις φωτογραφίες του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση των ΕΙΠΑ - άρα οφείλεις και να με πιστέψεις)
---
Την ίδια πάνω κάτω ώρα με την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα από τον Ομπάμα, ο Τζωρτζ πληροφορούσε την εμβρόντητη Μάρθα ότι είχε λάβει ένα τηλεγράφημα που γνωστοποιούσε τον θάνατο του γιου τους. Εν τω μεταξύ, ο άρτι οσιοποιηθείς Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β', καλόμαθε από το θαύμα της καλόγριας με το πάρκινσον και ζητά από τους ανωτέρους του να του επιτρέψουν να κάνει ένα ακόμη, και συγκεκριμένα να μετατρέψει τον επί δεκαετία δαιμονοποιηθέντα Μπιν Λάντεν στην πρώτη μουσάτη γοργόνα της ιστορίας, η οποία θα αναδύεται ανά τακτά ή έκτακτα διαστήματα στην επιφάνεια της θάλασσας και θα ρωτά τους καπετάνιους και τους ναύτες των διερχόμενων πλοίων, όχι αν ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος, αλλά αν υπήρξε ποτέ ο ίδιος.
Σε αντίθεση με τους πατροπαράδοτους υλικούς εχθρούς, τους τοπικά εντοπισμένους, ο Μπιν Λάντεν υπήρξε ο κατ' εξοχήν εικονικός εχθρός, κατοικώντας μόνο σε ελάχιστα φευγαλέα βίντεο και στον θρύλο του, μέσα από τα οποία κινητοποιούσε τον επίσης μη τοπικά εντοπισμένο στρατό του. Υπό αυτήν την έννοια, και απόλυτα αληθινός εχθρός να ήταν, και απόλυτα αλήθεια να είναι ότι τον σκότωσαν σήμερα και τον πέταξαν στη θάλασσα χωρίς να κρατήσουν οπτικοακουστικά τεκμήρια από το νεκρό του σώμα, ο Μπιν Λάντεν έμοιαζε με το παιδί του Τζωρτζ και της Μάρθας: υλικότης μηδέν, φαντασιακό στο φουλ. Υπό αυτήν επίσης την έννοια, αν υπάρξει συνέχεια σε αυτήν την -τουλάχιστον παράδοξη- μη επίδειξη εικόνων που να πιστοποιούν το θάνατό του, τότε θα τον έχουν όντως σκοτώσει, αφαιρώντας του τη μόνη υπόσταση που είχε ζωντανός, την υπόστασή του ως εικόνα.

14 Comments:

At 5/02/2011 05:52:00 μ.μ., Blogger "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" said...

Αν παραβλέψουμε το ότι "απόλυτη αλήθεια" δεν υπάρχει, επειδή απλά υπάρχει ή δεν υπάρχει αλήθεια, ή πρέπει να δεχθούμε την είδηση αυτή καθ΄εαυτήν και χωρίς φωτογραφικές πιστοποιήσεις ή να την αμφισβητήσουμε και να τη θεωρήσουμε ως το βιάγκρα της πεσμένης δημοτικότητας ενός υποψήφιου εν ενεργεία Προέδρου!
Η πολιτική των ΗΠΑ σε πολλά θέματα δεν είναι άσπρο-μαύρο! Ό,τι έχουν ως στοιχείο-πιστοποίηση της "επιχείρησης", θα το δημοσιοποιήσουν, νομίζω, σύμφωνα ΚΑΙ με τα άμεσα προεδρικά συμφέροντα και όχι με τις κατά Ααρόνοβιτς θεωρίες συνωμοσίας!

 
At 5/02/2011 06:14:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Και φωτογραφίες να βγουν πάλι εικόνα δεν θα είναι;

Βέβαια virtual έγινε αφού ξεκίνησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Φυσικά, δεν το συζητώ, θα έχουμε παραφιλολογία για το υπόλοιπο της ζωής μας. Δεν είναι σημαδιακό που πέθανε Κυριακή του Θωμά;

Πάντως δεν είναι ο μόνος. Έχει δει κανείς τον Καραμανλή μετά την απομάκρυνσή του; Για αυτόν δεν υπάρχει καν οπτικοακουστικό υλικό.

 
At 5/02/2011 06:32:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Όπα, καλύπτεις την πρώτη μου ερώτηση. Βασικά, αναφερόμουν στην αποδεικτική τους ισχύ.

 
At 5/02/2011 07:40:00 μ.μ., Blogger the elf at bay said...

Όντως για μένα ο Οσάμα ήταν περισσότερο ο αόρατος εχθρός παρά ένα σαρκίο που πυροδοτούσε σχόλια και αντιδράσεις. Το απόλυτο φαντασιακό πρόταγμα.

 
At 5/02/2011 10:03:00 μ.μ., Anonymous HappyHour said...

Πολύ ουσιαστικός μέσα σε λίγες γραμμές. Και ωραία φωτογραφία.

 
At 5/02/2011 10:53:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η σύλληψη της εξαφάνισης της εικόνας ενός
κατ´εξοχήν εικονικού ατόμου είναι υψηλής ευκρινείας
και ευστροφίας.

 
At 5/03/2011 12:24:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Tελικά, τί Οσάμα τί Ομπάμα...
Αν ήταν δυνατό να γίνει ανταλλαγή των ρόλων, αναρωτιέμαι σε τί θα διέφερε η πραγματικότητά μας. Αν π.χ. μετά τον κ. Θάμνο κέρδιζε την εξουσία ο (πρώην) κολλητός του. Με ενα καταλληλο μάρκετινγκ, όλα είναι πιθανά. Η αγορά όμως διάλεξε έναν καλοξυρισμένο, καλοντυμένο και πιο μαύρο.
Δες και αυτό:

//Σήμερα το μεσημέρι δεν υπήρχε δημοσιευμένη καμιά επίσημη φωτογραφία του Μπιν Λάντεν νεκρού.

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα ήταν τα πρώτα που προέβαλαν τη φωτογραφία ως αυτή του Μπιν Λάντεν και ακολούθησαν το BBC και το CNN που πολύ γρήγορα σταμάτησαν να την μεταδίδουν.//

 
At 5/03/2011 01:54:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το καταλαβαίνω το να προσπαθεί κανείς εμμέσως να μειώσει την δήθεν "επιτυχία των αμερικανών" με αυτήν την φιλολογία περί εικονικών προσώπων, η μάλλον δεν το καταλαβαίνω ακριβώς αλλά ας κάνω ότι δήθεν όλοι αυτοί οι στοχασμοί έχουν και κάποια άλλη αιτία για να γίνονται. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω σίγουρα είναι το δεύτερο λινκ που είναι τόσο βουτηγμένο μες στην διανόηση που αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας, αν γινόταν να του δώσω έναν τίτλο με μαθηματικά θα ήταν το
[(( 1 + 1 )
*373116/34)+843-578+(119976243/3489)*5478-437*568*70192/4387+9947]/96187801 = 2

απλά κάπου 500 φορές μακρύτερο

 
At 5/03/2011 03:41:00 π.μ., Blogger apologia pro sua vita said...

Για μένα η ελληνική κυβέρνηση (αλλά και όλες οι άλλες) δεν υπάρχει. Δεν έχω ούτε καν τηλεόραση. Μόνο φωτογραφίες, ελληνοφρένεια και γιουτιούμπ μου αποδεικνύουν την ύπαρξή της.

Εσείς; Τους έχετε δει; Υπάρχουν;

 
At 5/03/2011 08:16:00 π.μ., Blogger DaisyCrazy said...

Σκέψου αν πανηγυρίζουν έτσι για το θάνατο ενός εικονικού εχθρού τι θα κάνουν αν σκοτώσουν αληθινούς...
Και σε πόσο χαμηλά βρίσκονται αφού πανηγυρίζουν για το θάνατο του οποιουδήποτε.
Το ότι τα ίδια έκαναν οι άραβες με τους πύργους δεν τους δικαιολογεί. Ίσα-ίσα δείχνει ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο αν όχι πιο κάτω, γιατί οι άλλοι έχουν την επίφαση ενός 'ιερού' πολέμου εναντίον τους, οι αμερικάνοι τι έχουν;

 
At 5/03/2011 02:39:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Πολύ σωστά αγαπητέ Ανώνυμε των 01:54:00 κάνετε αναφορά σε δύο “τίτλους” που ορίζουν το 2.
Επιτρέψτε μου όμως να προσθέσω κι εγώ άλλον ένα που λέει πως το 2 δεν προέρχεται ούτε μόνο από το άθροισμα δύο μονάδων , ούτε μόνο από τον “δικό σας” τίτλο , αλλά και από την διχοτόμηση του Ενός. Αυτός ο πλουραλισμός είναι ίσως που με βοηθάει να κατανοήσω πως “είμαστε διηγήματα διηγημάτων που διηγούνται διηγήματα” και με προτρέπει να αποφεύγω να χαρακτηρίζω ως “σχιζοφρένεια” κάτι που εγώ απλώς δυσκολεύομαι να κατανοήσω.

Αυτό το έργο όπου ο Ντάστιν Χόφμαν υποδυόταν έναν δημοσιογράφο που σκηνοθέτησε έναν ολόκληρο πόλεμο μέσα στο στούντιο , όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο ήταν.

 
At 5/03/2011 06:17:00 μ.μ., Blogger "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" said...

@ Σωτήρης:
"Ο Πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο και ένας πόλεμος"!
Αυτή είναι η ταινία!
Και "Αυτό είναι το μεγαλείο της Αμερικής, τολμά να δείχνει τις πληγές της, ακόμα κι όταν αυτές είναι αποτρόπαιες",είχε γράψει κάποτε στο Παρι Ματς, ο Ρειμόν Καρτιέ για το πως αντιμετώπισε η Κυβέρνηση των ΗΠΑ την τραγωδία του Μι-Λάϊ στο Βιετναμ!
Τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφικές ενατενίσεις κάποιων, που ζουν σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα, που πτώχευσε γιατί κάποιοι δεν τολμούν ούτε να ακούσουν ούτε να πουν την αλήθεια και έχουν άποψη για τα πάντα!
Αλλά η άποψη είναι όπως η κω......δα! 'Ολοι έχουν από μία!

 
At 5/03/2011 06:34:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μετά την πόντιση της σωρού του Μπιν Λάντεν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μαζικής στρατολόγησης στην Αλ Κάιντα, αφού ο νεκρός ηγέτης θα αραιωθεί στους ωκεανούς, σύμφωνα με τους νόμους της ομοιοπαθητικής

 
At 5/03/2011 07:26:00 μ.μ., Blogger Auslaender said...

Ποιός έγραψε τα έργα του Σαίξπηρ; Οι παραπλανημένες Οφηλίες επάνω στο σανίδι απαγγέλουν τους στίχους του βάρδου του Stratford-upon-Avon ή του Edward deVere?

Τα έργα της Al Qaeda σίγουρα πάντως δεν τα έγραψε ο Οσάμα μόνος του. Τα δημιούργησαν κάποιες 100δες (χιλιάδες;) εξτεμιστές και η ιστορία αυτής της χαλαρής ιεραρχίας οργάνωσης είναι μια ιστορία ανθρώπων στον πληθυντικό, όχι μια βιογραφία.

Όπως λέει ο Άμλετ “The play’s the thing”, τα θεατρικά κείμενα, οι τρύπες στο Μανχάταν και οι νεκροί στις ράγες των ισπανικών σιδηροδρόμων. Το κυνήγι νεκρών συγγραφέων είναι ασχολία για ανέμπνευστους ακαδημαϊκούς και κομάντα που έχουν δει το Die Hard πολλές φορές. Ακόμα και όταν επιτυγχάνει, στο τέλος δεν αλλάζει τίποτα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home