Πέμπτη, Απριλίου 23, 2015

Δημοψήφισμα ναι - Εκλογές όχι

Aν χρειαστεί τελικά να φτάσουμε ως εκεί, προσωπικά είμαι υπέρ του δημοψηφίσματος και κατά των εκλογών, και μάλιστα ενός δημοψηφίσματος απόλυτα ξεκάθαρου στο ζητούμενό του, ώστε να μην αφήνει το παραμικρό περιθώριο να πει κανείς: «Δεν ήξερα, δεν κατάλαβα, δεν κλήθηκα να ψηφίσω για αυτό το πράγμα αλλά για κάτι άλλο, με προδώσατε, κάνατε κωλοτούμπα, είμαι ξανά και για άλλη μια φορά αθώος, με πούλησαν ξανά οι πολιτικοί, όλοι τους ίδιοι είναι, όλοι λίγοι, εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι ο πολύς».
Αν χρειαστεί τελικά να φτάσουμε ως εκεί, όχι άλλες λογικές ανάθεσης, όχι άλλες λογικές πάρε το μπαλάκι εσύ αντί για μένα, κάνε αυτό που κατά βάθος θέλω κι άσε με μετά να σου τα χώνω που το έκανες. Να αποφασίσουμε ποιά απο τις δύο επώδυνες λύσεις θα επιλέξουμε, αλλά να το αποφασίσουμε εμείς, ο καθένας από εμάς, χωρίς διαμεσολαβήσεις, χωρίς άλλοθι, χωρίς αποποίηση ευθύνης, χωρίς βολικές παραμυθίες της επόμενης ημέρας.

15 Comments:

At 4/24/2015 12:05:00 π.μ., Blogger karagiozaki said...

Μαζί σου.

 
At 4/24/2015 10:42:00 π.μ., Blogger vice246 said...

προτιμώ εκλογές. με το δημοψήφισμα δεν μπορει να αποτυπωθεί η επιθυμία του λαού παρά μόνο σε συγκεκριμένα 2-3 ερωτήματα που θα περιέχει. απεναντίας οι εκλογές αναβαθμίζουν την εντολή (στην νέα κυβέρνηση) να εφαρμόσει όλα εκείνα τα μέτρα που θα θεωρήσει οτι πρέπει να επιβληθούν.

 
At 4/24/2015 12:07:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Σεβαστή η άποψη σου. Προτιμώ όμως τις εκλογές. Και γιατί, αυτό που θα κληθούν να επιλέξουν οι πολίτες δεν είναι αν προτιμούν βασιλιά ή πρόεδρο ούτε αν θέλουν ευρώ ή δραχμή, και γιατί, αυτό που πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες είναι το σύνολο των νόμων που θα ψηφιστούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα επηρεάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Δηλαδή πρόγραμμα. Και επειδή το πρόγραμμα του σύριζα δεν είναι “βολικές παραμυθίες της επόμενης ημέρας”, ακριβώς γι αυτό, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Εν τω μεταξύ, πρόστιμο ύψους 3.541.874,95 ευρώ επέβαλε στην εφορία μεγάλου κεφαλαίου η Άκτωρ ΑΤΕ για την παράτυπη σύλληψη του προέδρου της, αφού η μικρή οικονομική διαφορά είχε διευθετηθεί με την πρώτη ΠΝΠ. Το πρόστιμο θα εκταμιευθεί μέσω της ΚτΠ ΑΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Παράλληλα, στο νέο σχέδιο υπουργικής απόφασης που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, απεσύρθη προηγούμενη διάταξη σύμφωνα με την οποία θα γινόταν παρακράτηση φόρου 26% στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τις 53 χώρες που είναι μη συνεργαζόμενες φορολογικά ή έχουν ευνοϊκό φορολογικά καθεστώς.

Αλλά και η Χριστίνα αποφάσισε να παντρευτεί τώρα και να μην περιμένει την αύξηση του μισθού της στα επτακόσια πενήντα ένα ευρώ. Γι αυτό, κάλεσε όλους τους συγγενείς και φίλους την ερχόμενη Πέμπτη στο στρώσιμο του παλιού ημίδιπλου κρεβατιού που της χάρισε η θεία της. Ήθελε βέβαια να στρώση μεγάλο διπλό καινούργιο κρεβάτι, αλλά δεν πειράζει, η μισή ντροπή δική της η μισή ντροπή δική τους.

 
At 4/24/2015 12:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το γεγονός ότι το σύνταγμα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο μας απασχολεί καθόλου?

 
At 4/24/2015 07:28:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Ολντ, οπως και στη συζητηση στο αντιστοιχο κειμενο που ειχες γραψει το '12, ετσι και τωρα προσωπικα σου λεω, ουτε εκλογες, ουτε σιγουρα δημοψηφισμα. Η Ελλαδα αυτοκτονησε μια φορα επειδη ενας ακαταλληλος ανθρωπος που βρεθηκε στα ηνια την εβαλε στον ρολο του πρωτου πιγκουινου που πηδαει τον γκρεμο. Απο τοτε, αν και ολη η ευρωζωνη ειναι, συγχωρα με, μεσα στα ιδια σκατα, δειχνουν εσενα με το δαχτυλο και τρως το χειροτερο ξυλο απ' ολους. Τα νουμερα, που ειναι ακριβως τα ιδια για τους αλλους, δεν παιζουν καμια σημασια. Γιατι οπως εσυ ξερεις καλυτερα, ο κοσμος καταλαβαινει απο ιστοριες. Και τοσα χρονια αργοτερα εισαι ακομα ο γνωστος τεμπελης με τους δημοσιους υπαλληλους. Εστω και αν αλλοο, αναμεσα τους και οι Γερμανοι, εχουν τους διπλασιους και τα γερμανικα ωραρια για τον μεσο Ελληνα μοιαζουν με παραδεισο. Δεν εχεις, λοιπον, τωρα το δικαιωμα να αυτοκτονησεις ξανα εν ονοματι μιας ολοκληρης χωρας. Γιατι αν το αποφασισεις εσυ, αντι να σε σπρωξουν, τους κανεις δωρο τον χρονο για να προετοιμαστουν και μετα οντας γυμνος να σε λιανισουν, που αυτο θα εχει συνεπειες και για εκατομμυρια αλλους, Ισπανους, Ιταλους, Πορτογαλους, που δεν θα ψηφισουν μαζι με σενα. Και ολοι μετα θα συζητατε το διχαστικο "what if."

Δεν εχεις λοιπον το δικαιωμα να το κανεις αυτο. Γιατι σε ξεπερνα. Δεν αφορα μονο εσενα. Αφορα το συνολο, τα παιδια σου και αλλους. Κανενα μπαλακι δεν ειναι αυτο. Απλη ψυχραιμια να μην αντιδρασεις συναισθηματικα, οπως τοσοι αλλοι σε κατηγορουν και περιμενουν να πραξεις.

 
At 4/25/2015 05:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κι αν το δημοψήφισμα (μετά από τρομοκράτηση μέσω ΜΜΕ και Ευρώπης) είναι να συνεχιστεί η εφαρμογή των μνημονίων, ποιός θα τα εφαρμόσει; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Κι όλα εντάξει;

 
At 4/27/2015 07:02:00 μ.μ., Anonymous Thrass said...

Old, το κείμενό σου είναι ξεκάθαρο και αντιλαμβάνομαι τι λες. Έχεις λάβει και μερικά πολύ ωραία σχόλια.

Προσθέτω μια σκέψη δική μου: Θα τσαντιστώ τρομερά αν κληθούν οι παππούδες μου από τα κορφοβούνια τής Κρήτης να αποφασίσουν για ευρώ ή δραχμή.

Εδώ μπορεί να πει κάποιος, μα αυτό δε σημαίνει (άμεση) δημοκρατία? Well, I am not a fan.

Έχουμε δημοκρατία και τη δέχομαι ως "και μη χειρότερα". Από εκεί και πέρα, ψάχνω ηγέτες που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Αυτούς που στον επαγγελματικό βίο ονομάζουμε experts.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε συμφωνώ και με αυτό που γράφεις. Συμφωνώ. Δε μού φαίνονται όμως κατάλληλες οι συνθήκες. Η απόφαση παραείναι σημαντική για να αφεθεί στο συναίσθημα ή στα κολλήματα του καθενός (συμπεριλαμβάνω και τα δικά μου).

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να με γδάρετε για αυτό που γράφω, αλλά παρακαλώ διαβάστε με ψυχραιμία.

 
At 4/29/2015 02:42:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μια νέα κοινωνική δομή του δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την παροχή στέγης, ξεκινά τη λειτουργία της, με έδρα της στην οδό Κουμουνδούρου. Στόχος της δομής «Νόστος» είναι η κάλυψη βασικών αναγκών, όπως τροφή και ένδυση, καθώς και η παροχή υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής υγιεινής.

Αλλά και o κύριος Μελισσανίδης , θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα το πατριωτικό του καθήκον και την υποστήριξη του στην τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης να σταθεί όρθια η χώρα ώστε να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Μαΐου , απεδέχθη πρόταση να αναλάβει με σύμβαση παραχώρησης το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια.
Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κύριος Μελισσανίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους:
Ωραίος ὁ καφές, ωραίος κι ὁ μπουφές,
ωραία και ἡ κυρία που σερβίρει.

 
At 4/30/2015 06:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δύο μεγάλα θεματα είναι πρώτον, πουθενά δεν αναφέρθηκε θέμα δημοψηφίσματος προ των εκλογών. Αν έλεγε στον κόσμο ότι σκοπεύει να κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ πολύ αμφιβάλλω ότι θα έπαιρνε τα ποσοστά που πήρε.

Και δεύτερον, ο Σύριζα τι θα υποστηρίξει στο δημοψήφισμα; Και αν η πρότασή του ηττηθεί αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση;

Άρα και τα δύο καταλήγουν στο ότι δημοψήφισμα σκέτο είναι κοροϊδία.

 
At 5/01/2015 10:43:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ποιο είναι το ερώτημα για το δημοψήφισμα;

Θέλετε να είστε υγιής και πλούσιος, ή όχι;

 
At 5/03/2015 07:21:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

—Γράφε: «Φτάνει πια• βαριέστησα! Βαριέστησα να περπατώ κάτω από ανθισμένα δέντρα· βαριέστησα να 'ρχουνται τα θεριά και να με αγλείφουν ν' ανοίγουν οι ποταμοί να περάσω· να διαβαίνω τις φλόγες και να μην καίγουμαι! Βαριέστησα. Εδώ να μείνω ακόμα, θα σαπίσω από σιγουράδα, τεμπελιά και καλοπέραση. Άνοιξε την πόρτα να φύγω! — Αδάμ, Αδάμ, πήλινο πλάσμα, μην αυθαδιάζεις! — Δεν είμαι άγγελος, δεν είμαι μαϊμού, είμαι άνθρωπος. Άνθρωπος, πάει να πει πολεμιστής, εργάτης, αντάρτης. Έξω ψυχανεμίζουμαι θεριά που δαγκάνουν, ποτάμια που πνίγουν, φωτιές που καίνε· θα βγω να πολεμήσω! Άνοιξε την πόρτα να φύγω!»

— Πάρε άλλο χαρτί, γράφε: «Έχει δίκιο ο Δεσπότης, πρέπει να τρώμε κι εμείς το ψωμί μας με τον ίδρωτα του προσώπου μας· να δουλεύουμε· αυτό 'ναι το θέλημα του Θεού· μα τη Φτώχεια την παντρευτήκαμε, δεν την παρατάμε, και να μας συμπαθάς, Δέσποτα μου.» Γράφε: «Κάθε αδερφός που ξέρει μιαν τέχνη πρέπει να δουλεύει, φτάνει η τέχνη αυτή να μην είναι ατιμωτική κι εμπόδιο για τη σωτηρία της ψυχής του. Για πλερωμή οι αδερφοί πρέπει να παίρνουν ό,τι τους είναι απαραίτητο για να ζήσουν, ποτέ χρήματα• πέτρες και σκύβαλα γι' αυτούς τα χρήματα• και αν δε φτάνει η τέχνη τους να τους θρέψει, να μην ντρέπουνται μα να χτυπούν τις πόρτες να ζητιανεύουν γιατί η ελεημοσύνη είναι νόμιμη υποχρέωση μας για τους φτωχούς· κι ο ίδιος ο Χριστός δεν ντράπηκε να 'ναι φτωχός και ξένος και να ζει από ελεημοσύνες.»

— Τα 'γραψες; — Τα 'γραψα, αδερφέ Φραγκίσκο· μα συμπάθα με, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

 
At 5/05/2015 02:08:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Κάποιο σχόλιο γι αυτά τα κομμάτια κρέατος δεν θα κάνει κανείς; Κάποιος υπουργός ίσως; Φρέσκα είναι κι αυτά.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231397247

http://www.kathimerini.gr/809306/article/epikairothta/ellada/ergatiko-dystyxhma-me-enan-nekro-sto-hrakleio

 
At 5/06/2015 10:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Τι γίνεται, old boy; Απολαμβάνεις την πρώτη φορά αριστερά και δεν έχεις πια όρεξη για γράψιμο;

 
At 5/06/2015 03:23:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Ενώ κάθε αριστοκρατική ηθική γεννιέται από μια θριαμβευτική αυτοκατάφαση, η ηθική των δούλων αντιθέτει πρώτα ένα «όχι» σε ό,τι δεν αποτελεί μέρος του εαυτού της, σε ό,τι είναι διαφορετικό από αυτήν, σε ό,τι «μη εγώ»: και αυτό το «όχι» είναι η δημιουργική πράξη της.”

 
At 5/07/2015 03:00:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Θεϊκή φωνή
https://www.youtube.com/watch?v=QekZ2H_49MU

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home