Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2014

Σαν μπαλαρίνα

Στις κυλιόμενες ανόδου του μετρό στέκεται στην αριστερή πλευρά. Οι βιαστικοί που είναι έτοιμοι να την προγκήξουν αντιλαμβάνονται ότι ξεκαρδίζεται μόνη της διαρκώς στα γέλια. Το μυαλό της βιάζεται περισσότερο από το δικό τους, το μυαλό της είναι ήδη κάπου αλλού. Ξαφνικά δεν βιάζονται και τόσο, ξαφνικά μπορούν να περιμένουν, ξαφνικά ίσως συνειδητοποιούν πως η ανάγκη να κερδίσεις τέσσερα δευτερόλεπτα σε μια κυλιόμενη σκάλα δεν είναι λιγότερο τρέλα, ξαφνικά ίσως καταλαβαίνουν πως στο τέλος αυτής της σκάλας δεν υπάρχει καμία κρυμμένη κορυφή.
Όταν τελειώνουν οι κυλιόμενες την ακολουθώ. Δεν φοράει παπούτσια, φοράει καλτσάκια πολύχρωμα, όχι ζευγάρι, άλλη κάλτσα στο δεξί άλλη στο αριστερό, περπατώντας στις μύτες, σαν μπαλαρίνα ενός χορού που κανείς δεν θέλει να χορέψει, γιατί δεν είναι μόνο ο χορός των ολομόναχων, είναι κι ο χορός ενός επιτηδευμένου γέλιου που δεν λέει να τελειώσει, ενός γέλιου που χλευάζει τον κόσμο, την τρέλα και τη λογική μαζί.


Πιο μετά, σε ένα βαγόνι, αυτός ο παπουτσωμένος τριαντάρης διαβάζει την αγγλόφωνη οικονομική εφημερίδα του, χωρίς να σηκώσει δευτερόλεπτο το κεφάλι του, αφοσιωμένος βαθιά στη λογοτεχνία της, στις ευκαιρίες κέρδους που πιθανόν να βρίσκονται ανάμεσα στις γραμμές της, αρκεί να τις εξορύξει εγκαίρως, αρκεί να κάνει τη σωστή κίνηση τη σωστή στιγμή, αρκεί να χορέψει σαν μπαλαρίνα ανάμεσα στα ρίσκα και τις αποδόσεις. Kι αν τυχόν το πετύχει, τότε αυτός ο κόσμος θα αξίζει ένα γέλιο εντελώς διαφορετικό, ένα γέλιο δοξαστικό της λογικής του και της τρέλας του, ένα γέλιο που αντί να χλευάζει τα πάντα, θα χλευάζει μόνο εκείνους που δεν ήξεραν σε ποιόν χορό να πάρουν μέρος.

6 Comments:

At 11/27/2014 01:02:00 μ.μ., Blogger J95 said...

"Ξαφνικά δεν βιάζονται και τόσο, ξαφνικά μπορούν να περιμένουν, ξαφνικά ίσως συνειδητοποιούν πως η ανάγκη να κερδίσεις τέσσερα δευτερόλεπτα σε μια κυλιόμενη σκάλα δεν είναι λιγότερο τρέλα, ξαφνικά ίσως καταλαβαίνουν πως στο τέλος αυτής της σκάλας δεν υπάρχει καμία κρυμμένη κορυφή. "

Μπορεί βέβαια να υπάρχει ένα λεωφορείο που φεύγει σε 3 δευτερόλεπτα και το επόμενο σε 3597 αλλά ως γνωστόν είναι uncool να θες να το προλάβεις και μόνο όσοι δε βιάζονται έχουν δίκιο, όσοι βιάζονται ΠΟΤΕ.

 
At 11/27/2014 05:29:00 μ.μ., Blogger δύτης των νιπτήρων said...

"ξεκαρδίζεται μόνη της" κλπ = "γκόμενα που κάθεται μόνη της στα αριστερά της κυλιόμενης σκάλας και γελάει με το κατόρθωμά της"

Συγγνώμη ρε Τζέι, πόσο στόκος πρέπει να είναι κανείς για να κάνει τέτοια παρανόηση; (Ή μάλλον, για να χρησιμοποιήσω την ορολογία σου: πόσο καλά εκπαιδευμένος είναι ο έλληνας να ταυτίζει τις έννοιες "λοστ πόετ" και "κάνω ότι γουστάρω και το φχαριστιέμαι" :mrgreen: )

 
At 11/29/2014 02:56:00 μ.μ., Blogger Theo said...

Σε διαβάζω σχεδόν καθημερινά αλλά δεν σχολιάζω.
Πριν από μέρες έγραψα ένα τελείως κόσμιο σχόλιο εδώ, και το διέγραψες.
Δεν μπορώ να το πιστέψω :(

 
At 11/29/2014 05:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τheo, φυσικά και δεν έσβησα κάτι. Δεν θα ήρθε καθόλου. Ξαναστείλτο αν θες. Φυσικά και δεν έσβησα.

 
At 11/29/2014 09:55:00 μ.μ., Blogger Theo said...

Έγραψα πως χάρηκα αυτό το χαρούμενο ποστ, μετά τα τόσα γκρινιάρικα, και σ' ευχαριστώ.

 
At 11/29/2014 10:14:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εγώ σε ευχαριστώ :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home