Πέμπτη, Ιουνίου 19, 2014

Κότες και Γουρουνάκια

Φοιτητής Γ: «Εγώ θέλω να πάω σε ένα χωριό ψηλά, να βρω μια γυναικούλα, να έχουμε κότες και γουρουνάκια και να μην ξαναμάθω τίποτα από όλα αυτά. Να μην τα ξέρω ρε. Δεν θέλω να τα ξέρω αυτά».
Κι όμως, Φοιτητή Γ, εμείς, εμείς γαμώ το μυαλό σου και γαμώ την ψυχή σου δεν θέλαμε να τα ξέρουμε αυτά. Όχι επειδή αηδιάζουμε με το τι μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε ιδιωτικά. Αλλά επειδή εσύ, αηδιασμένε Φοιτητή Γ, είσαι που καταλύεις τον διάκριση ιδιωτικού - δημοσίου. Δεν είναι το σεξ αηδιαστικό, αηδιασμένε Φοιτητή Γ. Εσύ είσαι που μας λερώνεις. Εσύ που θες να πας στις κότες και τα γουρουνάκια σου. Εσύ και οι φίλοι σου που πρώτα κάνετε μπανιστήρι και καταγράφετε και μετά διακινείτε στον αρχιεκβιαστή και αρχιταρτούφο, στον πνευματικό πατέρα όλου αυτού του τερματισμένα υποκριτικού ήθους κι όλης αυτής της βαθύτατα ανήθικης ηθικολογούσας γλίτσας, ώστε να τα κάνει μετά εκείνος όλα οχετό. 
Δεν αηδιάζεις, Φοιτητή Γ, με τον εαυτό σου και την υποτιθέμενη συμφοιτήτριά σου και τους υποτιθέμενους συμφοιτητές σου, που όλοι μαζί έχετε παγιδεύσει και μπανιστηρίζετε κρυφά έναν άλλον άνθρωπο που εκείνη την ώρα νομίζει ότι τον βλέπει μόνο ένας, σε μια ιδιωτική τους υπόθεση; 
Αυτά που υποτίθεται ότι κάνει ο άλλος σε αηδιάζουν; Σε προσκάλεσε να τα δεις; Και σε κάθε περίπτωση σε προσκάλεσε κανείς να μας τα δείξεις εμάς ή να μας ενημερώσεις για την αηδία σου; 
Αυτός που του τα δώσατε σε αηδιάζει καθόλου; Πληρωθήκατε τουλάχιστον καλά για να τα δώσετε ή με ψίχουλα τη βγάλατε; Τα μοιράσατε τουλάχιστον ή είσαι πάλι ο μαλάκας, o αθώος κι ο ανυποψίαστος της υπόθεσης, Φοιτητή Γ; 
Πώς αντέχεις τόση αθωότητα, Φοιτητή Γ;
Kαι όχι, δεν θα μπω στην λούμπα, Φοιτητή Γ, να πω ότι δεν ξέρω αν έκανε ή δεν έκανε ο άλλος αυτά που υποτίθεται πως σε αηδίασαν και πως μπορεί να είναι ψέμματα αυτά. Προτιμώ να είναι αλήθεια, για να είσαι όσο πιο κατάπτυστος γίνεται και όσο πιο πολύ ποινικά υπόλογος. 

24 Comments:

At 6/19/2014 10:52:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Πρόκειται για χυδαία χαμηλοτάτου επιπέδου προπαγάνδα.
Όποιους κι αν ρώτησα, από αρχάριους χρήστες του ιντερνέτ
μέχρι καθηγητές πληροφορικής, από ανθρώπους που δεν
έχουν υπολογιστή μέχρι ανθρώπους που δεν ξέρουν τι είναι
διαδίκτυο, όλοι μα όλοι με διαβεβαίωσαν πως τέτοια υποκλοπή
είναι αδύνατη. Ποιόν πάνε να κοροϊδέψουν δεν ξέρω.

 
At 6/20/2014 10:42:00 π.μ., Anonymous Chrs said...

«Μία γυναικούλα, κότες και γουρουνάκια». Η αλήθεια είναι πως στην αρχή του άρθρου δεν κατάλαβα που αναφερόταν.
Κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν απλά για να είναι μέσα στα σκατά, είτε στο χωριό, είτε στην πόλη. Μήπως όμως με το να σχολιάζουμε και να ασχολούμαστε με το γεγονός παίζουμε το παιχνίδι τους; Μήπως έτσι νομιμοποιούμε κατά κάποιον τρόπο την άθλια λογική της κλειδαρότρυπας;

 
At 6/20/2014 06:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ας κλείσουμε μια στιγμή τα μάτια, κι ας φανταστούμε να πέφτει στα χέρια των συντακτών του unfollow βίντεο με τον Κασιδιάρη σε ιδιωτική στιγμή να τρώει τις μύξες του.

 
At 6/21/2014 03:02:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Ναι, αν βρεις οτιδήποτε παρεμφερές να έχουν κάνει ποτέ οι συντάκτες του Unfollow, κλείσε τα μάτια όσο θες.

 
At 6/21/2014 06:56:00 π.μ., Anonymous tzimis said...

Άνθρωπος που είναι τόσο ανόητος ώστε να κάνει τέτοιες βλακείες με αγνώστους στο δίκτυο, είναι ικανός για δήμαρχος Αθηναίων; Δεν μιλάω για ηθική, ούτε καν για αισθητική. Ο τύπος δεν έχει κρίση.

 
At 6/21/2014 10:13:00 π.μ., Blogger Sraosha said...

Ωραία τα λες.

Σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο:

α) Να πέσει ένα βίντεα στα χέρια των Χ είναι διαφορετικό από τον Ψ να παγιδεύει κάποιον (όπως φαίνεται ότι έγινε).

β) Ακόμα κι έτσι, ένα βίντεο που θα έδειχνε τον ναζί να τρώει τις μύξες του (ή ό,τι άλλο) δε μας απασχολεί: δεν είναι ΑΥΤΟ το πρόβλημά μας με τον ναζί. Οι μύξες θα ήταν θέμα, ίσως, για έναν αργόμισθο βουλευτή, που κοιμάται κτλ. όχι για ναζί εγκληματίες.

γ) Όπως ειπώθηκε κι αλλού, γιατί δεν έχουμε δει ποτέ αντίστοιχα βιντεάκια με ναζί ή νονούς και νταβατζήδες (που έλεγε ο Κωστάκης); Γιατί δε βλέπουμε με δεξιούς και πασόκους είναι γνωστό: πλερώνουν, μπανγκουί.

 
At 6/21/2014 11:44:00 π.μ., Anonymous Α.Ν. said...

Ο βοθρος του Μάκη ειναι δεδομένος και καταδικάζεται απο καθε σοβαρο άνθρωπο.

Εκτος απο αυτο ομως, υπαρχει και ενας ελεφαντας στο δωμάτιο: η αδιανόητα ανεύθυνη και βλακωδης συμπεριφορά του Σακελλαριδη. Μην κάνετε οτι δεν τον βλέπετε!
Και να σκεφτεί κανεις οτι αυτος ο άνθρωπος διεκδίκησε τη Δημαρχία Αθηναίων -κοντρα στον Καμινη, μαλιστα!

ΥΓ: Τον οποιο βόθρο του Μάκη, σημειωτέον, τίμησαν με την παρουσία τους εξεχοντα στελέχη και βουλευτες του κόμματος που ανήκει ο δυστυχης ανόητος Γ.Σ. Ετσι, για μην ξεχνιόμαστε.

 
At 6/21/2014 03:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Επί της ταμπακιέρας πάντως δεν καταλαβαίνω τι το επιλήψιμο έχουν αυτά που φέρεται να κάνει ο υποψήφιος στο βίντεο. Δεν υποδηλώνουν κάτι για την προσωπικότητά του, εξάλλου όλοι όταν έχουμε καύλες πάνω-κάτω τέτοια δεν κάνουμε μπροστά σε ένα τσούρμο αγνώστων;
Και είναι εξοργιστικό που δημοσιογράφοι της κλειδαρότρυπας, μυστικές υπηρεσίες εσωτερικού/εξωτερικού καθώς και πολιτικοί αντίπαλοι δεν έχουν βγάλει τα αντίστοιχα βίντεο προβεβλημένων στελεχών από όλο το πολιτικό φάσμα αλλά βάζουν στο μάτι συγκεκριμένα την Αριστερά κι αυτό νομίζω δείχνει κάτι.
Αν μάλιστα υπήρχε chat roulette στην εποχή τους, αυτή τη στιγμή φαντάζομαι -και είναι σαν να το βλέπω μπροστά μου- τους Τρίτση, Παπανδρέου, Κων/νο Καραμανλή ή και τον Κάστρο να επιδίδονται σε τέτοιου είδους ημι-δημόσια σεξουαλική συμπεριφορά θηλαστικού σε οίστρο. Αδυνατώ όμως και πάλι να εντοπίσω πού ακριβώς θα έγκειτο το πρόβλημα αν διέρεε κι όλη αυτή τη σκανδαλοθηρική βαβούρα που δήθεν ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους.
Δηλαδή αν ένας υποψήφιος δήμαρχος στην Δανία, τον Καναδά ή την Ν. Ζηλανδία έκανε κάτι αντίστοιχο, πιστεύει κανείς θα προέκυπτε θέμα; Βλέφαρο δεν θα πετάριζε. Αλλά εδώ είμαστε Βαλκάνια και ανέραστοι ελληνάρες που βρομάνε γιδοτύρι. Δεν φτουράει παθιάρης άνθρωπος να μη διασυρθεί αδίκως βρε παιδί μου.

Και ας το σοβαρέψω τώρα μπας και γίνει συζήτηση της προκοπής:
Την παγίδευση φαίνεται να την έκαναν οι φοιτητές και όχι ο Τριανταφυλλόπουλος. Ακόμα και στο παράδειγμα με τον Κασιδιάρη οι συντάκτες του unfollow θα είχαν στα χέρια τους ένα παρεμφερώς αηδιαστικό βίντεο που θα στιγμάτιζε αισθητικά σε καίριο βαθμό τον υποψήφιο βουλευτή. Και εσύ μου λες οτι δεν θα το δημοσίευαν ή δεν θα το άφηναν να διαρρεύσει με άλλο τρόπο που δεν θα τους ενέπλεκε, επειδή θα ήταν άσχετο με την ιδιότητά του ως βουλευτή; Μπράβο στα παιδιά πάντως αν είναι έτσι όπως τους έχεις αξιολογήσει θηρία άμεμπτης ηθικής και ευγενούς πολιτικής άμιλλας, υποκλίνομαι. Νομίζω πάντως οτι οι αριστεροί έχετε μπουρδουκλωθεί με το συγκεκριμένο περιστατικό γιατί ενέχει το θέμα ταμπού «ομοφυλοφιλία», οπότε μαζί με τα χλωρά (ομοφυλοφιλία), ποτίζετε και τα ξερά (επίδειξη εξαιρετικά αποκλίνουσας σεξουαλικής συμπεριφοράς μπροστά σε αγνώστους).
Είναι το κλασικό που παθαίνετε όπως με το γκέϊ παρέϊντ όπου αντί να υπερασπίζεστε το δικαίωμα του ομοφυλόφιλου να μη φοβάται και να εκφράζετε ελεύθερα, με όσα γίνονται στην εκδήλωση καταλήγετε να αξιώνετε την κατάργηση της σεξουαλικής δημόσιας αισθητικής και στο δικαίωμα του κάθε καυλωμένου να συμπεριφέρεται δημοσίως έξω από κάθε όριο και μέτρο. Κι αν αύριο μεθαύριο βρεθεί κάποιο ζευγάρι με σαδομαζοχιστική σχέση να πίνει καφέ έξω με τον σκλάβο να φιλάει τις μπότες του Αφέντη, θα είστε πάντα εκεί να υπερασπιστείτε το ζεύγος από τα αποδοκιμαστικά βλέμματα και σχόλια των διπλανών τραπεζιών, υπό το δόγμα «αφήστε τον έρωτα ελεύθερο παλιοσυντηρητικοί κι αν δεν σας αρέσει να κοιτάτε αλλού, τα πάντα όλα». Ενώ το ξεκινάτε καλά δηλαδή, στην πορεία η μπάλα χάνεται και μετά σας φταίει η Λουκά, ο Άνθιμος και οι νεοναζί. Οι καλύτεροι σύμμαχοί τους γίνεστε όμως, τέτοιες πάσες ούτε ο Τσιάρτας.
Και προσπαθείτε λοιπόν να μας πείτε πως, ακόμα κι αφού έγινε ότι έγινε και διέρρευσε το βίντεο, ο μέσος αριστερός ψηφοφόρος δεν πρέπει να το προσμετρήσει στην αξιολόγηση του ανδρός αλλά να κάνει πως δεν το είδε επειδή το βίντεο αυτό είναι unfair και δεν έχει σχέση με την ικανότητα του υποψηφίου να είναι σωστός δήμαρχος. Και ασφαλώς πετάτε την μπάλα στην εξέδρα με την γνωστή υπεκφυγή «προτιμώ έναν τέτοιον σε σχέση με τον κάθε Τσοχατζόπουλο».

 
At 6/21/2014 05:15:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Το μπουρδούκλωμα δεν ξέρω πού ακριβώς το διέγνωσες, αλλά αφού το διέγνωσες τότε μάλλον θα έχουμε όντως μπουρδουκλωθεί, τότε μάλλον όντως θα μασάμε τα λόγια μας, τότε μάλλον όντως δεν θα ξέρουμε πώς να καλύψουμε το άγος που μας βρήκε.

 
At 6/21/2014 05:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το εξήγησα, στο παράδειγμα με το γκέϊ παρέϊντ. Το μπουρδούκλωμα στην δική σου προσωπική περίπτωση, κι ενώ έχεις δίκιο ως προς τα του Τριανταφυλλόπουλου ή του άλλου δημοσιογραφίσκου που δημοσιοποίησε πρώτος το όνομα, κι ενώ έχεις επίσης δίκιο στα όσα σούρεις στον φοιτητή Γ, δεν βρήκες ούτε εσύ μισή κουβέντα να πεις για την ανευθυνότητα του υποψηφίου Δημάρχου. Ξέρεις πολύ καλά οτι όλα αυτά που έκανε ήταν παιχνίδισμα με την ντροπή και την αισχύνη, εκεί ακριβώς έγκειται και το ερεθιστικό της όλης υπόθεσης για εκείνον που τα κάνει. Ένα παιχνίδισμα απέναντι σε αγνώστους αδιανόητο για δημόσιο πρόσωπο και υποψήφιο αξιωματούχο, το οποίο αν σου σκάει στα μούτρα δεν σε ξεπλένει ο Δούναβης. Το αφήνεις λοιπόν εντελώς ασχολίαστο, υπο τη λογική πως την κριτική αυτή την κάνεις δώρο να την εκφράσουν οι απέναντι. Υπονοώντας πως ίσως και να μην τρέχει απολύτως τίποτα, πως δηλαδή σε μια κοινωνία αριστερή, σε μια κοινωνία σωστή, σε μια κοινωνία σένια, ο δημόσιος αξιωματούχος θα μπορούσε γιατί όχι να κάνει και τέτοια στο chat roulette με αγνώστους ακόμη και κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Όλη μαζί η πρόοδος ένα τεράστιο κουβάρι ανερμάτιστων αιτημάτων φαινομενικά ισοβαρών, όπου τελικά καταλήγουν να την πληρώνουν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη. Κάνοντας δώρο ετσι εξ’ ολοκλήρου στη Δεξιά τις έννοιες της δημόσιας αιδούς και των χρηστών ηθών στα σεξουαλικά ζητήματα, αποδυναμώνεστε και καταντούν περίγελος αιτήματα που θα έπρεπε να τύγχαναν σοβαρού δημοσίου διαλόγου. Γιατί άλλο πράγμα να προσπαθώ να εντάξω κάτι εντός πλαισίου αισθητικής και ηθικής της εποχής μου, κι εντελώς διαφορετικό να υπονοώ οτι δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια όρια και ο καθένας, εφόσον δεν είναι παράνομος, να μην βρίσκει απέναντί του κανέναν άγραφο νόμο όταν στραβοπατάει στην έκφραση της σεξουαλικότητάς του.

 
At 6/21/2014 06:12:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kάνεις μια υποθέση που παίρνεις σαν δεδομένο, στηριζόμενος πού άραγε;
Ότι όχι μόνο αυτά που περιγράφουν οι εντός ή εκτός εισαγωγικών φοιτητές έχουν όντως γίνει, αλλά και ότι έχουν γίνει κατά την περίοδο που ο άλλος είναι «δημόσιο πρόσωπο» και «υποψήφιος αξιωματούχος».
Πάνω σε αυτή σου την υπόθεση επί της υπόθεσης αναπτύσσεις τις βεβαιότητές σου, παραγνωρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση και σε οποιαδήποτε εκδοχή ό,τι κι αν έγινε ή δεν έγινε, όποτε και αν έγινε ή δεν έγινε, το θέμα παραμένει άλλο και όχι αυτό που θες να πεις εσύ.

 
At 6/21/2014 06:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, δεκτό. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε διευκρινιστική τοποθέτηση από τον θιγόμενο ή το κόμμα του κι αφού η «σπουδή» να βιντεοσκοπηθεί από φοιτητές βγάζει περισσότερο νόημα αν τον γνώριζαν ως δημόσιο πρόσωπο, νομίζω οτι οι υποθέσεις μου ήταν λογικές. Αν ισχύει αυτό που λες κι αν μάλιστα όσα περιγράφονται δεν είναι αληθή στον βαθμό που διέρρευσαν, κι εφόσον υποστηρίζεις έμμεσα οτι αν τα έκανε ως δημόσιο πρόσωπο αυτά θα ήσουν ίσως κι εσύ επικριτικός απέναντί του για την αμετροέπειά του επιδειχθεί σε αγνώστους, από πλευράς μου κλείνει το θέμα εδώ.

 
At 6/21/2014 10:27:00 μ.μ., Anonymous Γιωργος Π. said...

Ε, οχι και ιδιωτικη υπόθεση, όταν εκτίθεται σε ενα μέσον παγκόσμιας εμβέλειας!

Ανεξάρτητα απο τη δημόσια ιδιότητα, το να παραδίδει καποιος την ιδιωτικοτητα του βορα στον καθε άγνωστο του ΝΕΤ μαρτυρεί πολυ θλιβερά πραγματα για την προσωπική του συγκρότηση. Αυτο θα ηταν αδιάφορο βεβαια, αν δεν φιλόδοξου σε να μας διοικήσει.

 
At 6/21/2014 10:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Για μισό λεπτό! Ποιος έβαλε το θέμα στη σεντρα με τις δηλωσεις του περι εκβιασμού? Ο ιδιος.
Επομένως, για δικούς του λόγους επέλεξε να παιξει το παιχνίδι του Μάκη -προφανώς ξέρει οτι το βίντεο υπαρχει και οτι αναγνωρίζεται καθαρα ο ιδιος σε αυτο και θέλησε να κάψει το χαρτί του Τριανταφυλλοπουλου.
Θα μπορουσε να αγνοήσει το θεμα η να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 
At 6/21/2014 11:45:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Συνανώνυμε @10:45 έβαλα όνομα να συνεννοηθούμε. Κανείς δεν λέει οτι δεν είναι αυτός, δεν υπάρχει τέτοιο αντεπιχείρημα στο τραπέζι αν έχεις παρακολουθήσει από την αρχή. Πάντως απορώ κι εγώ γιατί, αφού έγινε ο,τι έγινε και μαθεύτηκε παντού, δεν υποβάλλει μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απορρήτου των επικοινωνιών (αφού η σύνδεση ήταν P2P στο Skype νομικά κατοχυρωμένη) και συκοφαντική δυσφήμιση. Τους φοιτητές, τον Μάκη και τον Ρούσση μπορεί να τους πατήσει κάτω.
Δεν τον έχουν ενημερώσει οι δικηγόροι του πως έχει όλο το νομικό δίκιο με το μέρος του; Ή μήπως δεν το έχει και υπάρχουν κι άλλες επιβαρυντικές παράμετροι; Ίσως πάλι να φοβάται πως τότε ο Μάκης θα βγάλει όλο το βίντεο και η εικόνα θα είναι πολύ σκληρή στα μάτια του εκλογικού σώματος και των συνανθρώπων του γενικά. Σε τελική ανάλυση, φαντάσου οτι βγαίνει ένα τέτοιο βίντεο με τον Σαμαρά, τη Μέρκελ ή τον Ομπάμα, στο οποίο να απεικονίζονταν κι εκείνοι προτού αποφασίσουν να κατέβουν στην πολιτική. Ναι μεν αυτός που το έβγαλε πάει φυλακή επιτόπου ή καταλήγει σε χαντάκι, αλλά και πάλι το βάρος του στίγματος είναι τέτοιο που κανένας πολιτικός σε καμία χώρα του κόσμου δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του. Είναι σκάνδαλο που σου κόβει την πολιτική καριέρα ή ακόμα και την δουλειά σου σε υψηλό πόστο ιδιωτικής εταιρίας. Γι’ αυτό στα «μεγάλα πρωταθλήματα» σε περνάνε γενεές δεκατέσσερις πριν βάλεις υποψηφιότητα και προωθηθείς σε θέση ευθύνης.

 
At 6/22/2014 12:13:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Βασίλη, ωραία το είπες το ποίημα. Δεν σου ξέφυγε στίχος.

 
At 6/22/2014 12:44:00 π.μ., Anonymous Βασίλης said...

Απλή ανάγνωση του ποιήματος κάνω πάντως, δεν τα κατεβάζω από το κεφάλι μου. Τα παράπονά σου στην πραγματικότητα που έχει το ελάττωμα να υπάρχει όπως είναι. Γι' αυτό προσέχουμε, για να μη μας πιάνει στο πληκτρολόγιό του ο πάσα εις Βασίλης.

 
At 6/22/2014 11:50:00 π.μ., Anonymous Dimitris said...

Νομίζω ότι υπάρχει δύο πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το Σακελλαρίδη εδώ.

Πρώτον, πριν τις εκλογές, δημοσιογράφος κάνει μόνος του γκάλοπ και δίνει σε υποψήφιο 48%, πέφτοντας τελικά σχετικά κοντά στην εκτίμησή του, ένα ασήμαντο 32% έξω, που είναι μέσα στο περιθώριο στατιστικού σφάλματος.

Συμπτωματικά, ο ίδιος δημοσιογράφος, διαθέτει βίντεο που εκθέτει άλλο συνυποψήφιο, που σε άλλα αναξιόπιστα γκάλοπ συμβαίνει να είναι μπροστά από τον υποψήφιο του 48%.

Ο δημοσιογράφος μη θέλοντας βεβαίως να επιρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών -προς Θεού - δηλώνει απλώς ότι έχει το βίντεο και απλώς αναφέρει μερικά χαρακτηριστικά του πρωταγωνιστή, και μερικά άλλα αναγράφονται σε ιστορική εφημερίδα που συμπτωματικά τυχαίνει να υποστηρίζει και αυτή τον υποψήφιο του 48%. Τα χαρακτηριστικά αυτά συνδιασμένα φωτογραφίζουν είτε το Σακελλαρίδη, είτε τον υποψήφιο πρώτο σκόρερ του μουντιάλ Κώστα Μήτρογλου.

Δεύτερον, εξαιτίας της ηθικής κατάπτωσης του κοινού και της τηλεόρασης που μας κάνει όλους ντιντίδες, με το βίντεο έφριξαν συνολικά μια γιαγιά στο Νέο Κόσμο και τα 25 ψευδώνυμα ενός σχολιαστή στο ίντερνετ. Ο δημοσιογράφος δικαίως ορίεται, αλλά πλέον στην υλιστική εποχή που ζούμε, ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για τις θέσεις ενός υποψηφίου παρά για το ότι ξεφεύγει από το παραδοσιακό ιεραποστολικό κάθε σάββατο! Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας;

 
At 6/22/2014 04:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Φοιτητής Γ
Μερικές αποστροφές είναι έμφυτες. Ετυχε πριν πολλά χρόνια να δω ένα σοκαριστικό βίντεο και κατανοώ απόλυτα την αντίδραση το Φοιτητής Γ. Για ένα μήνα δεν μπόρεσα να συνέλθω. Μετά από αυτό το βίντεο δεν πίστευα ότι υπάρχει χειρότερο. Χρόνια αργότερα έτυχε να δω άλλο τρισχειρότερο. Δεν φαντάζεσαι σε τι είναι ικανός ο άνθρωπος. Εκτός της άτυχης ηθικολογίας του παρόντος κειμένου και τις περίεργες επιθέσεις στον φοιτητή Γ, γιατί δεν δεχόμαστε την απλούστατη εξήγηση. Ότι υπάρχει μια έμφυτη αποστροφή από τέτοιες σεξουαλικές τεχνικές χωρίς αυτό να σε κατατάσσει αναγκαστικά συντηρητικό. Δηλαδή οι προοδευτικοί αριστεροί θεωρούν φυσιολογική την πεογλυφία γατιών από ανθρώπους και επιμένουν εγώ να μη κάνω εμετούς στην θέα. Διαφορετικά είναι αθεράπευτος συντηρητικός. Λυπάμαι, δε θα πάρω τόση προοδευτικότητα θα μου κάνει κακό στα σωθικά μου.

 
At 6/22/2014 06:01:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

Ε αφού «ο κόσμος» στην Ελλάδα συνίσταται στους θαμώνες της πλατείας Εξαρχείων, το Γκάζι, τα χιπστερομάγαζα του ιστορικού κέντρου και τον μικρόκοσμο των κοινωνικών συναναστροφών σας κι όχι από συντηρητικούς Βαλκάνιους κατοίκους κυρίως μεσήλικες, εντάξει τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ο υποψήφιος στις επόμενες εκλογές θα σαρώσει. Αν μάλιστα βγουν κι άλλα τέτοια βίντεο, μπορεί να πάει και για πρόεδρος δημοκρατίας ως ηρωικό σύμβολο αντίστασης απέναντι στην μικροαστική ηθική της γιαγιάς από τον Νέο Κόσμο.

Hint: Αν όλα αυτά γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών με την παρέα του όπου τον βιντεοσκοπούσε κρυφή κάμερα, θα άλλαζε αρκετά η γενική εικόνα. Μέχρι και ο Μάκης θα το σκεφτόταν διπλά και τρίδιπλα πριν το βγάλει.
Το γεγονός οτι την έβρισκε με το να επιδεικνύεται σε αγνώστους όμως, “makes this”. Και προσμετράται στην γενική εικόνα του δημοσίου προσώπου είτε θέλουν να το παραδεχθούν το κόμμα και οι υποστηρικτές του, είτε όχι. Από εκεί και πέρα το ποιος είναι ο Μάκης, τι ρόλο βαράει και τι νταραβέρια έχει με τους χρυσαυγίτες, το γνωρίζουν όλοι, όμως πρακτικά περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Σε έναν ιδανικό κόσμο κινουμένων σχεδίων ο κόσμος δεν θα λάμβανε υπόψη όσα διέρρευσαν για τον υποψήφιο κολάζοντας κατα προτεραιότητα τον εκβιασμό του Μάκη, κάνοντας πως δεν τα είδε. «Παρακαλούνται οι κύριοι ένορκοι να μη λάβουν υπόψη τη μαρτυρία της δίδας Κοστέλο». Δεν πειράζει ρε παιδιά, όταν ωριμάσετε κι άλλο και μάθετε πως παίζετε το παιχνίδι προσέχοντας το backround των προσώπων γύρω από τα οποία συσπειρώνεστε, εδώ θα είμαστε.
Στο μεταξύ ο λαός στην πλειοψηφία του θα εξακολουθήσει να είναι σαν τις γυναίκες και να μη γουστάρει τους παραπονεμένους λούζερς με το κλαμένο ύφος Ενρίκε Ιγκλέσιας που ονειρεύονται έναν κόσμο ακριβοδίκαιο κι όλα τα παιδάκια πιασμένα χέρι-χέρι να τραγουδούν ειρηνικά, αρμονικά κι ευτυχισμένα. Ακόμα χειρότερα, θα εξακολουθήσει να έλκεται από τη δύναμη και την ισχύ. Είναι μερικά πραγματάκια καίριας σημασίας που έχουν διαχρονικά σακουλευτεί τα ούγκανα οι φασίστες κάθε απόχρωσης και σας χορεύουν στο ταψί σε παγκόσμιο επίπεδο κοντά δυο αιώνες. Πάντως συνεχίστε να απογοητεύεστε με την ποιότητα του λαού, της ανθρωπότητας, του σύμπαντος και να δηλώνετε αποσβολωμένοι από τον μακιαβελικό κυνισμό της κοινωνίας (απαραίτητα στοιχεία για καλλιτεχνικές ψυχές, αλλά στην πολιτική δεν φτουράνε μια). Θα περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία να έρθετε να ξεπλύνετε το αίσχος ορίζοντας νέους κανόνες παιχνιδιού, όπως δεν ματάδε ποτέ ο ντουνιάς.

 
At 6/22/2014 10:44:00 μ.μ., Anonymous ΑΝΝΑ said...

@ Βασίλη: Νομιζω οτι αυτο που σοκάρει σε περιπτώσεις σαν τη συγκεκριμένη -που δεν ξέρουμε ακριβως σε τι συνίσταται, κιόλας- δεν ειναι η έλλειψη δύναμης και ισχύος, οπως υποθέτεις Ειναι το γεγονος οτι καποιος υποβιβάζει ο ιδιος τον εαυτο του σε αντικείμενο. Ο ερωτισμος προϋποθέτει σχεση υποκειμένων, που σε ενα τετοιο σκηνικό καταργείται.
Αυτο ειναι λιγο άγριο. Δεν εχει να κανει με συντηρητισμο η μη, αυτη ειναι πολυ κλισέ και επιφανειακή προσέγγιση.

Κατα τα αλλα, κακώς ειμαστε σε θέση να εχουμε αποψη για το επίμαχο βίντεο. Δεν θα επρεπε να εχει βγει στη δημοσιότητα, ανάγεται στην ιδιωτική σφαίρα, ανεξάρτητα απο το γεγονος οτι ο ιδιος ο ιδιώτης δεν προστάτευσε την ιδιωτικοτητα του.
Επομένως και η σιχαμαρα απεναντι στον Μάκη ειναι κεντρικό ζήτημα.



 
At 6/22/2014 11:11:00 μ.μ., Anonymous Dimitris said...

Μια χαρά είναι η ποιότητα του λαού στο συγκεκριμένο θέμα, άλλοι απογοητεύτηκαν που ο λαός δε βγήκε με πυρσούς και με στιλέτα να τον κάψει. Τι να πεις, δήθεν προοδευτισμός, όλα επιτρέπονται στις μέρες μα, ξεπεσμός, έχω και μια γνωστή να φανταστείς που δεν είναι καν παρθένα!

και ποιοι είμαστε εμείς που συσπειρωνόμαστε παρεπιπτόντως; υποθέτεις ας πούμε ότι αν στο βίντεο ήταν άλλος υποψήφιος η πλειονότητα του κόσμου θα είχε άλλη γνώμη; 80% δεν ψήφισε το Σακελλαρίδη στο πρώτο γύρο και από αυτό το 80%, οι περισσότεροι don't give a shit για το βίντεο. συσπείρωση πίσω από το σακελλαρίδη σου λέω! Φαντάζομαι συχνάζουν εξάρχεια και γκάζι όλοι αυτοί, στις άλλες γειτονιές δεν ακούς άλλο θέμα συζήτησης, σταμάτησαν οι τηλεοράσις να δείχνουν μπάλα και καλούν το μάκη να μας αναλύσει τα καρότα του.

Το αν θα σαρώσει ο υποψήφιος θα εξαρτηθεί από τις θέσεις του και όχι από βίντεο, όπως από τις θέσεις του κρίθηκε και πάτωσε ο Βαλλιανάτος.

Αλλά ναι, μπορεί τελικά να έχεις δίκιο και οι ενδεχόμενες παρανομίες να περνάνε σε δεύτερη μοίρα μπροστά σε κάτι που ΑΝ η ιστορία του μάκη είναι αληθινή, στη χειρότερη λέγεται έλλειψη κοινής λογικής όταν το αίμα είναι στο λάθος κεφάλι. Σπάνιο και πρωτοφανές για έναν άνδρα, το καταλαβαίνω, αλλά μια στις 100 συμβαίνει. Κρίμα που ο δήθεν προοδευτισμός μας δεν μας αφήνει να το δούμε καθαρά αυτό, εμάς τους συσπειρωμένους καθώς και μια άβουλη πλειοψηφία που ναρκωμένη από το όπιο του λαού δεν ασχολείται πλέον με τόσο φλέγοντα ζητήματα. Μόνο κάτι αγρυπνίες στη Θεσσαλονίκη αντιστέκονται ακόμα και θα αντιστέκονται για πάντα στους εισβολείς

 
At 6/22/2014 11:58:00 μ.μ., Anonymous Βασίλης said...

ANNA τα περι έλλειψης δύναμης και ισχύος πήγαιναν για τον αριστερό χώρο εκείνο, που δεν παραδέχεται πως το γεγονός οτι ο υποψήφιος επιδείκνυε όσα έκανε σε αγνώστους, αφαιρεί πόντους από τη δημόσια εικόνα του και δεν χρειάζεται να είναι κανείς δεξιός ή συντηρητικός για να το δει έτσι. Στην πράξη η ατιμία του Μάκη περνάει σε εντελώς δεύτερο πλάνο. Άδικο αλλά έτσι είναι, προσέχεις ποιους υποψήφιους προωθείς για να μην αναγκαστείς να κλαίγεσαι μετά ως χώρος για την άδικη κοινωνία. Και αφήνουν λοιπόν κάτι εξωπραγματικά σχόλια του στυλ "τον κόσμο τον καίνε άλλα, αφήστε τους συντηρητικούς να σκούζουν".
Μα φυσικά και τον καίνε άλλα, όμως οι άνθρωποι που αδιαφορούν παντελώς αν ο Δήμαρχός τους την βρίσκει να ξεφτιλίζεται σεξουαλικά μπροστά σε αγνώστους, ανήκουν σε εκείνους τους πολύ "προχώ" που περιέγραψα ως θαμώνες της πλατείας Εξαρχείων κλπ. Και που θεωρούν οτι η έννοια "λαός" την οποία περιβάλουν με φωτοστέφανο και την ραίνουν τριαντάφυλλα, περιλαμβάνει κυρίως άτομα όπως η αφεντιά τους και οτι οι ιδεολογικοί αντίπαλοί τους είναι δήθεν μειοψηφία (!?). Πράγμα που οδηγεί σε παντελή στρέβλωση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς την πραγματικότητα και την «εφαρμοσμένη πολιτική», αιτιολογώντας έτσι και τον λόγο για τον οποίο πάνε και πέφτουν από τον έναν τοίχο στον άλλον. Μια ζωή με γουρλωμένα μάτια «ώ τι κόσμος μπαμπά», μια ζωή αντιπολίτευση.

 
At 7/09/2014 05:47:00 μ.μ., Blogger J95 said...

Βασικά Βασίλη μου ξέρεις τι δεν περιλαμβάνει η έννοια "λαός" σίγουρα; Δεν περιλαμβάνει Κύπριους φοιτητές, οι οποίοι είναι, από τεχνικής άποψης, απλοί προσκεκλημένοι (ή μάλλον απρόσκλητοι) του λαού που σπουδάζουν με έξοδά του και αντί να ανοίξουν κανα βιβλίο προτιμούν να μαζεύονται όλοι μαζί κάπου και να παραβιάζουν το μισό ποινικό κώδικα για να μην αναφέρουμε το σύνολο των μεσανατολίτικων αξιών του πρωτόγονου τρισάθλιου νησιού τους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home