Τρίτη, Ιανουαρίου 21, 2014

Μικρόκοσμος εναντίον μικρόκοσμου

Δεν μας αφοράς ρε Χριστόδουλε Ξηρέ. Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν υποτεθεί ότι δεν είσαι η γραφική καρικατούρα που εμφανίστηκε στο βίντεο, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι παραμένεις όντως ένας εξαιρετικά επικίνδυνος τύπος που με τις φοβερές διασυνδέσεις του θα σκορπίσει ξανά το τρομοκρατικό πυρ το εξώτερον. Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν σκοτώσεις κανέναν. Πώς αλλιώς να στο πούμε δηλαδή; Ακόμη και να είσαι σε θέση και φάση να σκοτώσεις κανέναν, ακόμα και να το καταφέρεις, αυτό αφορά μόνο εσένα, τον μικρόκοσμό σου και τον μικρόκοσμο εκείνων που απειλείς. Καθρεφτίζονται οι μικρόκοσμοί σας, πόσο δύσκολο σου είναι να το αντιληφθείς; Ακόμα και αν δεν υπήρχε «αντάρτικο πόλης» θα έπρεπε να το εφεύρουν. Σας χρειάζονται περισσότερο από ό,τι σας φοβούνται. Όχι επειδή είστε υποχείρια ή πράκτορες. Δεν είστε. Αλλά είστε πολιτικά χρήσιμοι. Σας χρειάζονται ακόμα και με το τίμημα να χάσει μια μέρα ένας από αυτούς τη ζωή τους. Και πάλι συνολικά τους είστε αρεστοί αν όχι και αναγκαίοι. Και δεν το λέω ούτε καν σε επίπεδο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και δεν το λέω ούτε καν σε επίπεδο περαιτέρω αυταρχικοποίησης της έννομης τάξης. Ναι, ισχύουν προφανώς κι αυτά, αλλά είναι δευτερεύοντα: αν δεν είχαν εσένα να παίζουν θα έπαιζαν κάτι άλλο, ενώ και για την αυταρχικοποίηση δεν χρειάζονται πια ιδιαίτερα προσχήματα. Το πρωτεύον είναι ότι δεν γεμίζει μόνο ο δικός σας μικρόκοσμος με αδρεναλίνη, γεμίζει κι ο δικός τους. Το πρωτεύον είναι ότι δεν παίζετε μόνο εσείς κλέφτες κι αστυνόμοι, παίζουν κι αυτοί. Τη βρίσκουν μαζί σας. Το πιγκ πογκ σας που εξελίσσεται ερήμην των μαζών δεν θα μπορούσατε να το παίζετε μόνοι σας. Το ότι τους έχετε συμπαίκτες όμως δεν σας προβληματίζει. Το ότι αντί να αποσιωπούν και να υποτιμούν τη δύναμή σας, την μεγεθύνουν και την μακιγιάρουν εξωπραγματικά, δεν σας προβληματίζει. Αν σας φοβόντουσαν θα σας έπαιζαν τελευταία είδηση ή δεν θα βλέπατε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Από κοινού και οι δυο μικρόκοσμοι είστε οι μοναδικοί που πιστεύετε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι αυτό που αφορά κατεξοχήν τον κόσμο σήμερα. Δεν μας αφοράς, Χριστόδουλε. Σκοτώσεις ή σε σκοτώσουν, δεν μας αφοράς.  

20 Comments:

At 1/21/2014 11:45:00 μ.μ., Anonymous zaxos said...

Αυτός ο μικρόκοσμος είναι ικανός για όλα . Η επιλεκτική δικαιοσύνη και το τούρκικο πολεμικό στο μικρόκοσμο και αυτά.
Η Χρυσή Αυγή που δεν έχει σκίσει ούτε χαρτοπετσέτα ενάντια στο σύστημα,στο μικρόκοσμο και αυτή.
Στο βίντεο ένας ληγμένος τρομοκράτης που απειλή με ύφος πιγκουίνου τους ηγέτες του Γκόθαμ Σίτι.Ο Μπάτμαν δεν χρειάζεται επέμβει να σώσει το Γκόθαμ γιατί το υλικό θα αποσυρθεί όπως και τα παραπάνω.
Δεν μας αφορά αυτός ο μικρόκοσμος,αλλά μας αηδιάζει, μας προκαλεί ναυτία, μας τα πρήζει , όση απόσταση και αν έχουμε από αυτόν.
Από κοντά και οι γεννήτορες της τρομοκρατίας ΗΠΑ, νουθετούν.
Στο βάθος κήπος οι επενδυτές με τις μαριονέτες προσπαθούν να μας σώσουν από τον υπερκαταναλωτικό χαρακτήρα μας.
Χριστόδουλε ο κουρέας σου είναι θεός.

 
At 1/22/2014 12:45:00 π.μ., Blogger moN_kouL said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 1/22/2014 10:24:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

"Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν σκοτώσεις κανέναν." (;)

 
At 1/22/2014 01:04:00 μ.μ., Blogger δύτης των νιπτήρων said...

Ναι αλλά πάλι δεν καταδικάζεις τηβίααπόπουκιανπροέρχεται. ;)

 
At 1/22/2014 06:37:00 μ.μ., Anonymous sunCoater said...

Οι μικρόκοσμοι, βέβαια και δυστυχώς, δεν είναι μόνοι στο παιχνίδι τους. Οπότε, ερήμην, ναι, αλλά όχι ΚΑΙ σε βάρος μαζών και ατόμων; Αλλά το δίπολο πρέπει πάντοτε να στέκει εκεί, το κάστρο που μας εμπνέει ή πρέπει να συντρίψουμε, συντηρημένο από υποστηρικτές, αντιπάλους, σχολιαστές.

 
At 1/23/2014 12:45:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Έχεις δίκιο, δεν μας αφορούν οι μικρόκοσμοι τους . Αυτοί, έτσι πως το πάνε,
δεν θα διστάσουν να ανεβάσουν το επαχθές χρέος ακόμα και στο πέντε τοις εκατό.

Διαβάζω το βιβλίο ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ του φίλου σου κυρίου Φοίβου Παναγιωτίδη.
Απλό, εύκολα κατανοητό, ακόμη και για έναν άσχετο σαν κι εμένα.
Σε ευχαριστώ που το σύστησες.

 
At 1/23/2014 10:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Προς τι η γενίκευση δεν ''μας'' αφοράς old; ''Μας'' εκπροσωπείς όταν απευθύνεσαι στον Ξηρό;

 
At 1/23/2014 10:42:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Όχι, τον εαυτό μου εκπροσωπώ. Το μας πάει σε όσους τυχόν σκέφτομαι σαν εμένα. Που αν κρίνω από την απήχηση του ποστ δεν είναι και τόσοι πολλοί. Οπότε όσους σας αφορά και σας διεγείρει ή οτιδήποτε σχετικό ο Χριστόδουλος Ξηρός, χάρισμά σας.

 
At 1/23/2014 11:47:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Α, τώρα ''μας'' τον χαρίζεις κι από πάνω! Άρα πλέον δεν ''μας'' εκπροσωπείς, αλλά είσαι υπεράνω όλων ''μας''.
Να σου πω κάτι old; ''Σε'' γέρασαν προώρως, το κατάλαβες;

Γιατί μόνο τα παππούδια τη μια στιγμή γενικεύουν και την άλλη αφαιρούνται έτσι εύκολα...

 
At 1/23/2014 11:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και που σε old: δες σε παρακαλώ ξανά τη διατύπωση στο σχόλιό σου. Δεύτερη πρόταση (αντιγράφω): το μας πάει σε όσους τυχόν σκέφτο-Μ-αι σαν εμένα...

Μικρόκοσμος αγαπητέ old, μικρόκοσμος...

 
At 1/24/2014 11:50:00 π.μ., Blogger akira 13 said...

Παραλληλιζεις το μηνυμα του κομματιου η την εμφανιση του Δεληβορια?

 
At 1/24/2014 12:46:00 μ.μ., Anonymous εμμ said...

αυτοι που συμφωνουμε με τον ολντ πιστευω ειμαστε παρα πολλοι, απλα ειναι απο τα κειμενα που δεν εχεις κατι να προσθεσεις.

 
At 1/24/2014 11:00:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Ανώνυμε, αν και τα λες καλά, λίγα τα λόγια σου για τα παπούδια.
Καλά βρε Ολντ, γιατί δεν πρέπει να με αφορά ένας μικρόκοσμος που πριν τριανταπέντε χρόνια συνέβαλε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος μέσα στο οποίο έκανα επιλογές που επηρέασαν όλη μου τη ζωή; Άλλο είναι η πολιτική απομόνωση και άλλα καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις.
εμμ, και όσοι δεν διάβασαν το ποστ πιστεύω πως συμφωνούν με το Ολντ.

 
At 1/25/2014 12:55:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Σωστά, αλλά δεν μιλάω για πριν 35 χρόνια, μιλάω για τώρα. Και αυτό που συμβαίνει τώρα ή που φέρεται να συμβαίνει με τον Χριστόδουλο Ξηρό, δεν με αφορά.

 
At 1/25/2014 12:57:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Αkira 13, o Xριστόδουλος στο βίντεο έμοιαζε με Ινδιάνο θείο του Δεληβοριά. Αλλά και το τραγούδι ψιλοκολλάει σημειολογικά.

 
At 1/26/2014 12:50:00 π.μ., Anonymous Κακή Χρονιά said...

Δεν μας αφοράς ρε Old Boy. Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν υποτεθεί ότι δεν είσαι η γραφική καρικατούρα που εμφανίζεσαι στο internet, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι παραμένεις όντως ένας εξαιρετικά ενεργός πολίτης που με τις φοβερές πράξεις του θα σκορπίσει ξανά το δημοκρατικό πυρ το εξώτερον. Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν ψηφίσεις κάποιον. Πώς αλλιώς να στο πούμε δηλαδή; Ακόμη και να είσαι σε θέση και φάση να ψηφίσεις κάποιον, ακόμα και να το καταφέρεις, αυτό αφορά μόνο εσένα, τον μικρόκοσμό σου και τον μικρόκοσμο εκείνων για τους οποίους γράφεις. Καθρεφτίζονται οι μικρόκοσμοί σας, πόσο δύσκολο σου είναι να το αντιληφθείς; Ακόμα και αν δεν υπήρχε «κοινότητα των μπλόγκερς» θα έπρεπε να την εφεύρουν. Σας χρειάζονται περισσότερο από ό,τι σας φοβούνται. Όχι επειδή είστε υποχείρια ή πράκτορες. Δεν είστε. Αλλά είστε πολιτικά χρήσιμοι. Σας χρειάζονται ακόμα και με το τίμημα να χάσει μια μέρα ένας από αυτούς την καρέκλα τους. Και πάλι συνολικά τους είστε αρεστοί αν όχι και αναγκαίοι. Και δεν το λέω ούτε καν σε επίπεδο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, και δεν το λέω ούτε καν σε επίπεδο περαιτέρω αυταρχικοποίησης της έννομης γραφής. Ναι, ισχύουν προφανώς κι αυτά, αλλά είναι δευτερεύοντα: αν δεν είχαν εσένα να διαβάζουν θα διάβαζαν κάτι άλλο, ενώ και για την αυταρχικοποίηση δεν χρειάζονται πια ιδιαίτερα προσχήματα, όπως από την περίπτωση Τσιπρόπουλου φτάσαμε στην περίπτωση Παστίτσιου. Το πρωτεύον είναι ότι δεν γεμίζει μόνο ο δικός σας μικρόκοσμος με αδρεναλίνη, γεμίζει κι ο δικός τους. Το πρωτεύον είναι ότι δεν παίζετε μόνο εσείς κλέφτες κι αστυνόμοι, παίζουν κι αυτοί. Τη βρίσκουν μαζί σας. Το πιγκ πογκ σας που εξελίσσεται ερήμην των ιντερνετικών μαζών δεν θα μπορούσατε να το παίζετε μόνοι σας, χωρίς τις "ομάδες αλήθειας". Το ότι τους έχετε συμπαίκτες όμως δεν σας προβληματίζει. Το ότι αντί να αποσιωπούν και να υποτιμούν τη δύναμή σας, την μεγεθύνουν και την μακιγιάρουν εξωπραγματικά και μιλάνε για σόσιαλ μίντια, δεν σας προβληματίζει. Αν σας φοβόντουσαν θα σας έπαιζαν τελευταία είδηση ή δεν θα βλέπατε ποτέ το φως της δημοσιότητας. Από κοινού και οι δυο μικρόκοσμοι είστε οι μοναδικοί που πιστεύετε ότι ο Old Boy είναι αυτό που αφορά κατεξοχήν τον κόσμο σήμερα. Δεν μας αφοράς, Old. Γράψεις ή σε γράψουν, δεν μας αφοράς.

 
At 1/26/2014 10:36:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Η μέθοδος είναι πεπατημένη. Όσοι την χρησιμοποίησαν – και εγώ στο παρελθόν- κατά βάθος ζηλεύουν και τσαντίζονται που δεν μπορούν να γράψουν σαν τον OldBoy.

 
At 1/27/2014 02:45:00 π.μ., Anonymous Κακή Χρονιά said...

Άλλ' αντ' άλλα, της παρασκευής το γάλα! Τα ενοχικά σου συμπλέγματα, ουδόλως με απασχολούν. Και, που'σαι, κάθε φορά που δείχνουν το φεγγάρι, εσύ συνέχισε να κοιτάς το δάχτυλο.

 
At 1/28/2014 07:42:00 μ.μ., Anonymous Κι Ανάποδη said...

Δεν μας αφοράς ρε Κακή Χρονιά. Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν υποτεθεί ότι δεν είσαι η γραφική καρικατούρα που εμφανίζεσαι στα σχόλια, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι παραμένεις όντως ένας εξαιρετικά ενεργός σχολιαστής που με τις φοβερές παρατηρήσεις του θα σκορπίσει ξανά το λόγο των blogger στο πυρ το εξώτερον. Δεν μας αφοράς ακόμα κι αν πεις μια έξυπνη κουβέντα για κάτι. Πώς αλλιώς να στο πούμε δηλαδή; Ακόμη και να είσαι σε θέση και φάση να πεις έξυπνη κουβέντα, ακόμα και να το καταφέρεις, αυτό αφορά μόνο εσένα, τον μικρόκοσμό σου και τον μικρόκοσμο εκείνων για τους οποίους πληρώνεσαι να σχολιάζεις. Καθρεφτίζονται οι μικρόκοσμοί σας, πόσο δύσκολο σου είναι να το αντιληφθείς; Ακόμα και αν δεν υπήρχε «κοινότητα των τρολ» θα έπρεπε να την εφεύρουν. Σας χρειάζονται περισσότερο από ό,τι σας απεχθάνονται. Όχι επειδή είστε υποχείρια ή πράκτορες. Δεν είστε. Αλλά είστε bλοgοτεχνικά χρήσιμοι. Σας χρειάζονται ακόμα και με το τίμημα να χάσει μια μέρα ένας από αυτούς την αξιοπιστία του. Και πάλι συνολικά τους είστε αρεστοί αν όχι και αναγκαίοι. Και δεν το λέω ούτε καν σε επίπεδο αποπροσανατολισμού των αναγνωστών, και δεν το λέω ούτε καν σε επίπεδο περαιτέρω γελοιοποίησης της τρολαλά γραφής. Ναι, ισχύουν προφανώς κι αυτά, αλλά είναι δευτερεύοντα: αν δεν είχαν εσένα να πληρώνουν θα πλήρωναν κάποιον άλλο, ενώ και για την γελοιοποίηση δεν χρειάζονται πια ιδιαίτερα προσχήματα, όπως από την περίπτωση υποτυπώδους σχολιασμού φτάσατε στην περίπτωση ψυχωτικής αντιγραφής. Το πρωτεύον είναι ότι δεν γεμίζει μόνο ο δικός σας μικρόκοσμος με ψευτοχαχανητά, γεμίζει κι ο δικός τους. Το πρωτεύον είναι ότι δεν παίζετε μόνο εσείς ερωτήσεις κι ειρωνεία, παίζουν κι αυτοί. Τη βρίσκουν μαζί σας. Το πιγκ πογκ σας που εξελίσσεται ερήμην των ιντερνετικών αναγνωστών, δεν θα μπορούσατε να το παίζετε μόνοι σας, χωρίς τις "ομάδες γέλιου". Το ότι τους έχετε συμπαίκτες όμως δεν σας προβληματίζει. Το ότι αντί να αδιαφορούν για την ύπαρξή σας, τη χρησιμοποιούν τρολαριστά, δεν σας προβληματίζει. Αν πίστευαν στο σκόρπιο μυαλό σας θα σας χρησιμοποιούσαν φανερά κι όχι μέσα απ΄τα σκοτεινά σας μπουντρούμια. Από κοινού και οι δυο μικρόκοσμοι είστε οι μοναδικοί που πιστεύετε ότι η Κακή Χρονιά είναι αυτό που αφορά κατεξοχήν τους bloggers σήμερα. Δεν μας αφοράς, Κακή Χρονιά. (Νομίσεις ότι) χλευάσεις ή σε χλευάσουν, δεν μας αφοράς.

 
At 2/06/2014 09:35:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εμένα δε μου αρέσει το ότι κάπου αφήνεται να εννοηθεί ότι σε κάποιο άλλο σύμπαν θα μπορούσε να μας αφορά, αλλά τελικά λόγω της περίπτωσης και των συγκυριών δε μας αφορά.

Ποτέ λοιπόν και σε καμιά περίπτωση δε μας αφορά και θα έπρεπε να νιώθουμε την ενοχή μέσα μας αν σκεφτήκαμε στο παρελθόν έστω και περαστικά να δικαιολογήσουμε. Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική συγγένεια και καμία ανοχή σε εγκληματίες.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home