Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2013

Ένα προβληματάκι μεγάλο



 «... εάν υπάρχει συστημική διασύνδεση (μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και Χρυσής Αυγής) τότε υπάρχει ένα προβληματάκι μεγάλο. Και όχι μόνο για έναν πολιτικό προϊστάμενο, υπάρχει μάλλον, θα έλεγα, ένα προβληματάκι για τη δημοκρατία» 
«Η απάντησή μου είναι κάθετα όχι. Δεν υπάρχει συστημική διασύνδεση»
 ---
Επίσης με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια ανατέθηκε σήμερα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, «ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Ο Αρχηγός του Σώματος «μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του κ. Υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Και συμπληρώνεται ότι προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες: - Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. - Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ. - Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής - Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής - Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται . - Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α. - Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας. 
---
Από τη θεωρία ότι οι μούντζες, τα γιαούρτια ή η αντιμνημονιακή ρητορική οδήγησαν στα μαχαιρώματα των νεοναζί ίσως λοιπόν πειστικότερη είναι η θεωρία πως η ανοχή στη σύνδεση αστυνομίας - φασιστών οδήγησε στα μαχαιρώματα των νεοναζί, ίσως πειστικότερη είναι η θεωρία ότι αν ο αρμόδιος υπουργός είχε ενδιαφερθεί λίγο νωρίτερα «να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά στο σώμα», τότε είναι εξαιρετικά πιθανόν ο Παύλος Φύσσας να ζούσε και να μην είχε προσφέρει το σώμα του βορά στον φασίστα μαχαιροβγάλτη στο δρόμο και στον φασίστα εφημεριδοβγάλτη Θέμο Αναστασιάδη στο περίπτερο.  
Κι επειδή η αστυνομία δεν είναι το μοναδικό ως τώρα σκέλος του προβλήματος, αλλά έχει και η Δικαιοσύνη το δικό της σεβαστό μερίδιο, μια μικρή αναδρομή στην υπόθεση της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη, μια υπόθεση που αφορούσε ληστεία, ξυλοδαρμό και επίθεση με (τι άλλο;) μαχαίρι, υπόθεση που θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί κομβική για την ανάδειξη της ευθέως εγκληματικής τους δράσης στο ανώτερο επίπεδο, υπόθεση που περιέργως δεν αναφέρεται στο μπαράζ όλων των τηλεοπτικών καναλιών που κάνουν τις τελευταίες ημέρες αναδρομική προβολή υλικού για τη Χρυσή Αυγή. Ίσως επειδή έχουν ενοχές για τη περίπου μηδενική κάλυψη της υπόθεσης, ίσως επειδή δεν θέλουν να την προβάλλουν επειδή αθωώθηκε, ίσως όμως -για να πω τη θεωρία συνωμοσίας της βδομάδας- επειδή πρέπει να προκύψει μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή, όπου θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης από αυτό των ιδεολόγων, οι Λαγοί και οι λοιποί μπρουτάλ τύποι από τα παιδιά με το σεξ απίλ, τις γκόμενες μοντέλα και τα τρελά δημοσκοπικά ποσοστά στον Δήμο της Αθήνας. 

20 Comments:

At 9/23/2013 06:21:00 μ.μ., Blogger Кроткая said...

και στις τρεις φασεις που υποννοεις παντως, το ιδιο παιχνιδι παιζεται. το συστημα τους χρειαζεται.

 
At 9/23/2013 06:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μπορεί να έχει βεβαρυμένο παρελθόν ο Δένδιας και η ΝΔ αλλά τουλάχιστον τώρα φαίνονται αποφασισμένοι. Η δική σας δημιουργική συμβολή στην εξάλειψη του ναζιστικού φαινομένου ποια είναι πέρα από το να πετάτε μολότοφ;

 
At 9/23/2013 06:28:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εκείνο που βασικά σε προδίδει ανώνυμε είναι ότι σχολιάζεις αμέσως μόλις ποστάρω. Πες μου κάνετε βάρδιες ή το έχεις πάρει επ' ώμου;

 
At 9/23/2013 06:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Υπεκφεύγεις πάλι...

Να δούμε τι θα γράφεις όταν πάει φυλακή η ΧΑ. Πάντα στην απέξω και εκ του ασφαλούς.

 
At 9/23/2013 06:47:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Η δική μας δημιουργική συμβολή δεν είναι να πετάμε μολότοφ, γιατί ουδέποτε έχουμε πετάξει μολότοφ. Η δική μας δημιουργική συμβολή ας πούμε μπορεί να είναι ότι βγάζουμε ένα περιοδικό που έχει κάνει επανειλημμένα ρεπορτάζ και έχει επανειλημμένα και εγκαίρως φωνάξει για τη Χρυσή Αυγή με στοιχεία.

 
At 9/23/2013 06:59:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θα σας παίρναμε περισσότερο στα σοβαρά αν δεν είχατε δηλωμένη συριζαϊκή ατζέντα και κάνατε και κανένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ π.χ. για τους χούλιγκαν στις Σκουριές.

 
At 9/23/2013 07:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ποιοί είστε εσείς; Οι κεντρώοι αντιακραίοι πολίτες; Η Truth Team;

 
At 9/23/2013 07:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όσοι γαλουχηθήκαμε με τη σκέψη του Νίκου Μπίστη ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

 
At 9/23/2013 07:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το timing ειναι οτι πρεπει για να σταματησουν οι διαρροες απο το δεξι μαντρι στη χρυσαβγη και να επανενωθουν ολα τα φασισταρια κατω απο την ομπρελα της "μεγαλης δημοκρατικης παραταξης".Ο αγωνας κατα των αριστερων και ακροαριστερων προυποθετει την ενοτητα των νοικοκυραιων.Η πατριδα(οικονομια) δεν χωραει τα βαριδια.

 
At 9/23/2013 08:25:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Προφανως και ειναι μια ξεκαθαρη υπόθεση του "εγω στα έλεγα" - και προφανως και εκεινοι ου δικαιωνονται ειναι όλοι αυτοι που λοιδωρουνταν οταν ελεγαν την ΧΑ συμμορια δολοφονων και επαιρναν την βλακωδη απαντηση ¨μα ειναι νομιμο πολιτικό κόμμα", "αν τους βαλουμε φυλακη θα ανεβασουμε τα ποσοστά τους" (Μα , ηλίθιε, και ο Παλαιολωστας μπορει να έχει τρελλά ποσοστα δημοτικότητας, ας τα χαρει απο την ψειρου)
Αλλα παρολαυτα, αν ο Δενδιας τους κλεισει μεσα, θα έχει ισως, παραδοξα (αυτος που θα μυνηε την Guardian για τις συκοφαντιες της) επειδιξει το σημαντικότερο εργο υπουργο ΔΤ ever - ρεσπεκτ.
(Και εν γνωσει φυσικα οτι δεν το κανει απο αθωοτητα, για να μαζεψει τα ψηφουλακια της ΧΑ το κανει, αλλα αν ειναι να σωθουν ζωες ετσι, χαλαλι του..)

 
At 9/23/2013 11:13:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://diogenisoskilos.blogspot.co.uk/2013/09/blog-post.html

 
At 9/23/2013 11:33:00 μ.μ., Blogger Αntidrasex said...

"γαλουχηθήκαμε με τη σκέψη του Νίκου Μπίστη"; Και δεν λιμοκτονήσατε αδέρφια;

 
At 9/24/2013 01:16:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πόσο μεγάλη ξεφτίλα να προσπαθείς (και μάλιστα μάταια) να τρολάρεις χρησιμοποιώντας το όνομα του Μπίστη. πολύ χαμηλά, πραγματικά.

Μήτσος

 
At 9/24/2013 04:04:00 π.μ., Anonymous ChrisMrSly said...

Η δική σας δημιουργική συμβολή στην εξάλειψη του ναζιστικού φαινομένου ποια είναι πέρα από το να πετάτε μολότοφ;

Πορείες και συγκεντρώσεις σύντροφε. Ξέρεις, τα μόνα μέσα όταν δεν έχεις την εξουσία. Η συμβολή του Δένδια στην εξάλειψη του ναζιστικού φαινομένου ποια είναι πέρα από το ροχαλητό και τα ευχολόγια; Θα πω ότι ο Δένδιας έκανε κάτι όταν θέσει τα αυγά εκτός νόμου, και όταν αναγκάσει τους υφισταμένους του στην αστυνομία να τους συλλάβουν.

 
At 9/24/2013 11:30:00 π.μ., Anonymous Φριζενμπίχλερ said...

ρε παιδιά, με τα " ο Δένδιας και η ΝΔ αλλά τουλάχιστον τώρα φαίνονται αποφασισμένοι" νομίζετε ότι κάποιος αναγνώστης του blog του Old Boy θα το σκεφτεί λίγο και θα αναθεωρήσει για τη ΝΔ? Και αριστερός να μην είναι δηλαδή με όσα έχει κάνει και δεν έχει κάνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια; Για πόσο χάπατα περνάτε τον κόσμο; Και με τις μπούρδες ότι ο Old Boy και ο ένας και ο άλλος που δεν σας αρέσει είναι συριζαίος άρα αναξιοπιστος τι καταφέρνετε; εμένα και μερικούς ακόμη να ξαναψηφίσουμε Σύριζα παρότι έχουμε και θα έχπυμε 100 πράγματα που δεν μας αρέσουν εκεί. Για ξανασκεφτείτε το λιγάκι όταν μας ζαλίζετε....

 
At 9/24/2013 09:00:00 μ.μ., Anonymous Νεκτάριος said...

Τι σημαίνει συστημική διασύνδεση και πως ορίζεται?
Υπάρχουν μέχρι τώρα στοιχεία που δείχνουν ανοχή, αδράνεια απέναντι στη Χ.Α. Γι αυτό και οι καρατομήσεις των τελευταίων ημερών.
Η αδράνεια όμως αυτή από μόνη της δε σημαίνει ντε και καλά ότι το αστυνομικό σώμα, ως σύστημα λειτουργίας ενίσχυε άμεσα τη Χ.Α.
Δε ξέρω βέβαια τι μπορεί να αποδειχθεί στη συνέχεια.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι αστυνομικοί μας δε φημίζονται και για την αμεσότητα επέμβασης όχι μόνο στη Χ.Α. αλλά γενικά.
Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις ο αστυνομικός έπρεπε να έχει την ευχέρεια να βγάζει το πιστόλι και να απειλεί ή ακόμη και να πυροβολεί. Είτε έχει απέναντί του χρυσαυγίτη είτε ο,τιδήποτε άλλο.
Του χουμε δώσει ως κοινωνία και ως κράτος την άνεση αυτή?
Για την αδράνεια και την ανοχή, ας λάβει κάποιος υπ' όψη του και το παράγοντα φόβο (που κανονικά δεν έπρεπε να έχουν οι αστυνομικοί όπως η κοπελιά που συνέλαβε το Ρουπακιά). Το φόβο που μπορεί να έχει ο αστυνομικός, να εκθέσει τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του σε κίνδυνο από οργανωμένες συμμορίες.
Μη ψάχνουμε ντε και καλά παντού να βρούμε βαθύτερες πολιτικές αιτίες, καθοδηγούμενοι από εμφυλιακά στερεότυπα. Υπάρχουν και οι ανθρώπινοι παράγοντες.
Οσο δε γιαυτούς που πετάνε πέτρες στις διαδηλώσεις δίπλα στα ΜΑΤ, ούτε αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει σύμπραξη αστυνομίας με αυτούς τους τύπους. Αναπαράγεται πολύ στα ΜΜΕ (και φυσικά από όλους εδω μέσα) ότι οι αστυνομικοί ανέχονται και συνεργάζονται μαζί τους. Οταν τα ΜΑΤ είναι στραμμένα προς τους διαδηλωτές, από τους οποίους μάλιστα μπορεί να δέχονται πέτρες και μολότωφ, δε νομίζω ότι έχουν την ευχέρεια να ασχολούνται και με τους δίπλα που πετούν πέτρες.

 
At 9/24/2013 11:06:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Συγχαρητήρια στο Unfollow. Ελπίζω ότι όταν τα πράγματα καλμάρουν λίγο (αν γίνει αυτό) θα ζητήσουν επαναληπτική συνέντεύξη με τον Δένδια για να δούμε τι έχει να πει.

Οπωσδήποτε η ΝΔ περιέχει στοιχεία που είναι κοντά στην ΧΑ και στην χούντα. Δεν ξέρω αν ο Δένδιας είναι ένας απ΄αυτούς. Ή αν πραγματικά δεν ήξερε την σχέση ΕΛ.ΑΣ με ΧΑ όταν του πρωτομίλησε το Unfollow. Ή αν υποπτευόταν κάτι αλλά δεν είχε αρκετά στοιχεία, ή υποστήριξη, για να μιλήσει δημόσια και να κάνει την τομή που φαινεται ότι κάνει τώρα.

Όπως και να έχει το πράγμα κάτι γίνεται. Να δούμε μέχρι που θα φτάσει. Ίσως να βοήθησε και η συνέντευξη με το Unfollow.

 
At 9/25/2013 01:30:00 π.μ., Anonymous Διογένης ο σκύλος said...

Cui Bono?

Ο Δένδιας φέρνει τροπολογία και διευρύνεται η έννοια της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Σαμαράς βάζει φυλακή μαρίδα ούγκανα και 2-3 υψηλόβαθμους καμένους πολιτικά της Χρυσής Αυγής.

Η ΕΛΑΣ θέτει σε διαθεσιμότητα ψιλοκοκό χρυσαύγουλα μπατσάκια και μεταθέτει κανέναν υψηλόβαθμο που δεν είναι ΝΔ.

Το πόπολο πανηγυρίζει που ο Σαμαράς τους έσωσε από τη φασιστική απειλή.

Οι λάιτ φασίστες επιστρέφουν στη μαμά ΝΔ.

Οι πολλοί εναπομείναντες Χρυσαυγήτες υπογράφουν συγχωροχάρτια και ίσως μετονομάζουν το κόμμα σε "Νέα Χρυσή Αυγή".

Ο Νίκος ο ΚΥΠατζής παραμένει αρχηγός.

(Είναι η σοβαρή Χρυσή Αυγή που ζήτησε ο Μπάμπης ο λαγός).

Η Ντόρα ξανακάνει αποτυχημένη προσπάθεια να πάρει την ηγεσία.

"Ο κοσμάκης" συνειδητοποιεί πως η "τροπολογία Δένδια" περιλαμβάνει καταλήψεις, πορείες, απεργίες και συνδικάτα, κομμουνιστές και αριστερούς.

Μακάρθι ζεις! εσύ μας οδηγείς!

Φυλακίζονται καταληψίες μαθητές.

Φυλακίζονται συνδικαλιστές.

Επίθεση στα Εξάρχεια.

Πέφτει το Κ* ΒΟΞ.

Αρκετοί λάιτ αριστεροί πάνε Κουβέλη, και κάποιοι λίγοι πάνε ΠΑΣΟΚ.

Έρχονται εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος.

Ο Σαμαράς πρώτος έχει μπροστά του να διαλέξει συνεργάτες: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Νέα Χρυσή Αυγή.

Τρίτο μνημόνιο.

Σαμαράς πρωθυπουργός.

Βορίδης αντιπρόεδρος.

Ο Μητσοτάκης πεθαίνει.



Πάτερ Σκυλίσιος

 
At 9/25/2013 09:43:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με τον Νεκτάριο. Ξαφνικά εμφανίζονται από όλα τα ΜΜΕ οι φωτογραφίες και τα βίντεο δευτερολέπτων ως αδιάσειστες αποδείξεις συστημικών διασυνδέσεων , ενώ μέχρι πρότεινος απορρίπτονταν με ευκολία είτε ως στιγμιαίες και μερικές αποτυπώσεις της πραγματικότητας που πόρρω απέχουν από την πραγματική συνολική εικόνα είτε ως ( πιθανά ) χαλκευμένα στοιχεία. Γεγονός είναι ότι οι αστυνομικοί εμφανίζονται στα επίμαχα ντοκουμέντα να αδρανούν μπροστά σε τελούμενα ενώπιόν τους ποινικά αδικήματα. Αυτή η αδράνεια θα μπορούσε να προέρχεται ενδεικτικά από 1) πλημμελή τέλεση των καθηκόντων τους από α) αδιαφορία ή β) φόβο , 2) την υπακοή τους σε οδηγίες που έχουν λάβει για διακριτική παρουσία , περιορισμό των επεμβάσεών τους στον ελάχιστο δυνατό βαθμό και αποφυγή σε κάθε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης και εμπλοκής , 3) συγκάλυψη των τελούντων ενώπιόν τους ποινικά αδικήματα . Θα θυμίσω ότι η αστυνομία κατηγορείτο από την "άλλη" πλευρά των "νοικοκυραίων" συστηματικά - και όχι άδικα - στο παρελθόν για την παροιμιώδη ολιγωρία της ως προς την δυναμική κατασταλτική αντιμετώπιση αλλά και σύλληψη των λεγόμενων γνωστών- αγνώστων , οι οποίοι ρήμαζαν την Αθήνα με την πρώτη ευκαιρία . Και για να συνοψίσω τη γνώμη μου , προφανώς και τα ξυλώματα και οι ανακατατάξεις στο εσωτερικό της αστυνομίας δείχνουν ότι κάτι τρέχει- ενδεχομένως υπάρχουν μεμονωμένοι αστυνομικοί ή και θύλακες που παρέχουν υπηρεσίες στη ΧΑ , το οποίο καλά θα κάνουμε να περιμένουμε να αναδειχθεί μέσα από τη διοικητική και δικαστική έρευνα, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να μιλάμε με αφορμή ένα βίντεο του γιού -τιούμπ για συστημικές διασυνδέσεις υπάρχει μια κάποια απόσταση.

 
At 9/25/2013 06:13:00 μ.μ., Blogger νέα αρχή said...

Και τι σημαίνει συριζαίικη ατζέντα ανώνυμε;και αυτό το επιχείρημα με τις μολότοφ πλέον καταντά γελοίο,δεν έχει κανένα νόημα,μόνο στα δικά σας στόματα και μυαλά υφίσταται σαν αντεπιχείρημα,γιατί δεν έχετε άλλον τρόπο να απαντήσετε....

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home