Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2013

Ταξισυνειδησία

Eλλάς 2015: η χώρα κυβερνάται πλέον από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς. Οι μεγαλοεκδότες έχουν εγκαταλείψει άρον άρον τα ΜΜΕ τους κι έχουν διαφύγει σε εξωχώριους παραδείσους για να γλιτώσουν τη διώξη, τη δήμευση, τη διαπόμπευση. Τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν περάσει στα χέρια των εργαζομένων, που απαλλαγμένοι πλέον από την ασφυκτική πίεση των αφεντικών τους, μπορούν να μεταδίδουν το δελτίο που πάντα ονειρεύονταν. Ο λαός από την πλευρά του έχοντας συνειδητοποιήσει πως η ανάδειξη μιας αληθινά αριστερής κυβέρνησης δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα, συνεχίζει να σπρώχνει με διαρκείς απεργίες και κινητοποιήσεις την ατζέντα προς τα αριστερότερα και κομμουνιστικότερα. Αλλά κι η κυβέρνηση απ' τη δική της την πλευρά στέκεται στο ύψος της και αναγνωρίζει τη δίκαιη ταξική πάλη των απεργών. Όλοι πια μιλούν για την εργατική τάξη και τους κεφαλαιοκράτες, με τρόπο που καθιστά την απουσία του 902 απαρατήρητη. 

10 Comments:

At 9/17/2013 12:33:00 π.μ., Anonymous alex said...

Χαχαχαχα. Αυτό για την "ταξική απεργία" υπάρχει σε ανακοίνωση Κεδίκογλου ή ήταν δημιουργική παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη και του τεχνικού του Mega;

 
At 9/17/2013 12:42:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Eίναι η σκέψη που αρχίζει να κυριαρχεί στην κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το Μαριώ, καθώς πρόκειται για απεργία που κλείνει μόνο τα δημόσια σχολεία και πλήττει άρα τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας, που δεν έχουν λεφτά για ιδιωτικά σχολεία, τα οποία δουλεύουν κανονικά.

 
At 9/17/2013 01:07:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

θα εννοούσαν "τοξική"...

 
At 9/17/2013 06:04:00 μ.μ., Anonymous Νεκτάριος said...

Καλά τοξική είναι σίγουρα, όπως τοξική και ρυπογόνα είναι η Ελληνική αριστερά.

 
At 9/17/2013 06:24:00 μ.μ., Anonymous costas80 said...

Τι σου έκανε εσένα ρε Νεκτάριε η τρισκατάρατη ελληνική αριστερά; Σου τσάκισε κι εσένα τα όνειρα; Σου ποδοπάτησε τις ελπίδες; Σου σκότωσε τη μάνα; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, τώρα η επιλογή είναι δική σου, έχεις τόσες δημοκρατικές παρατάξεις να διαλέξεις όπως ΝΔ, ΧΑ, Μανοτζήμερους που θα δώσουν ένα καλό μάθημα στους κομμουνιστοσυμμορίτας που εμποδίζουν τον άγιο και πονεμένο μας τόπο τόσα χρόνια τώρα να προκόψει.

 
At 9/17/2013 08:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Νεκτάριε το νοητό άλμα σου που ταυτίζει μια απεργία, δηλαδή μια πράξη των εργαζομένων με την αριστερά, μπορεί να κολακεύει τους αριστερούς αλλά στερείται λογικής, βγάλε λοιπόν το κεφάλι απ'το πρωκτό και τράβα λίγες τζούρες οξυγόνο να πάρει μπρος το μυαλουδάκι.

 
At 9/17/2013 09:05:00 μ.μ., Anonymous R.P said...

Νεκτάριε είσαι σωστός,έχεις τρομερό αισθητήριο για την κατάσταση, απλά δεν σε καταλαβαίνουν. Είσαι σε καλό δρόμο μείνε όπως είσαι, μην ξυπνήσεις γιατί το ξαφνικό ξύπνημα από την υπνοβασία προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο .

 
At 9/18/2013 08:06:00 μ.μ., Anonymous Νεκτάριος said...

Ανώνυμε των 08:09:00
Νοητό άλμα ε?
Σε τούτη τη χώρα ξέρουμε πολύ καλά ποια παράταξη είναι η επίσημη προστάτης της κάθε λογής βολεμένης συντεχνίας.
Πες μου μία (όχι πολλές μία βρες μου) απεργία στην οποία να μην πρωτοστατούν αριστεροί συνδικαλιστές, να μην επενδύεται με αριστερή συνθηματολόγια, να μην έχει την επίσημη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και στις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων και των ταξιτζήδων, των επιδοτούμενων αγροτών η αριστερά δήλωνε τη συμπαράστασή της.

costas 80, μέσα στη τελευταία 40ετία, πες μου ένα μέτρο προς τη κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας που να πέρασε.
Μέχρι πρότινος κρουζιερόπλια με ξένη σημαία δεν μπορούσαν να δέσουν σε Ελληνικά λιμάνια. Γιατί? Γιατί τα συνδικάτα (προσκείμενα στο ΚΚΕ κυρίως) το εμπόδιζαν. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αρνούνταν να έρθουν σε ρίξη μαζί τους γιατί πράγματι η εξουσία ήταν ο αυτοσκοπός τους. Υπήρχε επομένως περιορισμός σε διακίνηση υπηρεσιών κάτι που αντιτίθεται στο φιλελευθερσιμό και τον υγιή καπιταλισμό. Μια αριστερή επομένως εμμονή κυριαρχούσε στη πράξη, χωρίς να έχει μάλιστα ερωτηθεί και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ο οποίος π.χ. το 91 ψήφισε Μητσοτάκη κατά 47%.
Συνδικάτα με την πολιτική κάλυψη και ιδεολογική ομπρέλα της αριστεράς, βοηθουμενα και διαπλεκόμενα με το σάπιο δικομματικό σύστημα,επιβάλλονταν στη δημοκρατική βούληση του λαού.
Να πούμε για το εμπόδιο στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων?
Ιδεολογικής χροιάς εμμονή, βοηθούμενη από το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ, εμπόδιζε ίδρυση ιδρυμάτων ιδιωτικών και ανάγκαζαν χιλιάδες οικογένειες να στέλνουν τα παιδιά στο εξωτερικό για σπουδές.
Να μιλήσουμε για το καραγκιοζιλίκι με το πανεπιστημιακό άσυλο?
Να μιλήσουμε για τα κλειστά επαγγέλματα?
Να μιλήσουμε για το ασφαλιστικό?
Σε μια καπιταλιστική χωρα όπως εμείς, πές μου:
εκτός της ιδιωτικοποίησης της ΑΓΕΤ,
εκτός της ιδωτικοποίησης (κουτσά στραβά) της Ολυμπιακής, ε
κτός της πώλησης του λιμανιού, (για να μη μπω και για τα κινητά που αν δεν ήταν ο Μάνος δε ξέρουμε αν θα ήταν σε καθεστώς ιδιωτικής αγοράς,
τι άλλο μέτρο πάρθηκε προς τη κατεύθυνση της φιλελεύθερης οικονομίας? Κυριάρχησε ή δεν κυριάρχηεσε ο επιθυμητός από την αριστερά κρατισμός?
Είναι λοιπόν η αριστερά αμέτοχη για τη σημερινή κατάντια?
Τι επικοδομητικό και σύγχρονο πρότεινε η αριστερά, πέρα από το αντιδρά σε κάθε αλλαγή που έθιγε κεκτημένα συμφέροντα και αργομισθίες?

 
At 9/18/2013 11:36:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Έτσι μπράβο Νεκτάριε, μεγάλη η χάρη σου, χτύπα τα κάτω τα βρωμοκουμούνια.

 
At 9/19/2013 01:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ενω η δεξια,ε;τιγκα στην εποικοδομητικη αναπτυξη.ΑΞΙΟΣ!!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home