Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013

Σαν την αρκούδα

Keep
Perp
Walking
---
Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι σήμερα είναι μέρα νίκης για την ελληνική δημοκρατία (και αυτή είναι μια υπόθεση που ούτε δέχομαι εξ ορισμού αλλά εξίσου και δεν αποκλείω εξ ορισμού), πιστεύω ότι σήμερα είναι και μέρα ξεφτίλας για την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να της βαράνε το ντέφι και αυτή να χορεύει σαν αρκούδα. Όφειλε να είχε επιδείξει άλλη στάση απέναντι στη Χρυσή Αυγή πάρα πολύ νωρίτερα. Όφειλε να είχε προστατεύσει το πολίτευμα πάρα πολύ νωρίτερα. Ξαφνικά και μόλις της δίνουν τη σχετική οδηγία ανακαλύπτει με τρελό ζήλο την Αμερική και δη αναδρομικά από το 1987. Και μια Δικαιοσύνη που πηγαίνει όπου φυσάει ο άνεμος, είναι μια Δικαιοσύνη που τελικά τρομάζει για το τι άλλο μπορεί να κάνει και ως πού μπορεί ακόμα να φτάσει. Δεν γίνεται όταν ο άνεμος φυσάει στο τραλαλό να αθωώνει τον Κασιδιάρη και λίγους μήνες μετά να συλλαμβάνει τον ίδιο και τους συντραμπούκους του επειδή ο άνεμος άλλαξε αιφνιδιαστικά -και άγνωστο ακόμα για ποιούς ακριβώς λόγους- κατεύθυνση. Τελικά γίνεται όμως. Όπως π.χ. γινόταν επτά χρόνια στη δικτατορία, όπου δικαστικά δεν κουνήθηκε φύλλο. Ο άνεμος που φυσά στην καρδιά των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ο άνεμος του κονφορμισμού, ο άνεμος της εξάρτησης, ο άνεμος μιας δικαστικής βούλησης που είναι παρακολούθημα της εκάστοτε πολιτικής.

19 Comments:

At 9/28/2013 11:16:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

Για τη δικαιοσύνη το πιθανότερο να έχεις δίκιο, δεν μπορώ να κρίνω.

Επίσης βρίσκω το προβληματισμό σου αν σήμερα είναι νίκη της δημοκρατίας ή όχι σε σημαντικό βαθμό δικαιολογημένο.

Τέτοια χάρα όμως από τα δημόσια πράγματα δεν θυμάμαι να έχω πάρει ποτέ. Αφήνω αυτό το σχόλιο σαν μαρτυρία της, μήπως κρατήσει κάτι αναλλοίωτο από αυτήν, για ότι πιθανώς απογοητευτικό ακολουθήσει.

 
At 9/29/2013 12:13:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

με τα μισθά που παίρνουν οι δικαστές πώς περιμένεις να αποδώσουν; τα έλεγε και ο τσίπρας πέρσι που συμπαραστεκόταν στον δίκαιο αγώνα τους.

συμπέρασμα: και για την κατάντια της δικαιοσύνης φταίει το μνημόνιο.

 
At 9/29/2013 12:48:00 π.μ., Blogger δύτης των νιπτήρων said...

Ε, ναι.

 
At 9/29/2013 10:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχω διαφωνήσει τόσες φορές μαζί σου που ξαναδιάβασα 2 -3 φορες το ποστ για να σιγουρευτώ... Έτσι ακριβώς!
Το βασικό αίσθημα είναι μούδιασμα, για το τι συμβαίνει και το τι σημαίνει αυτό που συνέβη.
Για να τα βάλουμε σε μια σειρά: Η χρυσή αυγή είναι όντως μια εγκληματική συμμορία που η θέση της είναι στη φυλακή, και αυτό θα έπρεπε και θα μπορούσε να έχει συμβεί προτού θρηνήσουμε τόσα θύματα. Αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται η εισαγγελία και, πρωτίστως, η αστυνομία, να κάνουν τη δουλειά τους, τουλάχιστον χωρίς πολιτικά / ιεραρχικά εμπόδια. Και απαιτείται να κάνουν δουλειά: Μαρτυρικές καταθέσεις, έρευνες, παρακολουθήσεις, διασταυρώσεις στοιχείων...

Όταν λοιπόν διαβάζω για "9σέλιδο πόρισμα" για τη θεμελίωση της κατηγορίας για εγκληματική οργάνωση (τη στιγμή που σε ένα σοβαρό πλημμέλημα, για να μην πω ένα απλό κακούργημα, οι εισαγγελικές προτάσεις και τα σχετικά βουλεύματα πάνε άνετα 100+ σελίδες, άλλο αν συχνά γράφουν ανοησίες), ανησυχώ πολύ.

Ανησυχώ γιατί αν τα πράγματα έχουν έτσι, ένας στοιχειωδώς επαρκής ποινικολόγος θα ανοίξει τρύπες στο πόρισμα και την κατηγορία, τρύπες τόσο μεγάλες που θα περνάνε ο Καιάδας και ο Παναγιώτερος από μέσα.

Ανησυχώ ακόμη περισσότερο γιατί αν αρκούν 9 σελίδες με το "Fuehrerprinzip" (που βρήκε σε κάποια εγκυκλοπαίδεια ο εισαγγελέας) για να μπουζουριάσεις ένα πολιτικό κόμμα, πόσο πιο απλά θα μαζέψουν την "παλαβή" αριστερά κάποια άλλη στιγμή;
kronstadt13

 
At 9/29/2013 10:28:00 π.μ., Anonymous zaxos said...

Η άποψή σου για την δικαιοσύνη δείχνει την ξεφτίλα του δικαστικού σώματος.
Το ζήτημα είναι πως το έχουν σκεφθεί; Τι συνέχεια σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση; Αν για το ποιο απλό μέτρο επικαλούνται την τρόικα-δανειστές ,για την συγκεκριμένη περίπτωση ποιος αποφάσισε και ξύπνησε την κοιμισμένη δικαιοσύνη; Είναι γνωστό ότι η μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη εγκληματική δραστηριότητα της Χρ.Α, ήταν μέσα στη λογική του αναχώματος ψηφοφόρων προς ανεξέλεγκτη κατεύθυνση, εκφοβισμού των πολιτών και παραμύθιασμα ότι για τα κακός κείμενα φταίνε οι μετανάστες.
Είναι πολύ παράξενο για να είναι αληθινό, γκάλοπ να δείχνει τη ΝΔ πρώτη και σχεδόν ταυτόχρονα να γίνονται συλλήψεις των Ναζιστών.
Δεν πιστεύω στις ειλικρινείς προθέσεις των αχυράνθρωπων που μας κυβερνούν. Είναι εξευτελιστικό να τους σέρνουν με χειροπέδες ,αλλά περισσότερο μου κάνει σαν μια προειδοποίηση προς τους φασίστες, ποιος είναι το αφεντικό.
Το σκηνικό με τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι ριάλιτη όπως, κουμπάρους -στημένα παιχνίδια- παραδικαστικό- Τσοχατζόπουλο και άλλες παραστάσεις για να χαθεί η μπάλα της λεηλασίας που πραγματοποιείται.
Τέλος για να μην σκεφθούν κάποιοι όπως η Φ.Κρανιδιώτης, ότι η κυβέρνηση είχε η έχει δημοκρατικές ευαισθησίες, ας θυμηθούν τι έλεγαν κάποιοι κυβερνητικοί για τις συνεργασίες πριν από μερικές ημέρες.
Το γκάλοπ για τα ποσοστά της Χ.Α τα είχε παραγγείλει η πυθία πριν τις συλλήψεις. Ψήφισαν πολίτες με μαντικές ικανότητες για το αποτέλεσμα των δικαστικών διώξεων.
Πηδάνε την νοημοσύνη, άλλη μια φορά. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.


 
At 9/29/2013 11:02:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Αυτό ακριβώς έγινε και με την σύσταση της Χρυσής Αυγής και την σημερινή σύλληψη της ηγεσίας της. Η Ελληνική άρχουσα τάξη προσέλαβε κάποιους να στρατολογήσουν και να εκπαιδεύσουν αδαείς με σκοπό να έχει στην διάθεση της ένα παραστρατιωτικό τάγμα.



Πηγή: Η διάλυση της Χρυσής Αυγής σημαίνει και τον θρίαμβο της | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123880#ixzz2gCzJTUOa

 
At 9/29/2013 02:57:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Απόλυτα σωστή άποψη.
Η Δικαιοσύνη έδειξε ότι δεν ειναι τυφλη όταν την κοιτάει το Μαξίμου.
Απλώς τότε ξυπνάει για λίγο απο τον λήθαργο που της έχει επιβληθεί.

 
At 9/29/2013 07:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε μια χώρα που τίποτα δεν είναι ίσιο, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να αντιμετωπιστεί η χρυσή αυγή με όρους κανονικότητας, διαφάνειας και υγιών δομών. Είχαμε φτάσει στην διαπίστωση πως όσο σάπια κι αν είναι αυτή η χώρα, μεγαλύτερος κίνδυνος από την σαπίλα αυτή ήταν εκείνος της χρυσής αυγής.
Η σαπίλα λειτούργησε με τον προβλέψιμο σάπιο τρόπο αλλά λειτούργησε και πήρε μέτρα εναντίον της χρυσής αυγής. Αυτό που ζητάς εσύ είναι άλλο κράτος, άλλη κοινωνία, για να νιώθεις καλύτερα και να μη χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τη βρόμικη χρυσή αυγή με βρόμικο τρόπο. Πάνω σε αυτόν ακριβώς το συλλογισμό όμως είχε παραλύσει όλο το σύστημα απέναντι στους ναζί και δεν ήξερε πως να κινηθεί και τι να κάνει. Αν περιμέναμε ΠΡΩΤΑ να φτιάξουμε κράτος, σωστή κοινωνία και λειτουργικούς θεσμούς και ΥΣΤΕΡΑ να αντιμετωπίσουμε τους ναζί με το γάντι ως κατάλευκοι τιμωροί τα μαύρα Όρκ, ακόμα θα ήμασταν εδώ να το συζητάμε ενώ θα γίνονταν Αξ. Αντιπολίτευση και σε τρία-τέσσερα χρόνια ίσως και κυβέρνηση. Ειδικά ο Κασιδιάρης εκτός φυλακής, σε μια δεκαετία από σήμερα είναι πολύ δύσκολο να τον φανταστεί κανείς εκτός περίοπτης θέσης στην πολιτική σκηνή.
Όλα αυτά προσπαθούσα να σου τα πω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και άλλες φορές, με αποτέλεσμα να φας φρίκη οτι τρολλς επιβουλεύονται την ομαλότητα στα σχόλια του μπλογκ σου. Εν πάση περιπτώσει ευτυχώς που υπάρχουν κυνικοί άνθρωποι να καθαρίσουν κυνικά και βρόμικα τους φασίστες, γιατί αν περιμένανε από λογικές όπως οι δικές σου σε λίγα χρόνια η σημαία μας θα είχε αντικατασταθεί από φαιοκόκκινο μαίανδρο.

 
At 9/29/2013 07:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και κάτι άλλο: αν η χώρα ήταν στοιχειωδώς σοβαρή, δεν θα είχε αναδυθεί το φαινόμενο «χρυσή αυγή» in the first place. Άρα μόνο με ασόβαρους αλλά πάντως αποφασιστικούς όρους μπορούσε να αντιμετωπιστεί ή αλλιώς θα καθόμασταν να την κοιτάμε όπως οι αγελάδες τα τρένα που περνούν φιλοσοφώντας και αναλύοντας “τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του”.

 
At 9/29/2013 09:48:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ανεξάρτητη δικαιοσύνη με μισθούς πείνας δε νοείται, καταργήστε το μνημόνιο, αμοίψτε πλουσιοπάροχα τους δικαστές , με λίγα λόγια φέρτε τον τσίπρα στην εξουσία και τότε η δικαιοσύνη θα δουλεύει επαγγελματικά και ωραία

 
At 9/29/2013 10:21:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Δηλαδή Ολντ αν μια μέρα κάποιος βρει την θεραπεία του καρκίνου μπορούμε να περιμένουμε ένα ποστ που παραπονιέται ότι, αφού αυτή η ανακάλυψη βασίστηκε σε δεδομένα που ήταν ήδη γνωστά, όλοι οι προηγούμενοι ερευνητές που τα ήξεραν ήδη πρέπει να δούλευαν για τις φαρμακευτικές εταιρείες που ήθελαν να διαιωνίσουν την ασθένεια;

Γιατί δεν μπορείς να πανηγυρίσεις λίγο αυτή την σημαντική μέρα; Και βέβαια η δικαιοσύνη ακολουθεί την πολιτική δύναμη. Παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Χιλιάδες παραδείγματα. (Και ίσως αυτό δεν είναι πάντα κακό. Γιατί, αφού δεν υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη που μας έφερε ο προφήτης από το βουνό σε ταμπλέτες, μια δημοκρατική κυβέρνηση που έχει εκλεγεί από τον λαό, και δεν έχει κάνει πραξικόπημα, πρέπει ίσως να παίζει ρόλο σε πολύ μεγάλα εθνικά επιχειρήματα). Θα προτιμούσες μια δικαιοσύνη που παίρνει μεγάλες πρωτοβουλίες που αλλάζουν πολιτεύματα και κυβερνήσεις; Έχεις τόση εμπιστοσύνη σε μικρό αριθμό δικαστών και εισαγγελέων -- που κι αυτοί, συνήθως, έχουν πολιτικές διασυνδέσεις;

Έγώ νομίζω ότι είναι καιρός να γιορτάσουμε λίγο. Ακόμα κι αν αντιπαθούμε τον Σαμαρά (και σ΄αυτό δεν διαφέρουμε νομίζω). Ακόμα κι αν έκανε ό,τι έκανε με βάση πολιτικούς και όχι καθαρά ενάρετους υπολογισμούς.

 
At 9/30/2013 02:05:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Εάν καταπιούμε ότι στο όνομα της κατάλυσης της χρυσής αυγής επιτρέπεται ή επιβάλλεται η κατάλυση του κράτους δικαίου , τότε αυτομάτως νομιμοποιούμε μια λογική που και πολύ επικίνδυνη είναι αλλά και καμία σχέση με την δημοκρατία δεν έχει. Εξίσου όμως επικίνδυνη- εκτός από άδικη- από την άλλη πλευρά είναι η άποψη ότι οι έλληνες δικαστές είναι συλλήβδην με το μέρος της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Επί του συγκεκριμένου ,η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι χρονολογούμενη από το 1987 εγκληματική δράση και αποδοτική καταστολή αυτής με απαγγελία κατηγορίας εν έτει 2013 δύσκολα συμβιβάζονται. Μήπως όμως προέκυψαν μόλις μετά από τη δολοφονία Φύσσα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία στοιχειοθέτησαν τη συγκεκριμένη κατηγορία ( π.χ. μαρτυρικές καταθέσεις μετά το σπάσιμο της ομερτά ) ;

 
At 9/30/2013 06:45:00 π.μ., Anonymous tzimis said...

Πιθανόν να τους είπε κάποιος από τις Βρυξέλλες ότι "μην τυχόν και τον Μάιο μας στείλετε Ναζί στην Ευρωβουλή, γιατί κομμένα τα φράγκα." και έτσι κινητοποιήθηκαν. Με τον τρόπο που ξέρουν... νόμοι συντάγματα και τα τοιαύτα δεν τους ενδιαφέρουν...

Από κει και πέρα, όντως θα ήταν τρομερή ξεφτίλα να έχουμε Έλληνες Ναζί στην Ευρωβουλή...

 
At 9/30/2013 10:59:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Τώρα που ο ΣυΡιζΑ προσδοκά εκλογικά κέρδη, αναρωτιέμαι αν μιλάει για την α λα καρτ ευαισθητοποίηση της Δικαιοσύνης, ή αν πήρε ολόκληρο (και σκέτο) το πακέτο προσφοράς του ΝΔΣοΚ με τα λευκαντικά. Πιστεύει ότι τα ρούχα της Δημοκρατίας θα έχουν πλέον το λευκό που ξεχωρίζει ή ότι Τώρα που εξαλείφτηκε το μαύρο στίγμα που χάλαγε την εικόνα, δεν είναι το άσπρο που θα λάμπει (και) Η μαγική εικόνα θα δείξει πιο καθαρά το πραγματικό της χρώμα, το διάχυτο γκρίζο;

 
At 9/30/2013 05:36:00 μ.μ., Anonymous zaxos said...

Κατερίνα
Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που σχολιάζεις συμβαίνει.Μόνο προσφορά δεν είναι αυτό που γίνεται.
Μαύρο- γκρίζο είχαμε και έχουμε μετά από τις συλλήψεις των ασπόνδυλων.
Αυτό που γίνεται μοιάζει με- Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.

 
At 9/30/2013 11:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Από κει και πέρα, όντως θα ήταν τρομερή ξεφτίλα να έχουμε Έλληνες Ναζί στην Ευρωβουλή..."

Μην το παίρνουμε προσωπικά! Είναι γενικότερα ξεφτίλα για το είδος η ύπαρξη ναζί, είτε ονομάζονται "Χρυσή Αυγή", "Νέα Δημοκρατία", "Ρεπουμπλικάνοι", "Δημοκρατικοί", "Χριστιανοδημοκράτες" και γενικά όλοι οι σύγχρονοι κρυφοφασίστες νεοφιλελεύθερα ολοκληρωτικοί.

Φασίστας/καπιταλιστής = πίθηκας
Δημοκράτης/σοσιαλιστής = άνθρωπος
Αναρχικός = Άνθρωπος

Αλλά συγνώμη, είναι ακόμα υπό συζήτηση το θέμα...

 
At 10/02/2013 08:14:00 μ.μ., Anonymous ΒΑΠ said...

Και τώρα αντί να απορούμε γιατί η δικαιοσύνη δεν είχε κινηθεί νωρίτερα εναντίον της ΧΑ, φαίνεται ότι ίσως πρέπει να ανησυχούμε αν κινήθηκε με ανεπαρκή στοιχεία. Ελευθερώνονται με περιοριστικούς όρους Κασιδιάρης και άλλοι. Διαβάζουμε πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις μεταξύ των μελών αλλά τίποτα καταφανώς ενοχοποιητικό για τους μεγάλους. Πολλά άρθρα για το πως οι ηγέτες πληροφορήθηκαν για τον φόνο του Φύσσα μισή ώρα μετά, αλλά καμιά ένδειξη ότι ήξεραν κάτι μισή ώρα πριν. Αν συνεχίσει έτσι, αυτό μπορεί να μην πάει καλά. Υπάρχει κάποιος δικηγόρος να ερμηνεύσει τις ειδήσεις;

 
At 10/03/2013 04:06:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

“Πολλά έχουμε ευτελίσει σ’ αυτήν τη χώρα, δεν θα μας βγει αίφνης και η αστική τάξη που εκτρέφει τον φασισμό, αντιφασιστική.”

 
At 10/03/2013 10:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Και αν έχουμε ευτελίσει... Προπάντων τους ίδιους μας τους εαυτούς!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home