Τετάρτη, Αυγούστου 14, 2013

Το ατύχημα

Αν η Σαντορίνη είχε πάθει μπλακ άουτ μέσα Αυγούστου εξαιτίας της ΓΕΝΟΠ ή του ΠΑΜΕ, το γεγονός θα παρουσιαζόταν ως περίπου εσχάτη προδοσία και θα κατοικούσε στα στόματά τους τα επόμενα πέντε χρόνια σερί ως το πλέον καταλυτικό επιχείρημα: εκείνο το καλοκαίρι που χτυπήθηκε στη ρίζα του ο τουρισμός μας. Τώρα δεν τρέχει μία. Όσο κερδίζουν τον επικοινωνιακό πόλεμο θα κερδίζουν γενικά, και ας έχει φτάσει η αληθινή ζωή στο σημείο που έχει φτάσει.
Και το σημείο που έχει φτάσει, είναι να χάνει ένα παιδί 18 - 19 ετών τη ζωή του επειδή δεν είχε εισιτήριο στο τρόλεϊ. Ατύχημα; Ναι, ατύχημα. Προφανώς και αν ήξερε ότι θα σκοτωνόταν δεν θα πήδαγε. Αλλά ατύχημα που προκλήθηκε μέσα σε ένα συγκεκριμένο οικονομικό περιβάλλον, μέσα σε μια συγκεκριμένη εφαρμοζόμενη οικονομική ιδεολογία και μέσα σε μια συγκεκριμένη κουλτούρα ολοένα αυξανόμενης αυταρχικότητας.
Αποκτηνωνόμαστε. Οι ισχυρότεροι θα επιζήσουν. Χώρος για λαθρεπιβάτες δεν υπάρχει.

13 Comments:

At 8/14/2013 04:59:00 μ.μ., Anonymous yX said...

Ας γίνουμε εμείς οι ισχυρότεροι, λοιπόν.

 
At 8/14/2013 05:16:00 μ.μ., Blogger Stamatis said...

όλα συμβαίνουν στο: "συγκεκριμένο οικονομικό περιβάλλον, μέσα σε μια συγκεκριμένη εφαρμοζόμενη οικονομική ιδεολογία και μέσα σε μια συγκεκριμένη κουλτούρα ολοένα αυξανόμενης αυταρχικότητας" αυτό σημαίνει ότι για όλα φταίει το παραπάνω? Έτσι νομίζω χάνεις έναν επικοινωνιακό πόλεμο. Διερωτήσου εάν το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με ένα διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον και προφανώς θα πεις ναι. Το μόνο που μπορείς να υποστηρίξεις κατά την γνώμη μου είναι ότι το σημερινό περιβάλλον αύξησε τις πιθανότητες να συμβεί. Πράγμα που είναι πιθανό, όμως σχετικά δύσκολο να το αποδείξεις ,έχοντας στην διάθεση σου μόνο ένα περιστατικό. Κρίμα για το παιδί αλλά δεν νομίζω ότι έφταιγε κανείς από την ατυχία του. Προσοχή δεν λέω ότι όλα καλά όλα ανθηρά. Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον οφείλονται τόσες αυτοκτονίες και και και...

Καλησπέρα σας.

 
At 8/14/2013 05:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σταμάτη, όχι, δεν λέω ότι για όλα φταίει το παραπάνω, αλλά όμως, ναι, σε διαφορετικό οικονομικό, ιδεολογικό και κατασταλτικό περιβάλλον, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο.

 
At 8/14/2013 07:22:00 μ.μ., Anonymous ΑΠ said...

Το ιδιο μπορει να συνβει αναπασα στιγμη. Εμεις οταν ειμασταν 19χρονοι τα "χρυσα χρονια" τις Ελληνικης οικονομιας τις ιδιες βλακειες καναμε. Τυχεροι ημασταν που δεν τιν παθαμε. Κριμα το παλικαρι.

Και ειναι φτηνιαρικο να προσπαθεις (εσυ και αλλοι πολλοι) να εκμεταλευτιτε ενα τραγικο γεγονος. Υπαρχουν παρα πολλα να πιαστεις και να κανεις σωστα την "δουλεια σου". Δεν χρειαζετε να τα τραβαμε ολα απο τα μαλια.

Α.

 
At 8/14/2013 07:51:00 μ.μ., Anonymous zaxos said...

Σκεφθείτε όμως να ζήταγε ο ελεγκτής απλά το εισιτήριο,μιας και προθυμοποιήθηκαν να το πληρώσουν άλλοι επιβάτες.
Αν δεχτούμε ότι αυτό είναι ατυχία,το ερώτημα είναι ποιος και τι οδηγεί έναν άνθρωπο σε αυτή;
Είναι συγκεκριμένη περίπτωση, στην κοινωνία μας δεν δικάζεται ηλιθιότητα του αρμόδιου, αλλά αν έκανε το καθήκον του.

 
At 8/14/2013 08:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

???
Άφωνος...

 
At 8/14/2013 10:19:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Τώρα θα έχει άδικο ο ανώνυμος άμα στα χώσει;

 
At 8/15/2013 12:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αχαχαχαχα ο γνωστος ανωνυμος που τα χωνει στον ολντ με υπερδιπλα σεντονια σας εχει κανει πλυση εγκεφαλου και δε χρειαζεται ουτε να γραψει....... ξερετε απο πριν τι θα πει!!!!! τελικα ειστε μεγαλες μαζοχες το ζηταει ο οργανισνμος σας αχαχαχαχα

 
At 8/15/2013 09:53:00 π.μ., Anonymous zaxos said...

Αποφάσισαν ότι" έκαναν αυτό που έπρεπε και τίποτα παραπάνω, τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Κατά τα άλλα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες,είπε ο υφυπουργός.
Ποιο είναι το ατύχημα ;Ότι έχουν χεσμένη την συγκεκριμένη ανθρώπινη ζωή,η ότι ο ελεγκτής παίρνει μπόνους από τα πρόστιμα, γεγονός που τον μετατρέπει σε γαμημένο μαλάκα;

 
At 8/15/2013 09:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έχεις απόλυτο δίκιο, αυτο το ατύχημα δεν θα μπορούσε να συμβεί παρα στις μερες της ιδεολογικής κυριαρχίας της "αριστεράς" του "δεν πληρώνω" και της τζάμπα μαγκιάς

 
At 8/16/2013 08:51:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πέθανες άδικα, τραγικά και συγκλονιστικά; Μην ανησυχείς, ο Old-boy εγγυάται ότι θα κάνει το θέμα σου θέαμα, μέχρι το επόμενο ποστ της εβδομάδας. Και αυτό είναι δέσμευση.

 
At 8/17/2013 01:19:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ανώνυμε 8/15/2013 09:52:00 μ.μ.

Πάρε την "Καθημερινή", τράβα στην τουαλέτα και παίξε μια μαλακία για να φύγουν τα χοντράδια.

Φιλικά.

 
At 8/20/2013 09:23:00 π.μ., Blogger Martina said...

Χθες συγκεκριμένα ταξίδεψα πειραιά-αεροδρόμιο χωρίς εισιτήριο. Οχι γιατί υπήρχε η πρόθεση αλλά γιατί από λάθος πληροφορίες δεν το αγόρασα ενώ απευθύνθηκα στο κίτρινο κουβούκλιο που ήταν κλειστό και στο περίπτερο μου είπαν πως μπορώ να το αγοράσω εν κινήσει στο λεωφορείο. Το λεωφορείο ήρθε και ήταν φίσκα. Αναγκάστηκα να μπω από την πίσω πόρτα και ήταν αδύνατο να φτάσω στο σημείο που ήταν ο οδηγός για πληροφορίες και αγορά εισιτηρίου. Σε περίπτωση που έμπαινε ελεγκτής ήμουν αποφασισμένη να πληρώσω μόνο το αντίτιμο χωρίς το πρόστιμο αν και το πιθανότερο θα ήταν να μπλέξω σε μια δυσάρεστη κατάσταση και να εξηγώ πως δεν είμαι ελέφαντας. Σκέφτηκα να πληρώσω με την άφιξη αλλά με σταμάτησε η σκέψη πως ίσως αυτό θα ήταν χειρότερο γιατί άντε να βγάλεις άκρη. Σημειωτέον πως όλο αυτό με κράτησε σε μια αγχώδη κατάσταση για περίπου 3 τέταρτα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδρομή. Θέλω να πω με αυτό πως η όλη κατάσταση έχει δημιουργήσει μια αίσθηση τρομοκρατίας καθώς το γενικότερο πλαίσιο που μας θέλει όλους εν δυνάμει ύποπτους αφήνει μηδενικά περιθώρια για διαλεκτική συζήτηση για πολιτισμένη, ανθρώπινη επίλυση τυχόν ζητημάτων.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home