Τετάρτη, Απριλίου 24, 2013

Κατηγορίες

Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από σύννεφα, είναι ωστόσο τόσο γεμάτοι με την εικόνα του εαυτού τους, τόσο θεμελιακά γοητευμένοι με το εγώ τους, που φαντάζονται πως ακόμα κι ο ήλιος που λάμπει πιο πέρα, στην πραγματικότητα λάμπει πάνω τους. Κλείνουν λοιπόν τα μάτια και λιάζονται και αφήνουν τις ακτίνες να διαπεράσουν το εγώ τους και να το κάνουν ακόμη πιο αυτογοητευτικό.
Yπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τον ήλιο, η εικόνα του εαυτού τους όμως είναι τόσο ευάλωτη, τόσο έτοιμη να διαλυθεί άνα πάσα στιγμή σε θραύσματα, που δεν τον αφήνουν σε ησυχία τον ήλιο, κάνοντας ό,τι μπορούν για να τον διώξουν και να βρεθούν επιτέλους ξανά στη βροχή. Κλείνουν λοιπόν τα μάτια κι όταν η καταιγίδα έρχεται αφήνουν το νερό της να μπει μέσα από τα θραύσματα και να ποτίσει αυτό που βρίσκεται πίσω από την εικόνα, πίσω από το εγώ, την πηγή δηλαδή ποιός ξέρει τίνος πόνου.
Υπάρχουν άνθρωποι που πάνε με όποιον καιρό τους τύχει. Που το κύριο γνώρισμά τους είναι ότι αν τους τύχει βροχή, στη βροχή θα κάτσουν, κι αν τους τύχει ήλιος σε αυτόν. Που μπορεί να περνάνε μια ζωή εξετάζοντας το τι και το πώς βρίσκεται πάνω απ' το κεφάλι τους, αλλά ως αναλυτές καιρικών φαινομένων και μόνο, όχι ως ενεργά υποκείμενα που θα πάνε λίγο πιο κει για να μη βρέχονται ή ακόμη λίγο πιο δω για να τους πάρει ο ήλιος κι από άλλη πλευρά.
Υπάρχουν κι άνθρωποι που νομίζουν ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε γενικές κι αφηρημένες κατηγορίες.

11 Comments:

At 4/26/2013 06:19:00 π.μ., Anonymous Κατηγορίες (ενοχής) said...

Υπάρχουν κι άνθρωποι που ζουν μονάχοι.
Υπάρχουν κι άνθρωποι που ζουν με άγχη.
Υπάρχουν κι άνθρωποι που ζούνε με στηθάγχη.
Υπάρχουν κι άνθρωποι ξεδιάντροποι, με βαθιά και άλυτα ψυχολογικά προβλήματα που όλη μέρα δε βάζουν γλώσσα μέσα και αναλύουν στα ίντερνετς για αυτούς που ζουν μονάχοι, με άγχη, με στηθάγχη, και για της Παναγιάς τα μάτια, γιατί άμα δε γράψουν άλλα δυο ποστάκια "που δεν βρίσκουν το λόγο να γραφτούν" αλλά τελικά γράφονται (το ένα στη μπλογκοστρατόσφαιρα και το άλλο στον κουλτουροπλανήτη Ελ), θα καταστραφεί το σύμπαν.
Υπάρχουν κι άνθρωποι που τα λένε όλα αυτά, αλλά δεν τους ακούνε οι ξεδιάντροποι, με τα βαθιά και άλυτα ψυχολογικά προβλήματα που όλη μέρα δε βάζουν γλώσσα μέσα και αναλύουν στα ίντερνετς για τους άλλους που ζουν μονάχοι, με άγχη, με στηθάγχη, και για της Παναγιάς τα μάτια, γιατί άμα δε γράψουν άλλα δυο ποστάκια "που δεν βρίσκουν το λόγο να γραφτούν" αλλά τελικά γράφονται (το ένα στη μπλογκοστρατόσφαιρα και το άλλο στον κουλτουροπλανήτη Ελ), θα καταστραφεί το σύμπαν.
Υπάρχουν κι άνθρωποι που ενώ τα ακούνε, αυτά που γράφουν αυτοί που τους τα λένε, τα γράφουν στα αρχίδια τους.
Επίσης, υπάρχει και ο άνθρωπος με τις 1000 περσόνες που ακόμα και οι περσόνες του διαφωνούν μεταξύ τους.
Τέλος υπάρχει ο J95 που μπροστά του ακόμα και ο υπερτρισπανμέγιστος αρχηγός Γκοντός των 10 ηπείρων και των 50 θαλασσών ωχριά.


Όπως προφήτευσε και ο πάντα επίκαιρος Άντολφ, όταν ο τελευταίος άνθρωπος κρεμαστεί από τα άντερα του προτελευταίου ανθρώπου, δε θα υπάρχουν άνθρωποι και οι κατηγορίες θα εκλείψουν και θα παραγραφούν στο μεγάλο δικαστήριο της Φύσης. Τότε θα υπάρχουν μόνο ζώα που δε θα μπορούν να διαβάσουν την επιγραφή "είναι αδύνατη η κατάργηση της Ύπαρξης" και να γελάσουν. Τότε ο κόσμος θα μοιάζει αλλιώτικα ίδιος.

 
At 4/26/2013 05:27:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Σχολιαστή
Θα σου πρότεινα να μάθεις – εύκολο είναι- γιατί υπάρχει στο μπλοκ η φράση "είναι αδύνατη η κατάργηση της Ύπαρξης". Μετά θα σου πρότεινα να ντραπείς λίγο. Μη φοβηθείς όμως. Βρες τη δύναμη- υπάρχει μέσα σου- και στείλε σχόλιο που να ζητάς συγνώμη.
Προσπάθησε, θα τα καταφέρεις και θα νοιώσεις καλύτερα. Χωρίς ντροπές και ενοχές.

 
At 4/26/2013 06:37:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Άντε ρε τίποτα που 6 το πρωί μπαίνεις να κάνεις κριτική σε ένα ποστ, ωσάν αυτό να είναι κανένα μείζον ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί ξημερώματα. Βολέψου με την αταλαντοσύνη σου, αποδέξου τη, κάνε και γαργάρες με αλατόνερο για τη χολή που φτύνεις. Για να είσαι σε θέση να κρίνεις, θα πρέπει να είσαι πρώτα σε θέση να μπορείς να αναμετρηθείς με αυτό που κρίνεις.
Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του μπλόγκερ, αν χρειάζεσαι επεξηγήσεις, μωρή νούλα.

 
At 4/26/2013 10:59:00 μ.μ., Anonymous Κάνε με δίχως κόλαση στο γυρισμό να φτερουγίζω said...

Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Όσο για το μπλογκ σου, 40χρονε χασοδίκη Σωτηράκη, το γνωρίζω καλύτερα από οποιονδήποτε και, εν αντιθέσει με τον εσμό των σφουγγοκωλάριών σου, είμαι ο μόνος που σου ασκώ κριτική τόσα χρόνια κι ας μην το εκτιμάς, λογοκρίνοντάς με. Ζήτα λοιπόν πρώτα εσύ συγνώμη από τον γιό σου που χρησιμοποιείς εν αγνοία του τη ζωή και τα έργα του ως πρώτη ύλη στην ανέμπνευστη και ατάλαντη φλυαρία σου -βρες τη δύναμη, υπάρχει μέσα σου- και μετά μιλάς, αντί να αντιμιλάς. Με τα λοιπά λιμά που μπαίνουν στον κόπο να κάνουν κριτική σε ένα σχόλιο, ωσάν αυτό να είναι κανένα μείζον ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί απογευματιάτικα, ε έχω ασχοληθεί μαζί σας στο παρελθόν… και πολύ σας πέφτει, νούλες, και για την ψωμόλυσσα όξος.

 
At 4/27/2013 03:41:00 μ.μ., Anonymous Κάνε με δίχως κόλαση στο γυρισμό να φτερουγίζω said...

Και συνεχίζεις να με λογοκρίνεις, γιατί το κάνεις αυτό, Σωτήρη; Τόσο πολύ φοβάσαι αυτά που γράφω; Θέλεις μόνο καλησπεράκηδες; Πόθε θα βρεις τη δύναμη μέσα σου να μου ζητήσεις συγνώμη για αυτήν την άθλια πρακτική, μετριαστή της ελεύθερης και κριτικής έκφρασής μου; Προσπάθησε, θα τα καταφέρεις και θα νοιώσεις καλύτερα. Χωρίς λογοκρισίες.

Θα σου αφιέρωνα και ένα ταιριαστό ποιήμα του Καρούζου, αλλά αμφιβάλλω, εάν μπορείς να το εκτιμήσεις.

 
At 4/27/2013 04:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Σε ξελογοκρίνω αλλά για τελευταία φορά. Έβαλα μοντερέισον ακριβώς για να απαλλαγώ από σένα και κάνα δύο ακόμα. Και απαλλάχτηκα. Για αυτό αν κάνεις τον κόπο να γράψεις επόμενα σχόλια, να ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα μπουν.

 
At 4/27/2013 06:26:00 μ.μ., Anonymous Κάνε με δίχως κόλαση στο γυρισμό να φτερουγίζω said...

"Σε ξελογοκρίνω αλλά για τελευταία φορά."
Σε ευχαριστώ που με δικαιώνεις, παραδεχόμενος δημοσίως τις πομπές σου. Έχε υπόψιν σου όμως ότι εσύ εκτίθεσαι, όχι εγώ, αποδεικνύοντας ότι δε μπορείς να αντέξεις ούτε δυο αράδες κριτικής, και ότι κατά βάθος προτιμάς τις comme il faut απαντήσεις των σφουγγοκωλάριων που σε καλησπερίζουν. Διότι, κατά βάθος Σωτήρη, γνωρίζεις πολύ καλά, ότι το δικό μου επίπεδο αντισυμβατικής σκέψης και κριτικής είναι πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο από τα ρηχά φληναφήματα των καλησπεράκηδων -και μη μου πεις ότι δε θυμάσαι τίποτα (φερ'ειπείν, από τις αναλύσεις μου επί των ποιημάτων του Καρούζου στα μπλογκς μου), γιατί θα είσαι ψεύτης. Απλά σε βολεύει να με βγάζεις τρελό, ώστε να απενοχοποιείσαι, συνεχίζοντας ανενόχλητος το "θεάρεστο" έργο σου, και ελπίζοντας ότι θα προσεταιριστείς την "καλή κοινωνία" -που, μεταξύ μας, μόνο καλή δεν είναι.

"Έβαλα μοντερέισον ακριβώς για να απαλλαγώ από σένα και κάνα δύο ακόμα."
Μα ποιος νομίζεις ότι εισαι, κανένας rock star με αμέτρητες groupies; Αχ βρε Σωτήρη, πότε επιτέλους θα καταλάβεις ότι είμαι ο πιο πιστός αναγνώστης σου; Δεν υπάρχει κανένας άλλος σε ολόκληρο το διαδικτυομένο πλανήτη που να διαβάζει με τόσο πάθος αυτά που γράφεις. Και επί τη ευκαιρία, αφού βρήκες το θάρρος να μου απαντήσεις, εκμυστηρευόμενος δημοσίως τα σαδιστικά σου πάθη, μάθε ότι όσον αφορά τους "άλλους κάνα δυο", στους οποίους αναφέρεσαι, εγώ ήμουν πάλι, προσπαθώντας να αποδείξω ότι η εμπάθειά σου δεν περιοριζόταν μόνο σε εμένα, γι'αυτό και επινόησα τις "άλλες κάνα δυο" περσόνες, και στο τέλος βεβαίως βεβαίως το απέδειξα πανηγυρικά.

"Και απαλλάχτηκα."
Αμ, δεν απαλλάχτηκες, διότι δεν έφυγα ποτέ, απλά δεν το κατάλαβες εσύ! Σε συμβουλεύω, λοιπόν, να αφήσεις αυτά τα παιδιάστικα τερτίπια, διότι είναι αλυσιτελή και το μόνο που καταφέρνεις είναι να με πεισμώνεις περισσότερο και να επιμένω, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Εξάλλου, το έχω αποδείξει περίτρανα, χρόνια ολάκερα! Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση να σταματήσω να διαβάζω και να σχολιάζω τις ατάλαντες φλυαρίες σου, ό,τι κι αν σκεφτείς για να εκλογικεύσεις τη νομοθετική πράξη της φίμωσής μου. Το μόνο που θα αλλάζει είναι το ψευδώνυμό μου, ξεγελώντας τη ματαιοδοξία σου.

"Για αυτό αν κάνεις τον κόπο να γράψεις επόμενα σχόλια, να ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα μπουν."
Εν τέλει, εάν είσαι τόσο εμπαθής μαζί μου και δεν ντρέπεσαι να το παραδεχθείς, χωρίς να υπεκφεύγεις με μισόλογα, τότε άλλαξε τη μαρκίζα των σχολιανών και γράψε: Ο μετριασμός σχολίου δεν έχει ενεργοποιηθεί και κανένα σχόλιο δε θα εγκριθεί από το συγγραφέα του ιστολογίου, εκτός από τα δικά σου.

νυν known

 
At 4/28/2013 08:59:00 π.μ., Anonymous sunCoater said...

Η αντισυμβατική σκέψη μπορεί να είναι αποκαλυπτική, ριζοσπαστική και ιντριγκαδόρικη. Ένα ερώτημα είναι, βέβαια, αν υποχρεωτικά συνοδεύεται από απαξίωση, εμμονικές επιθέσεις, παιχνίδια παραλλαγής και δάφνες αυτοβράβευσης.

 
At 4/28/2013 12:28:00 μ.μ., Blogger Theo said...

@Κάνε με δίχως κόλαση στο γυρισμό να φτερουγίζω:

Ποιος Σωτήρης;

 
At 4/28/2013 10:01:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Βρε καλώς το Ιδρωμένο Ιμάτιο της Νύχτας.
Άσε όμως τα σου ξου μου και ζήτα συγνώμη.
Ειδάλλως, ξου εξάκις.

 
At 4/29/2013 04:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

παντως αμα ψαχνετε για εντελως αντισυμβατικους ριξτε μια ματια στο ημερολογιο αυτου που εχει γεμισει τους τοιχους της αθηνας με τη λεξη βασανιζομαι.... εκει να δειτε χαρντκορ υλικο και φουντ φορ θοουτ χωρις κρυφτουλι και αυτοπροβολη... μιλαμε ο τυπος γραφει μαιντ μπλοουινγκ ατακες και μετα τις ποσταρει στους τοιχους... ασε που παιζει να ειναι ο μονος σε ολο το τουιτερ που δε νοιαζεται για φολοουερς

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home