Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2013

Κινεζοποίηση with a twist

Mέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε πως η Κίνα είχε κατορθώσει να συνδυάζει τα κακά τόσο του υπαρκτού σοσιαλισμού όσο και του καπιταλισμού, όντας αφενός ως προς την πολιτειακή της οργάνωση και τα δικαιώματα των πολιτών της αντιδημοκρατική και ανελεύθερη, και αφετέρου ως προς την λειτουργία των εργασιακών της σχέσεων εκμεταλλευτική στο έπακρο.
Πλέον μπορεί και η Κύπρος να δηλώνει υπερήφανα πως αποτελεί κι αυτή ένα καπιταλιστικοκομμουνιστικό υβρίδιο (με το δικαίωμα π.χ. στην οικονομική ελευθερία να συνοδεύεται από πενήντα διαφορετικούς αστερίσκους) με δύο μικρές διαφορές: 
πως, πρώτον, τουλάχιστον στην Κίνα αποφασίζουν για τον κινέζικο λαό οι κινέζικες ελίτ, ενώ για την Κύπρο αποφασίζουν πλέον εξωχώριες (sic) ελίτ
και πως, δεύτερον, τουλάχιστον στην Κίνα το μοντέλο αυτό συνοδευόταν ως τώρα με θηριώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ στην Κύπρο προβλέπεται να συνοδευθεί με από εδώ και πέρα θηριώδεις ρυθμούς ύφεσης.  

7 Comments:

At 3/29/2013 12:18:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

φιλτράρουν και στην Κύπρο τις ιστοσελίδες και το google?

 
At 3/29/2013 08:35:00 π.μ., Anonymous tzimis said...

Κίνα = Κύπρος ;;;;;

Μιλάμε για το απόλυτο fail παρομοίωσης!!!

 
At 3/29/2013 11:20:00 π.μ., Blogger J95 said...

Με την Κύπρο εσείς οι μουρλοαντιμνή κυριολεκτικά έχετε γ@μηθεί να αναγορεύετε προσωρινές καταστάσεις με ημιζωή λίγων ημερών (όπως η απόρριψη του πρώτου πακέτου ή τώρα τα προσωρινά μέτρα για αποτροπή bank run) σε τεκτονικές αλλαγές που αλλάζουν για πάντα αυτά που ξέραμε.

Επίσης όταν βγάζεις τον Κυπριακό λαό λιγότερο ελεύθερο από τον Κινεζικό (γιατί; επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλει σε 200 φορές περισσότερους Γερμανούς να του δώσουν τα λεφτά τους με τους δικούς του όρους; ΣΟΒΑΡΑ; ) κάπου σπάει το κοντέρ της προπαγάνδας.

 
At 3/29/2013 01:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όχι δεν τα φιλτράρουν, αλλα γιατί να μπει στον κόπο να φιλτράρει η κυβέρνηση τα αποτελέσματα στο google ,όταν έχει καταφέρει να φιλτράρει με τέτοια επιτυχία τα μυαλά των υπηκόων της;

 
At 3/29/2013 01:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Καταπληκτική και ευρηματική παρομοίωση: Εκτός από καμιά
100αριά μικρές και μάλλον ασήμαντες διαφορές (π.χ. κατά κεφαλή εισόδημα (39η / 96η), προσδόκιμο ζωής (29η / 95η), παιδική θνησιμότητα (31η / 88η), ελευθερία του τύπου (24η / 173η), και human development index (31η / 101η)), οι δύο χώρες είναι πανομοιότυπες.
Εννοείς ίσως ότι η Κύπρος θα συγκλίνει ταχύτατα (πόσο;) προς τα κάτω με την Κίνα; Γιατί όχι και με το Νίγηρα που είναι τελευταίος; Αλλά είπαμε, το τραγούδι εδώ είναι "Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω / τι λένε τα κομπιούτερ κι οι αριθμοί", συναίσθημα και όχι μετρήσεις.
Μου άρεσε επίσης και αυτό το "κινεζικές ελίτ" vs "εξωχώριες". Έτσι π.χ. ο Παπαδόπουλος,ο Μομπούτου και ο Στάλιν ήταν "εθνικές ελίτ" ενώ η Ε.Ε. είναι "εξωχώρια" (ως γνωστόν η Κύπρος είναι με το ζόρι στην Ε.Ε. και το Ευρώ και η προβληματική δημοκρατία είναι ούτε ένα τσιγάρο δρόμος από την δικτατορία).
Τέλος πάντων, κουβέντα να γίνεται. Εξήγησέ μας όμως αν θέλεις το εξής: Όταν στην Ελλάδα σώζονται οι τράπεζες σε βάρος των ομολογιούχων του Ελλ. Δημοσίου και των φορολογούμενων, είναι κακό. Όταν στην Κύπρο οι τράπεζες σώζονται σε βάρος, πρωτίστως, των καταθετών άνω των 100.000 Ευρώ και των μετόχων τους, κι αυτό είναι κακό. Υπάρχει κανένα καλό σενάριο για αιώνια ευτυχία εκτός του να στείλουμε τον λογαριασμό στη Μέρκελ και τους λοιπούς γκάνγκστερ;
kronstadt13

 
At 3/31/2013 12:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

CYPRUS IS THE NEW GREECE!
Πως οι σημαντικές και ασήμαντες διαφορές τελικά κινεζοποιηθούν...

http://babouinos.info/2013/03/29/cyprus-is-the-new-greece/

 
At 4/01/2013 03:21:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ειναι πράγματι εντυπωσιακό το πόσοι δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home