Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2013

Η Αλληλουχία

Όλγα: Τώρα, Γιάννη, βέβαια, θα αναφερθώ στην ιστορία αυτή την αδιανόητη με τα γκαζάκια, έχουμε μια αλληλουχία γεγονότων όμως, δηλαδή ξεκινήσαμε από καταγγελτικές δηλώσεις κατά μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, εν συνεχεία περάσαμε σε καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών και χθες βράδυ είδαμε κι αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι τοποθετήθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στα σπίτια συναδέλφων μας.
Γιάννης: Και πέντε ταυτοχρόνως, που σημαίνει υπάρχει οργανισμός που τα έβαλε, δεν πήγε ένας περαστικός και πέταξε ένα γκαζάκι.
Όλγα:  Όχι, όχι δεν ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση αυτή.
Γιάννης: Ακριβώς.
Όλγα: Άρα ενδεχομένως έχει σημασία το γεγονός ότι πια δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι υπάρχει μια προσπάθεια, ένα σχέδιο τρομοκράτησης ΜΜΕ, δημοσιογράφων και μια προσπάθεια φίμωσης απόψεων οι οποίες ενδεχομένως δεν είναι αρεστές.
---
Επιτέλους αρχίζουμε να μιλάμε πιο ξεκάθαρα. Το επιχείρημα για την καταδίκη της βίας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται υπήρξε εξαρχής ένα επιχείρημα με σαφές πολιτικό και επικοινωνιακό πρόσημο. Ξεκλειδώνοντάς το και παίρνοντας τα βήματα προς τα πίσω, βλέπουμε πια και χωρίς προσχήματα πως, όπως δεν καταδικαζόταν όλη η βία (η αστυνομική ήταν πάντα εκτός κριτικής ή και ευθέως υμνολογούνταν ως μέσο εξασφάλισης της δημοκρατικής ομαλότητας), έτσι πλέον δεν καταδικάζεται μόνον η βία. Καταδικάζεται μαζί της, ως δήθεν προπαρασκευαστικό της στάδιο, και η κριτική, καταδικάζεται ως οιονεί άνομος και οιονεί βίαιος ο λόγος που στρέφεται εναντίον των συμφερόντων τους
Το να βγαίνεις λοιπόν και να ρωτάς αν ο Μπόμπολας είναι μέσα στη λίστα Λαγκάρντ, το να βγαίνεις και να μιλάς για το νέο δάνειο που πήρε το Mega, το να βγαίνεις και να λες πως παρόλες τις κορώνες του Πρετεντέρη ο Βενιζέλος κράτησε τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του και άρα πρέπει να ελεγχθούν οι τυχόν ευθύνες του, είναι «καταγγελτικές δηλώσεις κατά μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων» που μπαίνουν στο ίδιο κάδρο με τα γκαζάκια, είναι ο πρώτος από τους τρεις κρίκους της ίδιας αλυσσίδας βίας και ανομίας.
Η sui generis δημοκρατία της Όλγας και του Γιάννη
Μega Channel ή τανκς. 

10 Comments:

At 1/12/2013 01:53:00 π.μ., Anonymous Τζόνσον ο αλογόμυγας said...

Καταδικάζεται ... ο λόγος που στρέφεται εναντίον των συμφερόντων τους.
Λίγο αργά το κατάλαβες, old boy.

 
At 1/12/2013 03:29:00 π.μ., Anonymous kostasnik said...

Καταδικάζουμε την αντιπολίτευση από όπου και αν προέρχεται. Ο τόπος έχει ανάγκη από κυβέρνηση. Τι θέλετε; Να έρθει το χάος; Απλά πράγματα. κοινή λογική.

 
At 1/12/2013 01:49:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Η Όλγα και ο Γιάννης της οικογενείας των roufianeta-roufianeta΄που δυστυχώς -ακόμα- δεν είναι είδος προς εξαφάνιση. Μιλάμε για την χειρότερη φάρα,την χαμερπή ράτσα των ξεφτιλισμένων, ψυχή και σώμα.
Σε άλλες εποχές,ετοίμαζαν τα δηλητήρια,η σφούγγιζαν τους κώλους των βασιλιάδων.
Στη σημερινή,έιναι οι ντουντούκες με κουστούμια ή φουστάνια,ανάλογα τα γούστα.
Οι γελωτοποιοί της αυλής που εκτελούν και χρέη Χατζιαβάτη: "ακούσατε-ακούσατε".
Γεννήματα ενός απόλυτα διάτρητου -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και απολύτως σάπιου συστήματος,κουβαλώντας υπομονετικά και ακριβομισθωμένα, μια νοοτροπία και ένα μπόλιασμα ενός ολόκληρου κόσμου,που αν δεν μάθει να κρύβεται και να λεει ψέματα,πρέπει αναγκαστικα να υπακούει και να τρέμει. Που; Στην πουτανα που ορκίστηκε ψευδώς και αντί να τυλιχτεί σε μια κόλλα για ψευδορκία η μούμια, συνεχίζει με τις ευλογίες του συστήματος να μεταφέρει τις εντολές του Αυλαρχείου στους υπηκόους.
Ξεπλυμένες,ξυνισμένες και κακοφορμισμένες μούρες.Χρόνια ολόκληρα μες στα σπίτια μπαινοβγαίνουν σαν Ες-Ες.
Μούτρα περασμένα απο μακιγιάζ Λαμπράκειο.
Ή το άλλο το Αλαφουζέικο. Με τον Πρωτο-σαλτε πανω στην σούστα. Και τους άλλους οικονομικούς τρομοκράτες. Το "πράσινο" και με "οικολογικές ανησυχίες" κανάλι του τύπου που έχει λατομεία,πετρέλαια και θέλει και τα σκουπίδια.
Είναι μαλάκας ο κόσμος. Τέλος.
Αντί να περνά απο τα μέγαρά τους και στις εισόδους να πετά σακούλες με σκατά,κάθε μα κάθε πρωί, κάθεται και τους ακούει με τις παντόφλες και τις ρόμπες,σαν υπνωτισμένος. Λες και πασχίζει ο Πρετεντέρης να κανει καλύτερη την ζωή του άνεργου ή ρίχνει πέπλα συμπόνιας η αλλη η μούμια στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς,πληροφορώντας τους για τα "νέα μέτρα" ή τα "νέα σχέδια". Δηλαδή για όλα εκείνα που από κάποιους ετοιμάζονται και απλά τα μαθαίνουν εκ των υστέρων και κεκαλυμμένα,δηλαδη ψευδώς απο τις βρώμικες τρύπες που έχουν για στόματα,αυτοί οι ρουφιάνοι.
Πέταμα στη θάλασσα θέλουν. Τσιμεντάρισμα.Κάψιμο στο Σύνταγμα. Καντε τους δαδες να βλεπουμε τα βράδυα να μη πατάμε τα σκατά τους.
"Άπασαι αι εξουσίαι πηγάζουν εκ του λαού και υπάρχουν υπέρ αυτού..."
Αν δεν γραφτεί στις συνειδήσεις αυτό, θα λένε ειδήσεις αυτοί..


 
At 1/12/2013 02:52:00 μ.μ., Anonymous αντίφωνο said...

Καταδικάζουμε τη Μεταπολίτευση από όπου κι αν προέρχεται

 
At 1/12/2013 05:31:00 μ.μ., Blogger Bill said...

Νομίζω ότι κάνεις ένα τεράστιο λογικό άλμα. Το μέγκα καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Ως εκεί. Από τους τρεις κρίκους ο τελευταίος (τα γκαζάκια) ήταν όντως μαλακία, αυτό επισημαίνουν κι αυτοί. Ίσως να έπρεπε να χώσεις και λίγο σε αυτούς που τα έβαλαν, εντελώς άσκοπα και επικίνδυνα, χαρίζοντας στην κάθε Τρέμη την ευκαιρία να αρθρώσει αληθοφανή επιχειρήματα ή να το παίξει (ή και να είναι) φοβισμένη. Δεν είναι ωραίο πράγμα ο φόβος, ούτε των μεν, αλλά ούτε και των δε.

 
At 1/12/2013 07:49:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Ζωή: Ο καθένας και ο οχετός του. Τι να κάνουμε, είμαστε μαλάκες και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το παραλήρημα που ξερνάς!

 
At 1/12/2013 08:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Βill, κατά τη γνώμη μου το τεράστιο λογικό άλμα το κάνουν αυτοί κι όχι εγώ. Στην προκειμένη περίπτωση δεν λένε απλώς τα γνωστά περί μη καταδίκης της βίας από τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ, λένε κάτι ακόμη χειρότερο. Πως η διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ - Μega με θέμα τον Βενιζέλο, τη λίστα Λαγκάρντ, το δάνειο του Mega, είναι κάτι που συνδέεται αιτιωδώς (ή πάντως μπαίνει στο ίδιο γενικό πλαίσιο) με τα γκαζάκια.
Από εκεί και πέρα έχω χώσει και καταδικάσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν πράξεις σαν αυτή που λες, οπότε δε νομίζω πως έχω καμιά υποχρέωση να το κάνω κάθε φορά.

 
At 1/12/2013 08:34:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ζωή, υπάρχει σε εξέλιξη ένας επικοινωνιακός πόλεμος. Ας μην τους δίνουμε όπλα με τη δικαιολογημένη οργή μας, ας προσέχουμε τι λέμε και πώς το λέμε. Υπό αυτήν την έννοια μερικές φράσεις σου θα ήταν προτιμότερο νομίζω να λείπουν από το σχόλιό σου.

 
At 1/13/2013 09:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ζωη Συμφωνω κι επαυξανω!Δεν υπαρχουν χυδαια σχολια υπαρχουν μονο χυδαιοι ανθρωποι!Καποιοι ομως εκτιμουν δεοντως μονο τα ξερατα των βολεμενων παπαγαλων! ΒΑΣΩ

 
At 1/14/2013 08:21:00 μ.μ., Blogger Bill said...

έχεις δίκιο. http://www.skai.gr/news/politics/article/221542/kedikoglou-sfaira-sto-grafeiou-tou-prothupourgou-fotografia-suriza/

παίρνω πίσω το παραπάνω σχόλιο

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home