Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2012

Αράδες

Για να πούμε και τίποτα δυσάρεστο, όταν δεν βγαίνει η αριστερά να τα βάλει τόσο αβανταδόρικα με τους καναλάρχες, το κενό θα το καλύψει -έστω κι εντελώς καιροσκοπικά κι υποκριτικά- ο Μιχαλολιάκος. Ο Μιχαλολιάκος έχει στο επίπεδο αυτό ένα μεγάλο προτέρημα: αδιαφορεί εκ των προτέρων τι θα του καταλογίσει ο κάθε Πρετεντέρης, ο κάθε Θεοδωράκης, ο κάθε μνημονιακός καθηγητής πανεπιστημίου, ο κάθε οργανικός διανοούμενος, αδιαφορεί αν θα τον πουν παλαβή ακροδεξιά ή βίαιο άκρο, δεν νιώθει πως έχει να δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης και νομιμότητας, επειδή αφενός ιδεολογικά η δημοκρατική νομιμότητα είναι εχθρός του και αφετέρου πρακτικά η ποινική νομιμότητα των τραμπούκων του κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που ενεργεί ή δεν ενεργεί η αστυνομία.
Για να πούμε και τίποτα αληθινό, ο Μαχάτμα Γκάντι ή -ας βάλουμε ένα λευκό καλύτερα, για να του στερήσουμε και το ρατσιστικό πάτημα- ο Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ να πάρει συνέντευξη από τον Μιχαλολιάκο, όταν την παίρνει για λογαριασμό καναλιού ή εφημερίδας των γνωστών ολίγων Ελλήνων εκδοτών, είναι εκ των προτέρων σε θέση τουλάχιστον εξίσου ευάλωτη. Σε κάθε ερώτηση «Είστε ναζιστής;» η πληρωμένη απάντηση είναι «Εσύ γιατί δεν μιλάς για το αφεντικό σου;». Ισοπαλία, μπορεί και διπλό (στα μάτια του κοινού πάντα, όχι στον κόσμο των πλατωνικών ιδεών).
Για να πούμε και τίποτα άβολο, άπαξ και μια νεοναζιστική συμμορία έχει τόση πέραση σε κομμάτι του ελληνικού λαού, δεν υπάρχει ο καταπληκτικός και ανεπίληπτα δημοκρατικός εκείνος τρόπος αντιμετώπισής της: η δημοκρατία ούτως ή άλλως ηττάται ήττα οικτρή.
Για να πούμε και τίποτα καταληκτικό, αν η Χρυσή Αυγή προβάλλεται ως αντισυστημική, αυτό δεν σημαίνει πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισής της είναι να δώσουμε συγχωροχάρτι στο σύστημα, συνομολογώντας πως με όλα του τα τρωτά είναι προτιμότερο από αυτήν. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισής της είναι να πάψεις να έχεις ενδοιασμούς να τα βάλεις εντελώς και ριζικά με το σύστημα, πόσο μάλλον όταν η δική σου ιδεολογία είναι εκείνη που αληθινά προστάζει να τα βάλεις, πόσο μάλλον όταν η δική σου οπτική είναι εκείνη που μπορεί να εξηγήσει πως το πρόβλημα του είναι δομικό και όχι αποτέλεσμα πενήντα «κλεφταράδων» ή οτιδήποτε άλλο σε «αράδων». Αν δεν το κάνεις εγκαίρως θα έχεις μπροστά σου κι ένα πολιτειακό πρόβλημα που θα έχει πλέον καταστεί δημοκρατικά άλυτο, καθώς η (δήθεν) αντιμετώπισή του συστημικού προβλήματος θα έχει νομιμοποιηθεί από την εντολή εκατομμυρίων ελληναράδων.

29 Comments:

At 10/26/2012 10:47:00 π.μ., Anonymous Συμεών said...

Αφετηρία του όλου προβληματισμού , αν δεν κάνω λάθος , είναι ότι ο Μπογδάνος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει δημοσιογράφος που έχει απέναντί του το Μιχαλολιάκο. Απεναντίας νομίζω ότι έκανε ό,τι χειρότερο , γιατί πολύ απλά έπεσε -σχεδόν- στο επίπεδό του. Εάν δεν κατέβαινε σε αυτό το επίπεδο ( " είστε ναζί" , "λέτε ψέμματα " ), και διατηρούσε μια - έστω κριτική- αμεροληψία απέναντι στο Μιχαλολιάκο , αφήνοντάς τον επιτέλους να ξεδιπλώσει τον παραληρηματικό και ανερμάτιστο λόγο του , παρά διακόπτοντάς τον και μιλώντας συνέχεια πάνω του , θα είχε η εμφάνιση του Μιχαλολιπάκου τα γνωστά και αναμενόμενα αποτελέσματα : θα έβρισκε μεν λίγα ευήκοα ώτα απελπισμένων συμπολιτών μας , πλην θα αντιμετώπιζε την καταδίκη , αν όχι αποτροπιασμό , των περισσοτέρων .

Επεκτείνοντας το συλλογισμό μου , αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της χρυσής αυγής : να μην πέσεις στο επίπεδό της . Δηλ. στο επίπεδο της συνωμοσιολογίας , της γενίκευσης , της υπεραπλούστευσης των πάντων , της αγένειας , των ύβρεων και των τραμπουκισμών. Με την έννοια αυτή ,δεν καταλαβαίνω , τι θα πει , να τα βάλει η αριστερά εντελώς και ριζικά με το σύστημα , για να στερήσει από τη ΧΑ το μονοπωλιο της αντισυστημικότητας , που άλλωστε δικαιωματικά της ανήκει (: της αριστεράς ). Η χρυσή αυγή θέλει να καταργήσει το σύγχρονο δημοκρατικό σύστημα , μέρος του οποίου είναι τα "πορνοκάναλα των νταβατζήδων " , τα "διεφθαρμένα κόμματα", κ.ο.κ . Προφανώς η αριστερά δεν χρειάζεται να είναι τόσο "αντισυστημική". Αρκεί να τα βάλει με τα κακώς κείμενα του συστήματος , με επίγνωση πάντως του ότι μιλάμε για παθογένειες του σύγχρονου δημοκρατικού συστήματος που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο και εμφανίζονται , έστω μεγεθυμένες, και στην Ελλάδα.

 
At 10/26/2012 11:05:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όπου ένας εύγλωττος και χιουμορίστας δικηγόρος με καλλιτεχνικές ευαισθησίες διαβαίνει τον Ρουβίκωνα: "Να τα βάλεις εντελώς και ριζικά με το σύστημα".

Μην μας κρατάς σε αγωνία. Να τα βάλουμε, αλλά πώς; Και ο ΓΑΠ δήλωνε αντιεξουσιαστής που θα τα αλλάξει όλα και τα έβαλε με τον ψυχάρη και τον φάγανε, και ο Κωστάκης τα έβαλε με το σύστημα των νταβατζήδων και της διαπλοκής και των αμερικανών και τον φάγανε, κατά τις αφηγήσεις των πιστών τους.

Εσύ πώς θέλεις να τα βάλουμε; Με γκεβαρικές ομάδες ένοπλης πάλης; Με το ΕΑΜ β'; Με συλλογικότητες και ανάληψη των μέσων παραγωγής και αυτοδιαχείριση στα εργοστάσια; Απεργιές διαρκείας; Για την Ευρώπη των λαών και όχι των μονοπωλίων;

Δικό σου το μπλογκ, δικό σου και το πήδημα.
uctl68

 
At 10/26/2012 12:27:00 μ.μ., Anonymous θειος said...

Σκεφτομουν ποσο λιγος δημοσιογραφικα ηταν ο Μπογδανος κατα τη διαρκεια της συνεντευξης και γελουσα. Γελουσα βεβαια και με τον Μιχαλολιακο που τον εκανε σκουπιδι και ο Μπογδανος συνεχιζε να του κανει ερωτησεις για το ναζιστικο ή εγκληματικο χαρακτηρα του κομματος του. αφου το κομμα του πηρα 7%. ενα κομματι του ελληνικου λαου αποδεχεται τις αρχες και το παρελθον της Χρυσης Αυγης. Επισης, εχεις να κανεις με εναν ανθρωπο, που οπως λες και εσυ ολντ μπου, θα σου γυρισει οποιαδηποτε αβολη ερωτηση με 15 αβολες δικες του.

Με λιγα λογια, ειχες αρχηγο κομματος (περι αυτου προκειται στην τελικη) στη διαθεση σου για πανω απο μια ωρα και του κανεις μια σοβαρη ερωτηση (για τις τραπεζες) στην οποια δεν δυναται να απαντησει, οπως ειπε και ο ιδιος, και τον αφηνεις να ξεγλυστρισει απο τα χερια σου? στηνεις μια ολοκληρη συνεντευξη γυρω απο μια θεματικη για την οποια ο Μιχαλολιακος θα την απαρνηθει χωρις κανενα ενδοιασμο και για την οποια ειναι διατεθειμενος να σε αποκαλεσει ψευτη?

αφου ο σκοπος του Μπογδανου ηταν να ξεμπροστιασει τον Μιχαλολιακο, γιατι δεν τον ρωτουσε για τη θεση της γυναικας στη σημερινη κοινωνια, των ομοφυλοφιλων, το ρολο του στρατου, της εκκλησιας, του πολιτευματος μας κτλ...... θα εβλεπε πως δεν εχει πολιτικο λογο.

 
At 10/26/2012 12:44:00 μ.μ., Anonymous Α.Ν. said...

Το υποτιθέμενο επιχείρημα του Μιχαλολιάκου είναι σαν το ανέκδοτο "κι εσείς βασανίζατε τους νέγρους".

Το γεγονός ότι το επικαλείσαι κι εσύ -και μάλιστα εστιάζεις το ποστ εκεί- λέει πολλά για σένα: δεν σε διακρίνει μόνο ρηχότητα και εμπάθεια, αλλά και απόλυτη έλλειψη πολιτικού κριτηρίου.

Έχεις ξεφύγει τελείως. Και μετά τολμάς να διαμαρτύρεσαι για τη δήθεν εξίσωση των άκρων!!

 
At 10/26/2012 01:36:00 μ.μ., Blogger Η Μικρή Ολλανδέζα said...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο.

 
At 10/26/2012 02:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε όοοοολα αυτά που έγραψες τα... "φιλοσοφικά", μόνο ένα σχόλιο. "Φιλοσοφικό". Μια δημοκρατία που δεν μπορεί -κάποτε- να επιτρέψει, δεν μπορεί να ανεχτεί την αυτοκατάλυσή της (δημοκρατικώ τω τρόπω πάντα, εννοώ), τότε αυτό συνιστά από μόνο του αυτοαναίρεση της δημοκρατίας καθεαυτήν. Τι λες;

 
At 10/26/2012 03:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.youtube.com/watch?v=DDCB1GqwL0I&feature=related

 
At 10/26/2012 05:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

http://www.youtube.com/watch?v=TMU-j3Wmoi4



 
At 10/26/2012 06:40:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Μια δημοκρατία που δεν μπορεί -κάποτε- να επιτρέψει, δεν μπορεί να ανεχτεί την αυτοκατάλυσή της (δημοκρατικώ τω τρόπω πάντα, εννοώ), τότε αυτό συνιστά από μόνο του αυτοαναίρεση της δημοκρατίας καθεαυτήν. Τι λες;».
Εξαρτάται από το τι ορίζουμε ως δημοκρατία. Αν ως δημοκρατία ορίζουμε «μόνο» το να γίνεται αυτό που αποφασίζει η σχετική πλειοψηφία, τότε ναι συνιστά αυτοαναίρεσή της. Αν όμως εκτός από ποσοτικά δώσουμε και ποιοτικά χαρακτηριστικά (σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων, σεβασμού των δικαιωμάτων των μειοψηφιών) τότε το θέμα αλλάζει. Πάντως όπως γράφω και στο ποστ ήδη η αποδοχή της ΧΑ από τέτοιο τμήμα των πολιτών είναι ήττα και η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου με τρόπο θεωρητικά ανεπίληπτο είναι πολύ ζόρικη υπόθεση. Επίσης αν υποθέσουμε πως το σωτήριο έτος 2012 ή 13 ή 23 ο λαός αποφασίσει πως δεν θέλει πια δημοκρατία, αυτό αφορά τον λαό εκείνη την ώρα. Δεν βλέπω τι τον νομιμοποιεί να αποφασίσει και για την επόμενη γενιά όπως δεν βλέπω πως είναι δικαίωμά του να ψηφίσει κάτι σήμερα που αύριο θα του απαγορεύσει να αλλάξει γνώμη και να το καταψηφίσει.

 
At 10/26/2012 06:47:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Συμεών, νομίζω είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν τον αφήσεις να μιλήσει σαν αρχηγός κανονικού κόμματος, θα πει αυτά που θέλει να πει και δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα ξεσκεπαστεί τάχα το ποιός στα αλήθεια είναι. Αυτό δεν σημαίνει πως θεωρώ ότι ο Μπογδάνος έσκισε στη συνέντευξη. Κάθε άλλο.

«αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της χρυσής αυγής : να μην πέσεις στο επίπεδό της . Δηλ. στο επίπεδο της συνωμοσιολογίας , της γενίκευσης , της υπεραπλούστευσης των πάντων , της αγένειας , των ύβρεων και των τραμπουκισμών. Με την έννοια αυτή ,δεν καταλαβαίνω , τι θα πει , να τα βάλει η αριστερά εντελώς και ριζικά με το σύστημα , για να στερήσει από τη ΧΑ το μονοπωλιο της αντισυστημικότητας»
Μα ούτε ούτε για υπεραπλούστευση μίλησα ούτε για συνωμοσιολογία. Το αντίθετο είπα. Να αναδείξει πχ η αριστερά ότι αν από κάποια τετραγωνικά και πάνω το χαράτσι της ΔΕΗ δια νόμου είναι μειωμένο από 30 έως 60%, αυτό δεν γίνεται επειδή ο Βενιζέλος είναι λαμόγιο, αλλά επειδή έτσι λειτουργεί το σύστημα. Να αναδείξει ότι αν οι καναλάρχες λειτουργούν σε καθεστώς ημινομιμότητας ως προς τους σταθμούς κι αυτό είναι απότοκο του τρόπου λειτουργίας του συστήματος. Να πει πως οι οφ σορ, τα φορολογικά κόλπα με τις θυγατρικές στους επιχειρηματικούς ομίλους κλπ, είναι αυτό που νομιμοποιείς όταν ψηφίζεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να σταματήσει να φοβάται μην τυχόν οι πέντε εκδότες την ανακηρύξουν αδελφή της Χρυσής Αυγής, να μη φοβηθεί πως θα στερηθεί την προβολή από τα κανάλια και τους σταθμούς τους. Κι ένα σωρό άλλα παρόμοια πράγματα.

 
At 10/26/2012 06:49:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Α.Ν, εσένα σε διακρίνει είτε αδυναμία κατανόησης όσων διαβάζεις είτε τέτοια προκατάληψη που μετατρέπεται σε απροκάλυπτη εμπάθεια.

 
At 10/26/2012 06:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

uctl68, η ειρωνεία σου το 2009 θα ήταν ας πούμε αποστομωτική. Τέλος του 2012 γυρνά λίγο σαν μπούμερανγκ. Αλλά μια και αναφέρεις μερικά (κατ' εσέ) παραδείγματα. Οι απεργίες διαρκείας είναι κάτι που εσένα σε βρίσκει λίγο, πολύ, καθόλου αντίθετο;

 
At 10/26/2012 07:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ειλικρινής απορία: Πώς μπορεί να αποφασίσει ο λαός ότι δεν θέλει πλέον Δημοκρατία αν όχι με δημοκρατικές διαδικασίες; Δηλαδή, μέσω δημοκρατικών διαδικασιων -αν τις έχεις ακουστά- η Δημοκρατία θα αποφασίσει την αυτοκατάλυσή της;

Έχετε χάσει τη μπάλα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ!!

 
At 10/26/2012 07:26:00 μ.μ., Anonymous Α.Ν. said...

Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλά τι διαβάζω. Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις.

 
At 10/26/2012 07:29:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Να κάνετε παρεούλα με το Μιχαλολιάκο. Ταιριάζετε!
Βέβαια αυτός είναι λιγότερο αντισυστημικός, αλλά δεν πειράζει. Κανείς δεν είναι τέλειος.

 
At 10/26/2012 07:38:00 μ.μ., Anonymous michael said...

Αφού συμφωνήσω με τον θείο, πως δύσκολες ερωτήσεις πραγματικά θα ήταν για τις θέσεις του σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα (τις άλλες έχει μάθει να τις αποφεύγει με τον τσαμπουκά 20 χρόνια και είχε πάει προετοιμασμένος γι' αυτό το νταβατζιλίκι), να παρατηρήσω πως ίσως το πως την έπαθε ο ΣΚΑΪ να βγει και σε καλό.

Εννοώ, πως ο Μπογδάνος κατέβηκε στην συζήτηση με την αυτοπεποίθηση του διαβασμένου δημοσιογράφου, που επειδή εργάζεται στο μεγάλο Μέσο, θα έβαζε τα γυαλιά στο κτήνος. Το όλο θέμα, όμως, του γύρισε μπούμερανγκ και σίγουρα μεγαλύτερη ζημιά έπαθε ο ΣΚΑΪ για τα όσα ακούστηκαν στον αέρα για το αφεντικό του.

Αν στο κανάλι του Φαλήρου έχει απομείνει καθόλου μυαλό, θα πρέπει να σκεφτούν 2-3 φορές την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τον πραγματικό τρόμο για να επισύρουν περιορισμένες ζημιές στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Είδαν από πρώτο χέρι πως το τέρας ΧΑ δεν ελέγχεται, όπως ο λαϊκιστής Καρατζαφέρης και οι Αδώνιδές του.

 
At 10/26/2012 07:43:00 μ.μ., Anonymous Ζωή said...

Δεν κατανοώ την εμμονή όλων σας να μιλάτε για καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών και να ψάχνετε τον ένοχο για το φαινόμενο της Χρ. Αυγής.
Για ποιά δημοκρατία μιλάτε ρε παιδιά; Το πολίτευμα της δημοκρατίας προϋποθέτει τρία στοιχεία: η εξουσία να πηγάζει από το λαό, να ασκείται από το λαό και τέλος να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. ΠΗΓΑΖΕΙ από το λαό με το υπάρχον εκλογικό σύστημα; ΑΣΚΕΙΤΑΙ από το λαό την ώρα που δεν εφαρμόζεται το κυβερνητικό πρόγραμμα που προ εκλογών παραπλανεί τον λαό χωρίς μάλιστα να εφαρμόζονται οι ποινικές διατάξεις περί παραπλάνησης εκλογικού σώματος; Και τέλος και κυριότερα ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ τα συμφέροντα του λαού;;
Για ποιά δημοκρατία μιλάτε; Μήπως ζω σε virtual reality ; Επόμενο είναι λοιπόν τόσα χρόνια επίφασησ δημοκρατικού πολιτεύματοσ που καλύπτει ένα απολυταρχικό σαθρό εξουσιαστικό σύστημα να έχει διαπαιδαγωγήσει τον λαό με λάθος αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας και να δημιουργεί κατάλληλο υπόβαθρο για την δημιουργία φασιστικών φαινομένων.

 
At 10/26/2012 08:37:00 μ.μ., Anonymous θειος said...

Michael διαφωνω μαζι σου για το οτι επαθε ζημια ο ΣΚΑΙ. τιποτε δεν επαθε οπως τιποτε δεν επαθε ο Μιχαλολιακος. οι 2 τους παιξανε το ρολο τους και στο τελος ειπαν και ευχαριστω μεταξυ τους αλλα και στο κοινο. για να γινει ζημια στο ΣΚΑΙ, θα επρεπε να φερουν συντακτη του unfollow για συνεντευξη.

δηλαδη ο Μπογδανος δεν ηξερε πως ο Μιχαλολιακος θα τα απαρνηθει ολα? η μοναδικη ερωτηση που επρεπε να κανει στον Μιχαλολιακο, οταν αυτος ελεγε πως ολα ειναι ψεματα για το ναζιστικο παρελθον, ειναι να τον ρωτησουν εαν τα εν λογω περιοδικα της ΧΑ ανηκουν στη ΧΑ ή οχι. τελος. το περιεχομενο μιλαει απο μονο του.

old boy, κατ'εμε υπαρχει μια ειδοποιος διαφορα μεταξυ αστικων κομματων και κομματων οπως ΧΑ. οι πρωτοι βασιζονται στις αρχες της δημοκρατικης διαχειρισης/διαδικασιας και του consensus ενω οι δευτεροι εχουν κλεψει απο τους κομμουνιστες και σαλτσα απο διαφορες λαικες/εθνικες δοξασιες. γιαυτο και λεγονταν nazi-sozi. εαν μπορεις να αναδειξεις αυτα τα χαρακτηριστικα, που τους καταστουν ανεγκεφαλους πολιτικα, τοτε εχεις κερδισει μια δημοσιογραφικη μαχη.

 
At 10/26/2012 09:20:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ολντ, τι λες; Να γίνουμε τουπαμάρος των πόλεων ή να βγούμε καλύτερα στο βουνό;
Θα ήθελα τη γνώμη σου.

 
At 10/27/2012 08:52:00 π.μ., Anonymous sunCoater said...

Αν ήμουν ΧΑίτης θα χαιρόμουν που ακόμα και οι συνεντεύξεις μας προκαλούν αναστάτωση και εξάρσεις καφρίλας. Αλλά θα έκανα λάθος, η καφρίλα δεν έχει σχέση αποκλειστική με τα θέματα που γυροφέρνουν γύρω από τη ΧΑ, για πολλούς είναι δομικό στοιχείο της προσωπικότητάς τους.

OB, έχεις δίκιο για την πληρωμένη απάντηση. Αλλά ακόμα και ο πιο αγνός δημοσιογράφος του πιο αγνού φιλανθρωπικού εντύπου να έκανε άβολη ερώτηση στον Μιχαλολιάκο εκείνος κάτι θα έβρισκε να αντιγυρίσει. Γιατί; Γιατί η συνέπεια και ο ορθός λόγος είναι λεπτομέρειες που δεν πρέπει να τίθενται εμπόδιο στην ανάδειξη της όποιας αρρωστημένης αλήθειας. Οπότε μετά, ως Κράτος, βασίζεσαι στα χρόνια παιδείας που έχεις προσφέρει στους πολίτες σου για να ελπίσεις ότι θα διακρίνουν το άρρωστο από το (έστω και παρακμάζον) υγιές.

Όσο για την καταληκτική λύση, δεν είμαι σίγουρος ότι μια αναδόμηση του συστήματος με ό,τι αυτή συνεπάγεται σε μεταβατικές περιόδους βουτηγμένες στην αμηχανία (αν μη τι άλλο) δε θα έστελνε κι άλλο νερό στον ναζιστικό μύλο που τ' αλέθει όλα.

 
At 10/27/2012 10:39:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ob, εντάξει, εμένα με χτύπησε το μπούμερανγκ της παρωχημενης ειρωνιας μου, παρα 3 χρονια θα σε αποστομωνα ας πούμε. Εσύ όμως πώς πορευεσαι το 2012, με τις ασκήσεις στυλ του 2009; ("για να πούμε...") σου αρκεί αυτο ή μήπως πρέπει να πας ένα βήμα παραπέρα και να μας πεις πώς θα τα βάλουμε με το σύστημα, το σύστημα που περιλαμβάνει τα χρυσά αυγά, το σκάι, την athess voice που έγραφε ο φίλος σου ο costinho και ο,τι άλλο. Απο τις ιδέες που σου έριξα, πιανεις την απεργία διαρκείας για να μου την επιστρεψεις. Απο ποιον και έναντι ποιου; Απο την πλειοψηφία που τόσο πρόσφατα ψήφισε να μείνει μέσα στο βαγόνι της ασφυξίας; Απο τους ανέργους που ανεργούν διαρκώς έτσι κι αλλιώς; Μου θυμίζει λίγο τον κερατωμενο που αυτοευνουχιζεται για να τιμωρήσει τη σύζυγο του uctl68

 
At 10/27/2012 10:50:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Πάντως, η δημοσιογραφία, είτε ασκείται σε αποκεκαλυμμένα κέντρα
επηρεασμού είτε ασκείται σε μυστικά , πάντα, είναι για μεγάλα παιδιά.

Για όλα φταίει το ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ φταίει. Όπως λέμε, μόνο ο Χριστός σώζει.

 
At 10/27/2012 05:37:00 μ.μ., Blogger Bill said...

Ο Μπογδάνος μπορεί να την είδε Τομ Κρουζ απέναντι στον Τζάκ Νίκολσον (http://www.enapotirinero.blogspot.gr/2012/10/code-red.html) αλλά δεν έγινε καμία ζημιά στο ΣΚΑΙ, καθώς η συνέντευξη - και συνακόλουθα η νέα εκπομπή - έλαβε τεράστια δημοσιότητα. Δυστυχώς δεν έγινε όμως και καμία ζημιά στη Χρυσή Αυγή, το αντίθετο θα έλεγα.

Πέρα από την πλάκα, οld boy, νομίζω ότι ήδη έχουμε μπροστά μας ένα πολιτειακό, δημοκρατικά άλυτο, πρόβλημα.

 
At 10/27/2012 11:40:00 μ.μ., Anonymous aerosol said...

"Δηλαδή, μέσω δημοκρατικών διαδικασιων -αν τις έχεις ακουστά- η Δημοκρατία θα αποφασίσει την αυτοκατάλυσή της;"

Έχει συμβεί. Και έχει ξανασυμβεί. Άσε λίγο τη μπάλα και ξεσκόνισε και κανα βιβλίο ιστορίας (ας πούμε, για το πώς βρέθηκε στην εξουσία ο δηλωμένος αντικοινοβουλευτικός Μεταξάς, για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών).

 
At 10/28/2012 12:42:00 π.μ., Anonymous michael said...

Θείο, πιστεύεις θα επέτρεπαν ποτέ στον συντάκτη του Unfollow να πει που έχει να πει; Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κόψεις έναν από τον αέρα (αν υποθέσουμε ότι θα έπαιζε ποτέ live ο συντάκτης του Unfollow). Με ένα "μας τελείωσε ο χρόνος."

Επίσης, έχω την εντύπωση πως οι συντάκτες του Unfollow είναι όλοι αξιόλογα άτομα με υπαρκτό το αίσθημα της εντροπίας μέσα τους. Ακόμα και οι αθυρόστομοι συντελεστές της Ελληνοφρένειας ή ο Πιτσιρίκος με χιούμορ θα προσπαθούσαν να περάσουν τις θέσεις του, ποτέ να επιβληθούν με φωνές.

Γι' αυτό λέω πως μπροστά στο κτήνος ο ΣΚΑΪ γεύτηκε τη δικιά του σούπα. Γιατί για πρώτη φορά αντιλήφθηκαν πόσο τους έχει ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια. Και είναι σκληρά τα χαστούκια της πραγματικότητας, ιδιαίτερα όταν ζεις σε φανταστικούς κόσμους.

Και άλλο να άπλυτα του νοικοκύρη (αφεντικού Αλαφούζου) να τα γράφουν κάποιοι στο Διαδίκτυο (που θα γίνει προσπάθεια να σκιαγραφηθούν ως φανατικοί, ψεύτες και γραφικοί) και άλλο να έρχεται ο άλλος μέσα στο ίδιο σου στο σπίτι και να στο λέει στα μούτρα σου με μάρτυρα το πανελλήνιο.

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να πουν nazi-sozi. Είναι πλεονασμός γιατί το δεύτερο συνθετικό της λέξης Nazism προέρχεται από το γερμανικό Sozialismus. Ολόκληρη η λέξη Nationalsozialismus, Εθνικοσοσιαλισμός επί το ελληνικότερο.

 
At 10/28/2012 01:31:00 π.μ., Anonymous θειος said...

οχι Michael, δεν θα του επιτρεποταν επειδη συντακτης του unfollow δεν θα ηταν ποτε δημοσιογραφος του ΣΚΑΙ. δεν θα ειχε ποτε την ευκαιρια να παρει συνεντευξη απο τον Μιχαλολιακο σε μεγαλο καναλι.

η αφετηρια του συλλογισμου μου ειναι πως (χωρις να το εχω πει βεβαια) η δημοσιογραφια τυπου ΣΚΑΙ-μεγκα θεωρειται το μετρο και το σταθμο της σημερινης πολιτικης ορθοτητας. απο τη στιγμη που το αποδεχεται κανεις αυτο δεχεσαι ενα χ βαθμο ασυλιας στις δημοσιογραφικες πρακτικες ενος τετοιου καναλιου (κανεις δεν ειναι τελοιος στην τελικη). αυτο που λεω ειναι πως ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για το τι κανει ο αλαφουζος ή ο ΣΚΑΙ ως συνολο αρκει να παιξουν το θεατρο τους που στην περιπτωση της συνεντευξης Μιχαλολιακου ηταν να τον "ξεμπροστιασουν". με τον ιδιο τροπο δεν ενδιαφερεται ο κοσμος για το κακο παρελθον της ΧΑ.

αλλα εκει ειναι που πρεπει να κανει καλα τη δουλεια ο δημοσιογραφος.

μπορει να εστιαζω σε λεπτομερειες. δεν ξερω...

 
At 10/28/2012 01:46:00 π.μ., Anonymous Ζωή said...

Αναιρώ όσα είπα στο προηγούμενο σχόλιό μου. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη θριάμβευσε σήμερα αποδεικνύοντας ότι λειτουργεί προς συμφέρον του Λαού, δηλαδή του Μπόμπολα , του Τράγκα, του Βουλγαράκη, του Λαλαούνη, του Σάκκουλα...(σπουδαία προσωπικότης η κ. Σάκκουλα, κάθε βιβλίο που πουλάει κοστίζει όσο το ενοίκιο του γραφείου) κ. λ.π. , σπεύδοντας άμεσα να τιμωρήσει τον Βαξεβάνη. Διότι ο Λαόσ ,δηλαδή ο Μπόμπολας, ο Τράγκας και μην τους ξαναλέμε τώρα, πρέπει να προστατεύεται από την ελληνική δημοκρατία την οποία ο ίδιος έφτιαξε στα μέτρα του (ο Λαός πάντα. Δηλαδή ο Μπόμπολας και ο Τράγκας). Τα προσωπικά δεδομένα είναι σεβαστά και απόρρητα όταν αφορούν τον Λαό, αλλά δημοσιεύονται οι φωτογραφίες των ιερόδουλων ή των συμμετεχόντων σε τρομοκρατικές ,γιατί αυτοί δεν είναι Ο Λαός, αλλά είναι απλά ο λαός, ο λαουτζίκος, το πόπολο. Όχι ότι αυτά που γράφω έχουν άμεση σχέση με το κείμενό σου oldboy, αλλά επειδή αναφέρθηκε πολύ εδώ , η "δημοκρατία" και οι " δημοκρατικές διαδικασίες" και λοιπές λέξεις προς εξαφάνιση.
Όσο για τον Μπογδάνο, νομίζω πως αν το κυριότερο μέλημά του δεν ήταν να δείξει πόσο διαβασμένος είναι και πόσο "μάγκας" είναι και πόσο "δοξάστε με" είναι, θα μπορούσε να εκθέσει τον Μιχαλολιάκο ή και να τον γελοιοποιήσει ακόμα, ζητώντας του να αναλύσει την θέση του κόμματός του για το γήπεδο στον Βοτανικό ας πούμε, για τα καλλιστεία, για τον διαγωνισμό της Eurovision και άλλα τέτοια "σημαντικά". Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις τέτοια φαινόμενα, (μια που σωστά λες και συμφωνώ πωσ ό,τι και να τον ρωτούσε κάποιος αυτός θα έλεγε τα δικά του), ο μόνος τρόπος λοιπόν είναι να τα καταστήσεις γραφικά. Μια που το σύστημα δεν πρόκειται να αλλάξει για τα προσεχή εκατό έτη και αφού υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάρει στα σοβαρά την ΧΑ, κάνε την να φαίνεται γραφική, γελοία, ανάξια προς συζήτηση. Πείσε τον λαό γι αυτό γκεμπελίστικα,όπως τους αρμόζει. Όλοι, ενορχηστρωμένα, έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν τα καρτουνς της Χ. Α. Και τους ψηφοφόρους της.

 
At 10/28/2012 01:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@ Aerosol: Δεν τη διαβάζεις σωστά την ιστορία. Στην περίπτωση που αναφέρεις, και σε άλλες (βλ.Χίτλερ), έγινε ανάδειξη κυβέρνησης με κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Στη συνέχεια, αυτός που εκλέχτηκε κατήργησε το δημοκρατικό πολίτευμα πραξικοπηματικά.

Επομένως δεν ήταν οι δημοκρατικές διαδικασίες αυτές που αποφάσισαν την κατάλυση του πολιτεύματος -πώς θα μπορούσαν;- αλλά η πραξικοπηματική κατάργησή τους.

Με τέτοιο κριτήριο των πραγμάτων που διαθέτεις, προφανώς σού ταιριάζει η φτηνή ειρωνεία του σχολίου σου και ο ανόητος υπαινιγμός, σχετικά με τη σημερινή συγκυρία.

 
At 10/28/2012 01:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αεροζόλ, ο Μεταξάς που αναφέρεις (όπως κι ο Χίτλερ, άλλωστε) εκλέχτηκε με κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Στη συνέχεια, έκανε πραξικόπημα και κατέλυσε το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Δημοκρατία αυτο-καταργήθηκε με τις εκλογές που εξέλεξαν τον Μεταξά. Με το πραξικόπημα που επακολούθησε καταργήθηκε.

Τα έχεις μπλέξει άσχημα! Βάλτε κανέναν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ να σας μάθει τα στοιχειώδη της λειτουργίας του πολιτεύματος -αν έχετε! Ή απευθυνθείτε στον Ολντ. Από την εμπνευσμένη του απάντηση παραπάνω, φαίνεται άριστος γνώστης του Συνταγματικού Δικαίου!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home