Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012

Και εύλογα

Εκείνο που πραγματικά δεν επιτρέπω να ακουστεί ποτέ από την τωρινή ή κάποια επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση είναι το: «Ως εδώ. Δυστυχώς δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να κάνουμε τόσες θυσίες για την παραμονή στην ευρωζώνη, δυστυχώς το κόστος είναι πλέον μεγαλύτερο από τα οφέλη και οι προοπτικές για τη χώρα είναι καλύτερες με ένα δικό της νόμισμα (ή κάποια ενδιάμεση, μεταβατική λύση)».
Και μολονότι αν ειπωθεί ποτέ αυτό, το εντελώς πιθανότερο είναι να ειπωθεί στην ίδια αταλάντευτη ως τώρα λογική, τη λογική δηλαδή του πειθήνιου εντολοδόχου των δανειστών, τη λογική του κάνω ό,τι μου λένε, μολονότι αν ειπωθεί ποτέ αυτό, το εντελώς πιθανότερο είναι να ειπωθεί επειδή θα έχει αποφασιστεί από τους δανειστές ότι δεν πρέπει να είμαστε πια μέλη της ευρωζώνης, προσωπικά θα έχω την ίδια ακριβώς αντίδραση ακόμη και αν ειπωθεί ως ειλικρινής επανεκτίμηση της κατάστασης, ως αυθεντική μεταβολή γνώμης, ως διαπίστωση ότι ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος.
Με άλλα λόγια στη συνείδησή μου νομιμοποιώ την παρούσα ή την όποια επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση που θα προκύψει από την παρούσα Βουλή, να πάρει μέτρα όχι εντεκάμιση, όχι δεκατριάμιση, αλλά εκατόν εντεκάμιση και εκατόν δεκατριάμιση δισεκατομμυρίων ευρώ. Τις νομιμοποιώ στο όνομα της αποφυγής του απόλυτου κακού (βάσει του οποίου προέκυψε η παρούσα Βουλή) να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι, μα ό,τι, μα ό,τι απαιτείται προκειμένου να μείνουμε στην ευρωζώνη. Να μη διανοηθεί όμως κανείς τους να αλλάξει το τροπάριο. Να μη διανοηθεί κανείς τους να πει πως όλα έχουν ένα όριο. Το «Όλα έχουν ένα όριο» έπαιζε με τα χρώματα της άλλης ομάδας. Με τα χρώματα της δικής τους ομάδας έπαιζε το «Δεν θα κάνουμε το παραμικρό που θα διακινδυνεύσει την παραμονή μας στο ευρώ», έπαιζε το «Γιατί κύριε;», έπαιζε το «Ομολογουμένως εξαιρετικά δυσάρεστες οι θυσίες για τα μνημόνια, αλλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση, το εκτός ευρώ είναι απόλυτη καταστροφή». Η δική τους ομάδα είχε θέσει ως όριο το ευρώ αντί για την επίπτωση των μέτρων στην κοινωνία. Η επίπτωση είχε φανεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα προηγούμενα χρόνια, όπως είχε άλλωστε προοικονομηθεί με τον πλέον αναμφίβολο για τα τέσσερα επόμενα, για τα οποία μας ζήτησαν να τους εκλέξουμε.
Θα μου πεις -και εύλογα- πόση σκασίλα έχουν τι νομιμοποιείς και τι δε νομιμοποιείς στη συνείδησή σου; Θα μου πεις -και εύλογα- αν αύριο μεθαύριο αποφασίσουν να το αλλάξουν το τροπάρι και να πουν «Δεν πάει άλλο έτσι, δραχμή και τα μυαλά στα κάγκελα», τι νομίζεις; Ότι θα το σκεφτούν δύο φορές πριν το πουν; Ότι θα διστάσουν μην τυχόν και δεν τους νομιμοποιείς; Ότι τρομάζουν στη σκέψη σου; Ότι τους έδωσες ποτέ την αίσθηση πως δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν και να πουν οτιδήποτε επιθυμήσουν, οσοδήποτε διαμετρικά αντίθετο κι αν είναι με αυτό που έλεγαν χθες;
Ό,τι θέλουν λοιπόν να πουν και όταν το θέλουν, θα το πουν. Κι εσύ και τότε θα ποστάρεις.

11 Comments:

At 8/21/2012 07:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

πες τα γαμώ το διάολο τους και γαμώ το διάολο μου

 
At 8/21/2012 08:25:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το έχεις πολύ Old.
Μέτρα προετοιμασίας λαμβάνονται για την επόμενη διάδοχη κατάσταση στα πράγματα. Η αναγκαιότητα της ασφάλειας των κατεχόντων βλέπεις..

 
At 8/21/2012 09:27:00 μ.μ., Anonymous kostas.nik said...

κάνε το κόπο και κόλλα κάπου και το λίνκ με τους δύο Καρακούσηδες να γίνει ακόμα πιο εμφανές ότι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που μας κατηγορούσαν ως πλασιέδες της δραχμής και μας έλεγαν πως η ευρωζώνη είναι μονόδρομος, είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ που θα μας πρήξουν πως η μόνη λύση για τη διάσωση της Ελλάδας και του λαού της είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Με την ανάλογη βέβαια βασανιστική πολεμική ρητορική.

 
At 8/21/2012 09:35:00 μ.μ., Blogger Methexis said...

Κάποια στιγμή, τελειώνουν και τα εύλογα και τα ποστ. Τελειώνει και το νόημα της νομιμοποίησης. Γιατί την μεγαλύτερη την έδωσε ή άλλη ομάδα, αυτή του "Όλα έχουν ένα όριο". Και θα μου πεις τώρα - και εύλογα- ποια στιγμή θα είναι αυτή;. Σου απαντώ λοιπόν πως σίγουρα θα είναι εύλογη όταν έρθει ;)

 
At 8/21/2012 10:31:00 μ.μ., Blogger Astero said...

Λυπηρό που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει κανείς ότι στην ουσία, το μόνο που κάνουν τόσο καιρό οι "ιθύνοντες" είναι να καθυστερούν το αναπόφευκτο, ώστε να μαζέψουν ό,τι μπορούν, να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες αυτή η ανώτερη κάστα των ανθρώπων με χρήμα και εξουσία, η ελίτ των ημίθεων που αποφασίζει για εμάς.

Και 'μεις εδώ, περιμένουμε με κατεβασμένα τα βρακάκια και τη βασανιστική επίγνωση ότι πλέον είμαστε απόλυτα ανίσχυροι να αλλάξουμε το μέλλον μας, να βλέπουμε το γκρεμό και να μη στρίβουμε.

Σου στραγγίζει την ψυχή, έτσι δεν είναι?

 
At 8/22/2012 02:27:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

http://www.unfollow.gr.com/index.php/blog/item/124-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%B1-|-%CF%84%CE%BF%CF%85-old-boy.html

 
At 8/22/2012 01:00:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Μωρέ ας μην ήτανε αυτό το κωλοπαμε που δεν άφησε να εφαρμοστούν σωστά τα
μνημόνια και όλα αυτά που λες τώρα δεν θα είχαν νόημα, θάχαμε βγει από την κρίση.

Κι αυτός βρε παιδί μου ο ποσοστιαίος λαβύρινθος που έβαλες από πάνω τι είναι, διεύθυνση;
Μόλις τον είδα κουράστηκα. Ευτυχώς που έχω διαβάσει το άρθρο σου στο gatherate και δεν
χρειάζεται να τον ακολουθήσω.

 
At 8/23/2012 08:25:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Φυσικά και συμφωνώ. Αλλά θα είναι η μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην ιστορία της Ελλάδας... Βέβαια έχουμε μάθει από κωλοτούμπες. Από το ΌΧΙ στη μνημόνιο, πήγαμε στην αναδιαπργμάτευση και από αυτήν φτάσαμε σε μέτρα 11,5 δις και επιμήκυνση για να πονέσουμε ακόμα περισσότερο.

 
At 8/23/2012 10:42:00 π.μ., Anonymous ΠΑΝ said...

"Μωρέ ας μην ήτανε αυτό το κωλοπαμε που δεν άφησε να εφαρμοστούν σωστά τα
μνημόνια και όλα αυτά που λες τώρα δεν θα είχαν νόημα, θάχαμε βγει από την κρίση.
"

Μόνο το ΠΑΜΕ...
Εδώ ένας Σαμαράς (δεξιός φιλελεύθερος υποτίθεται) και δε μπορεί να απολύσει 15 ψοροχιλιάδες κηφίνες. Προτιμά να τους στείλει στην εφεδρεία, να τους πληρώνουμε δηλαδή χωρίς να δουλεύουν για 3 χρόνια (λες και πριν δουλεύαν...).
Απάτριδα μιάσματα...
Καταφέρατε και πήρατε την εκδίκησή σας. Μολύνατε και καταστρέψατε τη χώρα.

 
At 8/23/2012 07:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

ΠΑΝ, τα απάτριδα μιάσματα ποιά ακριβώς είναι;

 
At 8/26/2012 01:13:00 π.μ., Anonymous ΠΑΝ said...

"ΠΑΝ, τα απάτριδα μιάσματα ποιά ακριβώς είναι;"
Κάτι είρωνες του κ.. σα το Σωτήρη.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home