Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2012

Έτσι έγινα Χρυσαυγίτης


Πολύ καλός φίλος πήγαινε το παιδί του σε μια σχολή ποδοσφαίρου. Λίγους μήνες πριν, ένας άλλος γονιός του έλεγε όσο περίμεναν τα παιδιά τους, πως θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή επειδή θέλει να δει να πέφτουν μπουνίδια στη Βουλή, για να γελάει. Η ζωή του, όπως την ήξερε μέχρι πριν δυο χρόνια δεν ίσχυε πια, φοβόταν για το παρόν και το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του, ήθελε αυτήν την εξέλιξη όχι τόσο ως κάθαρση όσο ως μνησίκακο ανταποδοτικό χαβαλέ. Η Βουλή έμεινε ανοιχτή μια μέρα μόνο, οπότε η επιθυμία του δεν πρόφτασε να γίνει πραγματικότητα. Σήμερα έλαβε τουλάχιστον ένα μικρό τηλεοπτικό αντίδωρο. XA delivers. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και μπορεί να τον αδικώ, μπορεί να εννοούσε ότι γουστάριζε να βλέπει μόνο ξύλο μεταξύ ανδρών, μπορεί απέναντι στις γυναίκες να έχει ευαισθησία, μπορεί να μην δέρνει καν τη δικιά του, αλλά και να τη δέρνει θα έχει μια πολύ βάσιμη δικαιολογία, αφού έχει ανατραπεί η ζωή του, οπότε ας φάει κι αυτή η μαλάκω τις μπούφλες της να στρώσει λίγο.
Μπαίνοντας στα social media πριν από λίγο βλέπω και διαβάζω πράγματα, που ρίχνουν ένα σωρό μάσκες. Προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας βλέπει στην Χρυσή Αυγή το δικό της άκρο, τον δικό της τελικό σύμμαχο. Προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας υπολογίζει ότι στον εμφύλιο που φοβάται ή φαντασιώνεται, ο Ηλίας ο Κασιδιάρης θα βάλει μπρος τα στήθια του για να την προστατέψει. Πρόκειται για το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας που ως τώρα καταδίκαζε τη βία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, ανακάλυπτε ανίερες φαιοκόκκινες συμμαχίες, έλεγε πως όλα τα άκρα ίδια είναι, παρίστανε το βαθύτατα φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό.
Ό,τι συμβαίνει μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς συνέβαινε και συμβαίνει στο εκατονταπλάσιο στους δρόμους και τις πλατείες. Αλλά ας μην μιλήσουμε για τα ποσοστά αποδοχής όσων γίνονται στα σκοτεινά και εις βάρος των σκούρων. Ακόμη χειρότερα ας μην μιλήσουμε για τα ποσοστά ανοχής όσων γίνονται στα σκοτεινά και εις βάρος των σκούρων από αυτήν την δήθεν αντισυστημική εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Ας πούμε όμως πως εάν μπουν στο κοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές, έχουν οριστικά πάψει οι δικαιολογίες, τα δεν ήξερα, τα δεν κατάλαβα. Ο κάθε ένας και η κάθε μία που θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές Χρυσή Αυγή είναι ψυχή τε και σώματι τραμπούκος και το ποσοστό που η ΧΑ θα πάρει είναι αυτονόητα ποσοστό Ελλήνων τραμπούκων.
Τέλος, παρά τα θρυλούμενα περί μεταπολιτευτικής αριστερής ιδεολογικής κυριαρχίας, ιδεολογική κυριαρχία την τελευταία εικοσαετία άσκησε η ιδιωτική τηλεόραση, με τον Θέμο να είναι ο ιδανικός εκφραστής του success story της εποχής της πριν την κρίση. Ο ιδανικός εκφραστής φορολογικά,  επιχειρηματικά, ιδεολογικά, αισθητικά. Αυτός και οι όμοιοί του εξέθρεψε ανθρώπους που γουστάρουν να δουν χρυσαυγίτες στη Βουλή για να πέφτουν μπουνίδια, αυτός και έσπευσε να τους βάλει στο πλυντήριο μόλις εξελέγησαν, σαν τα κάπως υπερβολικά, πάντως παρεξηγημένα, παιδιά της διπλανής πόρτας.

65 Comments:

At 6/07/2012 03:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το εμφυλιπολεμικό κλίμα το εγκαινίασε, το καλλιέργησε και το χρησιμοποιεί το κόμμα που με φανατισμό υποστηρίζεις. Εσύ ο ίδιος, μήνες τώρα, συμβάλλεις σ' αυτό με όλες τις προπαγανδιστικές σου δυνάμεις.
Τα επιχειρήματα, με τα οποία προσπαθείς να αντιστρέψεις αυτή την πραγματικότητα, είναι τουλάχιστον αστεία. Δεν "δικαιούσαι δια να ομιλείς!"

 
At 6/07/2012 03:38:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Είπαμε, οι μάσκες πέφτουν.

 
At 6/07/2012 03:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ μαζί σου για όλα και για τον "ιδανικό εκφραστή" επίσης... Γι' αυτό νομίζω ότι χρειάζεται εγρήγορση και συνεπή στάση από όλους μας απέναντι σε όλους τους.....είτε πρόκειται για τα ανεκδιήγητα αυτά ανθρωπάρια που κάνουν τους καμπόσους (μ' αρέσει που επικαλούνται το αρχαίο ελληνικό πνεύμα!! Οι βάρβαροι!!!), είτε για τους συγκεκαλυμμένους τηλεοπτικούς ομοϊδεάτες τους! Συνεπή και υπεύθυνη στάση σημαίνει κατά τη γνώμη μου: ενημερώνομαι για το ποιον τους, κλείνω την τηλεόραση ή αλλάζω κανάλι όπου εμφανίζονται, εννοείται ότι δε βλέπω τις εκπομπές τους, δε συζητώ γι' αυτές και κοινολογώ τις απόψεις μου για να πείσω και άλλους να αντιδρούν το ίδιο....

Ρόζα

 
At 6/07/2012 03:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"το ποσοστό που η ΧΑ θα πάρει είναι αυτονόητα ποσοστό Ελλήνων τραμπούκων"

Φοβάμαι ότι το ποσοστό των ελλήνων τραμπούκων είναι πολύ μεγαλύτερο, ακόμη και από αυτό που πήρε η ΧΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Χρήστος

 
At 6/07/2012 04:03:00 μ.μ., Anonymous Κόκκινο Πανί said...

Εξαιρετικό κείμενο Old, ακριβώς όπως τα λες για την ιδεολογική ηγεμονία της τηλεόρασης, τους Θέμους και τους Πέτρους.

 
At 6/07/2012 04:52:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έτσι ακριβώς. Όλες οι μάσκες πέφτουν.
https://twitter.com/pitsirikos/statuses/13428078243
("Παιδιά, αν διαβάζει κάποιος άνεργος, η Marfin ψάχνει για τρεις υπαλλήλους. ‪#imfgr" by Pitsirikos,
σύντροφος και συνοδοιπόρος του oldboy στον αντιμνημονιακό αγώνα για αξιοπρέπεια (και στο unfollow))
uctl68

 
At 6/07/2012 05:28:00 μ.μ., Anonymous kostas.nik said...

Ανώνυμε των 04:52/uctl68 θέλω να σου υπενθυμίσω πως ο old-boy τους μαλάκες δολοφόνους που κάψανε τη marfin τους είχε περιποιηθεί αναλόγως με κείμενό του εκείνη τη μέρα (http://old-boy.blogspot.be/2010/05/n.html). Στο δικό σου κόσμο όμως τους θεωρεί συντρόφους και τους κάνει πλάτες. Να ξέρεις πως το σκοτάδι του μυαλού σου μας γεμίζει χαρά και τα σχόλιά σου δίνουν χρώμα στις γκρίζες μέρες μας. Συνέχισε να σχολιάζεις. Δώσε μας λίγη ακόμα χαρά.

 
At 6/07/2012 05:28:00 μ.μ., Blogger J95 said...

"Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και μπορεί να τον αδικώ"

δε μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα για να αδικήσεις έναν ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής.

 
At 6/07/2012 06:08:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

"Πρόκειται για το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας που ως τώρα καταδίκαζε τη βία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, ανακάλυπτε ανίερες φαιοκόκκινες συμμαχίες, έλεγε πως όλα τα άκρα ίδια είναι, παρίστανε το βαθύτατα φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό."

Δηλαδή εγώ που νομίζω ότι αυτοί που χτύπησαν το Μπογδάνο είναι σχεδόν σαν τους Χρυσαυγίτες βλέπω ως το κατάδικό μου άκρο τη ΧΑ; Να ξέρω τι δυνατότητες επικοινωνίας υπάρχουν πλέον δηλαδή. Ναι, έχω υπόψη μου εκείνο το ποστ σου, αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι σε αυτό το ποστ, είναι πως το να σε φοβίζει η βία και τα άκρα (ιδεολογικά και "επιχειρησιακά" και φυσικά όχι εξίσου, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το κρίσιμο) σε κατατάσουν αυτόματα σε εκείνο το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας.

Να τονίσω ότι όπως δεν υπάρχει κάποιο στεγανό μεταξύ μεταρυθμιστών και αντιμεταρυθμιστών, πολύ περισσότερο πλέον δεν υπάρχει κάποιο στεγανό μεταξύ Αριστεράς-Δεξιάς. Οι μετακινούμενοι ψηφοφόροι μεταξύ ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ (και των άλλων κομμάτων φυσικά) είναι μεν ανίεροι, αλλά πραγματικότατοι. Για τα δε φαιοκόκκινα μέτωπα, ένας Στάθης και μια Σπίθα αρκούν για να τα ανασύρουν από τη σφαίρα της μυθολογίας.

 
At 6/07/2012 06:28:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το άλλο ενδιαφέρον είναι ο αντιμνημονιακός διάλογος που προηγήθηκε. Για οποιαδήποτε σκεπτόμενο άτομο είναι για facepalming

Το μεγάλο θέμα ήταν το αν δεν αρνήθηκε το ΚΚΕ ότι συνεργάστηκε με την αστυνομία, και το αν ο Κασιδιάρης είναι γερμανοτσολιάς, ενώ ή άλλη αυθαίρετη πετάχτηκε να πει ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί πάνε 500 χρόνια πίσω, και γενικά οι γενναίοι και αξιοπρεπείς πολέμιοι του συστήματος ξεκατίνιαζαν την αντισυστημικότητα τους.

Αν κάτι τέτοιοι μπαρουφολόγοι μεγάλοι αγωνιστές, σχεδιάσουν ή τρέξουν ποτέ μια παραγωγική επιχείρηση ή έστω φορέα ή έστω αμεσοδημοκρατική κομούνα που να παράγει αξία και να δώσει δουλείες χωρίς δάνεια, τότε όχι να μου τρυπήσεις την μύτη να αυτοσουβλιστώ από μόνος μου.

Αυτοί μόνο πως να βολέψουν δικούς τους και με δημόσιο χρήμα, εν μέσω τυφώνα αερολογίας ξυλιάς υπερηφάνειας καιροσκοπικού πένθους και αδυναμίας να δουν ποιο είναι το μακρυπρόθεσμα καλύτερο για το σύνολο. Αν ο εμφύλιος και το clientelism βγαίνουν ως ξεχωριστές κατστάσεις από κάτι κοινό τότε αυτό είναι αυτοί οι κάφροι

 
At 6/07/2012 06:33:00 μ.μ., Blogger Alpha said...

θα μας γυρίσει μπούμερανγκ αυτη η ιστορία.ήδη έχω μιλήσει με 2 γνωστούς μου και δικιολογουν απόλυτα τις φάπες."έλα μωρε με τα καργιολια.εδώ δεν έχει ο κοσμος 10 ευρώ να πάρει φάρμακα για το παιδι του.κάποιος έπρεπε να τους ρίξει λίγες ψιλες".

καταλάβατε?άνθρωποι κατα τ άλλα νορμαλ, καθημερινοί, είναι τόσο αγανακτισμένοι με το πολιτικό σύστημα που τώρα δικιολογούν και την ωμή βία.


δηλαδή αμά δεν ήταν η κανέλη και ήταν η σταμάτη ή ο άκης, και τους έκανε τόπι ο άντρας ο πολλα βαρύς, μπορεί η κοινωνία να χειροκροτούσε κιόλας.

σταδιακα νομιμοποιείται η βία.και φυσικά αυτό θα μας γυρίσει μπουμερανγκ.

ο Θεός να μας λυπηθεί μ αυτά που έρχονται.

 
At 6/07/2012 06:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ναι, XA delivers. Δυστυχώς το σημερινό θα τους φέρει κι άλλες ψήφους. Ο σουρεαλισμός θα σηκώσει τα χέρια ψηλά, γιατί αυτοί είμαστε. Δεν έχει άλλα ναι μεν αλλά. Τέλος. Αυτοί είμαστε. Δηλαδή το ότι θα φυτρώσουν ανά την επικράτεια μικρά Γκουαντανάμο (η μήπως Αμπού Γκράιμπ?) δεν είναι ναζί πρακτική πασπαλισμένη με EUROPA χρυσόσκονη και βαλκανική προχειρότητα? Ή το ξεγύμνωμα των Ελλήνων μέσα από τα σοσιαλμύδια σχετικά με τους βαδσανισμούς και φόνους ζώων? Το ρήμα είναι θνήσκω και το υποκείμενο κοινωνία

 
At 6/07/2012 06:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

"Προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας υπολογίζει ότι στον εμφύλιο που φοβάται ή φαντασιώνεται, ο Ηλίας ο Κασιδιάρης θα βάλει μπρος τα στήθια του για να την προστατέψει. Πρόκειται για το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας που ως τώρα καταδίκαζε τη βία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, ανακάλυπτε ανίερες φαιοκόκκινες συμμαχίες, έλεγε πως όλα τα άκρα ίδια είναι, παρίστανε το βαθύτατα φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό."

Σα δε ντρέπεσαι λίγο...

Ποιοι είναι αυτοί που καλλιεργούν 2 χρόνια τώρα τη βία?
Ποιοι μιλάνε για προδότες και Τσολάκογλου?
Ποιοι μιλα΄νε για μακελάρηδες του λαού?
Ποιοι επιδοκίμαζαν (ή τουλάχιστον ανεχόντουσαν μέρχρι αηδίας) τα γιαουρτώματα, τις μούτζες στο κοινοβούλιο,τους Φωτόπουλους, τη Κερατέα?
Ποιοι επιδοκιμάζουν και βαφτίζουν χρόνια τώρα αγώνα δίκαιο, τις καταλήψεις και το μπάχαλο?
Εδειξες ευαισθησία όταν σε πανεπιστημιακό χώρο ξυλοκοπήθηκαν ο καθηγητής Πανούσης, όταν προπιλακίστηκε ο Πάσχος Μανδραβέλης? Οταν χτίζαν το γραφείο του πρύτανη?
Οταν ξεγυμνώθηκε και διαπομπέυτηκε ένας αστυνομικός στο Σύνταγμα?

Και έρχεσαι τώρα και μιλάς για τη βία και για τα άκρα λες και πέφτεις από τον Αρη? Και έχεςι και το θράσος να λες ότι όσοι βρίσκονται στο κεντρώο χώρο (φιλελεύθεροι, εσυγχρονιστές) επικροτούν κατά βάθος τη βία της Χρυσης Αυγής.

Λίγη τσίπα επιτέλους...

Για να μη παρεξηγηθώ, η πράξη του Κασιδιάρη είναι καταδικαστέα, παρά το γεγονός ότι τη Κανέλλη πρέπει να χει κανείς βουνά υπομονής για να μη τη μπατσίσει.

 
At 6/07/2012 07:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εμένα που σε διαβάζω συχνά , θα μου επιτρέψεις να σε πειράξω λίγο ...?

"Πού σταματά και πού ξεκινά η κτηνωδία; Είμαι ήδη κτήνος όταν καταριέμαι; Όχι επειδή η διαχωριστική γραμμή είναι η βία; Να καταδικάσω κι εγώ τη βία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται; Να μιλήσω κι εγώ για την εξίσωση των άκρων; Όχι επειδή η διαχωριστική γραμμή είναι οι ιδέες; Μπορεί να μου βάλει κάποιος κάπου με σιγουριά τη διαχωριστική γραμμή σε τέτοιους βίαιους οικονομικά και πολιτικά καιρούς."

Απο μια άποψη , ευτυχώς που υπάρχει η Χρυσή Αυγή , ώστε να μας βάζει τη διαχωριστική γραμμή , όταν καμιά φορά δυσκολευόμαστε .

 
At 6/07/2012 07:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν ειμαι υπερ της βιας! γι αυτο σιχαινομαι τοσο τους ακροδεξιους οσο και τους ακροαριστερους!! επειδη σπουδασα στα αριστεροκρατουμενα πενεπιστημια τη δεκαετια του 80 ,,,και γνωρισα τα παλληκαρια της ακροαριστερας ,το θεωρω υποκριτικο το να επικεντρωνετε την κριτικη σας στους νεο- ναζιστες οταν οι σταλινικοι δινουν καθημερινα και αυτοι παρτυ .ναι ,ξερω,,,θα μου πειτε,,,οτι με αυτους ομως ασχολειται και η τατιανα,,, !!!

 
At 6/07/2012 07:08:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ(ΤΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ)........Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ Η ΔΟΥΡΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ (ΚΑΚΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ,ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ........ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΕΙ.....Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ??.......(ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΤΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΕΣΥ OLD BOY ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ...... ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ)

 
At 6/07/2012 07:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

να απαγορευθουν δημοκρατικα δια νομου ...ο νεοναζισμος ο νεοσταλινισμος και οι ιεχωβαδες

 
At 6/07/2012 07:27:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

kostas.nik, χαρά μου να σας γεμίζω χαρά και να δίνω χρώμα στις γκρίζες μέρες σας και θα προσπαθήσω να σου δώσω λίγη ακόμη:
1. Γνωρίζω τι έχει γράψει ο old-boy για τους μαλάκες δολοφόνους που κάψανε τη marfin. Αυτός είναι και ένας λόγος που συνεχίζω να διαβάζω και που έγραψα και σχόλιο στον old-boy.
2. Αν προσπαθούσες να διαβάσεις το σχόλιό μου, θα καταλάβαινες, ίσως, ότι αναφέρθηκα σε ένα χυδαίο και απερίγραπτο (για μένα τουλάχιστον) tweet του Πιτσιρίκου για τους νεκρούς της Mαrfin.
3. Ο old-boy και ο Πιτσιρίκος είναι επιφανείς αντιμνημονιακοί και επιφανείς συν-δημιουργοί και συντάκτες του Unfollow. Αν σε ενοχλεί το "σύντροφοι" για τους δύο, αγνόησέ το.
4. Ο old-boy γράφει στο σημερινό ποστ ότι όποιος ψηφίσει χρυσή αυγή είναι τραμπούκος που εγκωμιάζει και αποδέχεαι την βία του κασιδιάρη (και των συμμοριών που δέρνουν τους αλλοδαπούς).
5. Η αναφορά μου στην συμπόρευση του old-boy με τον αισχρό πιτσιρίκο εφαρμόζει ακριβώς αυτήν την λογική του old-boy: Συνυπάρχοντας ο old-boy με τον πιτσιρίκο στο unfollow, διαβαζοντας, αν θέλεις, κάθε αναγνώστης το unfollow, στηρίζει τον πιτσιρίκο που βλέπει θέσεις εργασίας στους θανάτους της marfin και ευκαιρία για "χιούμορ" στην φασιστική βία (αντίστοιχο χιούμορ είχε κάνει και στη προ πολλού ξεχασμένη δολοφονία του έφηβου αφγανού).
6. Επειδή προφανώς δυσκολεύεσαι να το αντιληφθείς, δεν ψηφίζω Χρυσή Αυγή, θα χαιρόμουν πολύ να υπήρχε δικαιοσύνη σε αυτό το κράτος και να έβαζε κάθε βιαιοπραγούντα / παρανομούντα στη φυλακή, ανεξαρτήτως προελεύσεως, πεποιθήσεων ή προθέσεων.
Την αγάπη μου,
uctl68

 
At 6/07/2012 08:01:00 μ.μ., Anonymous Johnny_the koympar said...

Ο κάθε ένας και η κάθε μία που θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές Χρυσή Αυγή είναι ψυχή τε και σώματι τραμπούκος και το ποσοστό που η ΧΑ θα πάρει είναι αυτονόητα ποσοστό Ελλήνων τραμπούκων.... Επομένως αφού ο Τσουκάτος παραδέχτηκε ότι πήρε μίζα από την Siemens και ο Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή όποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ είναι ψυχή τε και σώματι κλέφτης και λαμόγιο. Ωραίος κουμπάρε !!

 
At 6/07/2012 08:23:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Ο εκφασισμός της Ελληνικής κοινωνίας δεν έγινε στιγμιαία αλλά μέσα από μακρόχρονη διαδικασία.
Το αποτέλεσμα είναι σήμερα ένας στους δέκα Έλληνες να είναι φασίστας. Και αν το “περιστατικό”
δεν είχε συμβεί και αν η χρυσή αυγή δεν είχε μπει στη βουλή, πάλι σήμερα ένας στους δέκα Έλληνες
είναι φασίστας. Στην οικογένεια του, στη δουλειά του, στον δρόμο, παντού. Δυστυχώς.

 
At 6/07/2012 10:24:00 μ.μ., Anonymous Λούθερ said...

Όποιος υποστηρίζει έναν άνθρωπο που μοιράζει μπουνιές σε μια γυναίκα είναι έτοιμος να δείρει γυναίκες.Όποιος υποστηρίζει έναν άνθρωπο που πιστεύει στην φυλετική ανωτερότητα είναι έτοιμος να ανοίξει φούρνους.Όποιος υποστηρίζει έναν άνθρωπο που θαυμάζει τον Χίτλερ είνα ναζιστής.Απλά πράγματα.Τοσο απλά όσο και το γεγονός ότι θα συντριβεί από όλους εμάς που ήρθε η ώρα να μιλήσουμε.Δεν σακατεύτηκε εμένα ο παππούς μου από τους Ναζίδες για να κάνουν παρέλαση τα ορφανά τους ελεύθερα στους δρόμους μας.Κι η ανοχή έχει τα όρια της.Και θα το μάθετε με το κακό κάποιοι που τάχα μου και δήθεν κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.Σιγά μην αφήσουμε τον κάθε κακοποιημένο -σωματικά και πνευματικά- να μολύνει με δηλητήριο τα παιδιά μας....

 
At 6/07/2012 10:39:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Ποσοι ελληνες συνεργαστηκαν με τους Γερμανους? 10, 20, 80%?
Ποσοι συνεργαστηκαν με τη δικτατορια?
Ποσοι κατεδιδαν τον γειτονα τους για να του φανε την περιουσια ?
Ποσοι ελληνες θεωρουν οτι οι μαυροι ειναι κατωτεροι φυλετικα, εκ γενετης?
Λυπαμαι, αλλα 400 χρονια τουρκοκρατιας και τοσοι δυναστες (τυχαιο? δεν νομιζω..) εξεθρεψαν εναν λαο δουλο και θρασυδειλο...
Η χρυση αυγη , αντιπροσωπευοντας πειστικα και με επαρκεια τον ελληνικο λαο θα δυναμωσει...
(και εγω ζω ευτυχως εκτος ελλαδας...)

 
At 6/07/2012 10:46:00 μ.μ., Anonymous ChrisMrSly said...

Εγραψες μπόι. Ειδικά αυτά που λες για τους ψηφοφόρους-τραμπούκους τα υπογράφω με χέρια και με πόδια.

Ψηφοφόροι ΧΑ: Τώρα τους ξέρετε, τους είδατε να χτυπούν γυναίκες, τους είδατε να είναι τόσο φλώροι που πετάγονται και λένε "τον χτύπησε πρώτη". Τι χτύπησε ρε καραγκιόζηδες; Καταδέχεται ρε άντρας 25 χρονών να σηκώσει χέρι σε γυναίκα 55+; Το κάνει αυτό με παντελόνι κι εσείς τον υποστηρίζετε; Γιατί; Γιατί συγκρατήθηκε και δεν έβγαλε πιστόλι; Αγυρταράδες. Ψηφίστε ΧΑ αν θέλετε, να ξέρετε είστε ηλίθιοι. Και ψηφίζετε κότες και χέστηδες. Και πείτε ό,τι θέλετε για την αριστερά, για εμένα και για ό,τι θέλετε. Τον κακό σας τον καιρό και να σας πάρει ο διάολος. Όχι δεν γενικεύω, δηλαδή δεν προβάλλω επάνω σε όλους τα γνωρίσματα του μέρους. Σας αποκαλώ όλους ηλίθιους.

 
At 6/07/2012 10:59:00 μ.μ., Anonymous Michael said...

Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν είναι "προνόμια" μόνο της ελληνικής κοινωνίας. Στο Euro, που ξεκινάει αύριο (και δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανείς) υπάρχει μεγάλος φόβος από την Uefa για το ποια θα είναι η αντιμετώπιση μαύρων παικτών από τους φιλάθλους. Το θέμα παίζει στις αθλητικές σελίδες όλων των ευρωπαϊκών και μη εφημερίδων (http://www.nytimes.com/2012/05/31/sports/soccer/concerns-of-racism-precede-european-soccer-championships.html?ref=jerelongman).

Απλώς, η διαλυμένη ελληνική κοινωνία έχει παραδώσει τελείως πνεύμα.

 
At 6/07/2012 11:38:00 μ.μ., Blogger Lex_Luthor06 said...

Το ερώτημα που βάζω στον εαυτό μου ως τεστ ειναι ''αν ειχε βαρέσει τον Πάγκαλο μηπως το φχαριστιόσουν ρε μπαγασάκο; ''

Η απάντηση ειναι οτι παιζει να το κρυφοφχαριστιόμουν. Δυστυχώς.
Προσπαθώ να με δικαιολογησω με τη σκέψη οτι ο Πάγκαλος εχει ασκησει εξουσια κτλ αλλά παπαριές. Η αλήθεια ειναι οτι - μετά την ερώτηση αυτη - οι καταδικες και το κράξιμο που έριξα στους Κασιδιαρυποστηρικτές μου φάνηκαν -αν και Political corect- υποκριτικές.

Νομίζω πως πρέπει να χαλαρώσουμε όλοι. Κλισέ ξεκλισέ η βια πρέπει να μεινει στην άκρη. Eιτε προκειται για ΜΑΤ και διαδηλωτές, ειτε για την Κανέλη, ειτε για τον Μπογδανο, ειτε για τον Χατζηγάκη. Τα νευρα ειναι τσιτωμένα και οι γραμμές μοιάζουν θολές.

Βέβαια -επειδη υπάρχουν τσουβαλιαστές εδώ- άλλο η βία και άλλο συμβολικές κινησεις οπως η γιούχα και το γιαούρτωμα. Άλλο να ορθώνεις ανάστημα στον πιο δυνατο και άλλο να χτυπάς τον πιο αδύνατο.

 
At 6/07/2012 11:49:00 μ.μ., Anonymous Φριζενμπίχλερ said...

Φίλε Χρίστο,

ευτυχώς για εσένα ζεις εκτός Ελλάδας (δεν έχω ιδέα πού), αλλά είσαι σίγουρος...
Ποσοι εκεί που ζεις συνεργαστηκαν με τους Γερμανους? 10, 20, 80%?
Ποσοι συνεργαστηκαν κάποιας μορφής δικτατορια?
Ποσοι κατεδιδαν τον γειτονα τους για να του φανε την περιουσια ?
Ποσοι θεωρουν οτι οι μαυροι ειναι κατωτεροι φυλετικα, εκ γενετης?

Το να αποκαλείς εναν λαο (οποιοδήποτε λαό) "δουλο και θρασυδειλο" είναι ρατσιστικό...
και το να γράφεις ότι η Χ.Α. αντιπροσωπευει πειστικα και με επαρκεια τον ελληνικο λαο είναι όσο ρατσιστικό να γράφει κάποιος ότι το φασιστικό κόμμα ή οργάνωση (αν υπάρχει) εκεί που ζεις αντιπρωσοπεύει πειστικά και με επάρκεια τον λαό.

Εύχομαι (για εσένα) να θεωρείς πλέον τον εαυτό σου κομάτι ενός λαού καλύτερου από τον ελληνικό.

 
At 6/08/2012 01:23:00 π.μ., Blogger J95 said...

"Επομένως αφού ο Τσουκάτος παραδέχτηκε ότι πήρε μίζα από την Siemens και ο Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή όποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ είναι ψυχή τε και σώματι κλέφτης και λαμόγιο. Ωραίος κουμπάρε !!"

Μόνο που ο Τσοχατζόπουλος και ο Τσουκάτος δεν είναι υποψήφιοι, ούτε κατέβηκαν ποτέ με δεδηλωμένο πρόγραμμα να πάρουν μίζες και να κλέψουν λεφτά.

Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι rocket science για οπαδό της χρυσής αυγής αλλά δεν παύει να ισχύει, ζούμε σε έναν πολύπλοκο κόσμο και είστε στον πάτο του.

 
At 6/08/2012 02:15:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Βριζουμε τους ψηφοφορους οταν δεν γουσταρουμε τι ψηφισαν; Εισαι ο ορισμος του φασιστα.

 
At 6/08/2012 08:49:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ασχολούμαστε με δυο σφαλιαρίτσες που έπεσαν σε ένα τηλεοπτικό πάνελ και δεν ασχολούμαστε με την καθημερινή εγκληματικότητα που πλέον δεν μπορούμε να κλειδώσουμε ούτε έξω από το σπίτι μας ;
Μας πόνεσαν δυο χαστουκάκια και όχι τόσες ριπές από Καλάσνικωφ και μαχαιρώματα ;
Η κοινωνία κινδυνεύει από την Χρυσή Αυγή και όχι από όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα ;
Μιλάμε για βία και ξεχνάμε τις καθημερινές αυτοκτονίες ;

Αυτό είναι ο ορισμός της υποκρισίας...
Θα σου έλεγα ΝΤΡΟΠΗ αλλά θα σου πω αυτό που αισθάνομαι περισσότερο:

ΛΥΠΑΜΑΙ

Ω

 
At 6/08/2012 08:57:00 π.μ., Anonymous Johnny_the koympar said...

@J95 Μόνο που ο Τσοχατζόπουλος και ο Τσουκάτος δεν είναι υποψήφιοι, ούτε κατέβηκαν ποτέ με δεδηλωμένο πρόγραμμα να πάρουν μίζες και να κλέψουν λεφτά. ...Τι έγινε θίχτηκες πρασινοφρουράκι ; Μήπως θέλεις και λίγο Μαντέλη, λίγο Μιλένα, λίγο Σμπώκο ; Παρεμπιπτόντως δεν ψήφισα Χ.Α.

 
At 6/08/2012 09:21:00 π.μ., Blogger J95 said...

βρίζουμε τους ψηφοφόρους όταν ψηφίζουν υπόκοσμο με δολοφονικές προθέσεις και καμαρώνουν ή χαχανϊζουν. άντε γαμήσου που έχεις το θράσσος να μας τη λες και για φασισμό, μαϊμού.

 
At 6/08/2012 09:36:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Old boy, τολμάς και αποκαλείς τον φασίστα "φασίστα"; Ε, είσαι φασίστας!

 
At 6/08/2012 09:40:00 π.μ., Blogger kool thinks said...

"Ο κάθε ένας και η κάθε μία που θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές Χρυσή Αυγή είναι ψυχή τε και σώματι τραμπούκος και το ποσοστό που η ΧΑ θα πάρει είναι αυτονόητα ποσοστό Ελλήνων τραμπούκων"
1000+

 
At 6/08/2012 10:04:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Στον από πάνω Ανώνυμο: Μάθε παιδί μου τι σημαίνει φασίστας http://en.wikipedia.org/wiki/Fascism. Ωχ, κάτσε, μάλλον δεν ξέρεις εγγλέζικα. Πάρ'το και στα Ελληνικά http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.
Και ο old-boy δεν έβρισε, έκρινε, κάτι που είναι απόλυτα θεμιτό σε δημοκρατικό πολίτευμα.
Βρισιά (και μάλιστα ελαφριά) είναι αυτό που ακολουθεί: Άντε πίσω στην τρύπα σου ρε καραγκιόζη.

 
At 6/08/2012 10:23:00 π.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικό μιας δημοκρατίας που λειτουργεί τους θεσμούς της μόνο τυπικά

 
At 6/08/2012 12:08:00 μ.μ., Anonymous RiverPhoenix said...

Οι μάσκες όντως πέσανε γύρω μας όπου βλέπεις πραγματικά ποιοι 'φίλοι' και γνωστοί ανήκουν που (ιδεολογικά) και ποιες είναι οι αρχές τους.

Εγώ δεν είμαι από αυτούς που 'καταδικάζουν την βία από που και αν προέρχεται'.Αυτό το λέω όχι γιατί γουστάρω τη βία αλλά γιατί αυτή η φράση χρησιμοποιείται από όλα τα φασιστικά/απολυταρχικά καθεστώτα. Γιατί αυτή η φράση εξισώνει την κρατική βία, την βία της εξουσίας, την καταπίεση ενός λαού με τους αγώνες για δικαιοσύνη, , ελευθερία και αξιοπρέπεια. Γιατί όπως αμέσως πρόλαβαν να πούνε (καθώς αναμασάν τις δηλώσεις των σαθρών αρχηγών τους) εξισώνει μια μούντζα, μια δυναμική διαδήλωση και την κραυγή ενός λαού με την βία των φασιστών, την βία των ιδιωτικών σωματοφυλάκων των διεφθαρμένων επιχειρηματιών και την ωμή αστυνομική βία για την διατήρηση ενός νεκρού πολιτικού κατεστημένου. Γιατί αυτή η φράση χρησιμοποιείται για την καταστολή όλων των ελευθεριών μας, τον περιορισμό του λόγου μας και την περιθωριοποίηση οτιδήποτε είναι ιδεολογικά εναντίον τους.

 
At 6/08/2012 03:39:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Επίσης πρώτε πρώτε ανώνυμε, εκτός από το περιστατικό με τη Μαρφίν στο οποίο παραπέμπει ο Κostas Nik, μπορώ να παραπέμψω ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ άλλων περιστατικών βίας, όπου η θέση μου ήταν πάντα και αυτοκριτική σε βαθμό μαλακίας, αυτοκριτική σε βαθμό που κανονικά κάθε άλλο παρά μου αναλογούσε, αλλά και πάντα κατέληγε πως ό,τι κι αν σκέφτεται κανείς για τη βία όταν τη βλέπει να πραγματώνεται όλες οι θεωρίες πάνε στην άκρη.

 
At 6/08/2012 03:43:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Οπότε αν κάποιος δικαιούται δια να ομιλεί είμαι εγώ. Επίσης οπότε το μόκο ή οι συμψηφισμοί τώρα που βάρεσε στο φακό η ΧΑ είναι εντελώς αποκαλυπτικοί για το ποιούς τελικά νιώθει εχθρός κανένας. Και εχθρούς μεγάλη μερίδα συστημικών φωταδιστών νιώθει τους αριστερούς. Τους αριστερούς συλλήβδην. Όχι τους αγνώστων στοιχείων, ιδεολογικών πεποιθήσεων και σκοπών μπαχαλάκηδες. Και εναντίον των αριστερών βρήκε πάλι την ευκαιρία να βάλλει, ακόμα και όταν κοπανάνε οι χρυσαυγίτες βουλευτές αριστερές βουλευτίνες.

 
At 6/08/2012 03:44:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Φοβάμαι ότι το ποσοστό των ελλήνων τραμπούκων είναι πολύ μεγαλύτερο, ακόμη και από αυτό που πήρε η ΧΑ στις προηγούμενες εκλογές».
Χρήστο, σωστό κι αυτό.

 
At 6/08/2012 03:48:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

uctl68, δεν παρακολουθώ τα τουίτς του Πιτσιρίκου. Συμπτωματικά όμως μας είχε μιλήσει προ μηνών για το συγκεκριμένο λέγοντας ότι εκείνο που ήθελε να καυτηριάσει είναι ο ρόλος που έχουν οι εργαζόμενοι σε μια μεγάλη ΑΕ: ότι είναι γρανάζια της μηχανής, γρανάζια της κερδοφοριας της και πως το άμεσο θέμα που την αφορά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η άμεση αντικατάστασή τους.
Δεν λέω ότι πρέπει υποχρεωτικά να συμφωνείς ή να σου ταιριάζει αυτό που λέει και το πνεύμα με το οποίο το λέει, πάντως σίγουρα δεν το είπε με το πνεύμα που εσύ νόμισες ότι το είπε.

 
At 6/08/2012 03:58:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Δηλαδή εγώ που νομίζω ότι αυτοί που χτύπησαν το Μπογδάνο είναι σχεδόν σαν τους Χρυσαυγίτες βλέπω ως το κατάδικό μου άκρο τη ΧΑ; Να ξέρω τι δυνατότητες επικοινωνίας υπάρχουν πλέον δηλαδή».
ΑΦ, όχι, δεν το βλέπεις. Δεν εννοώ πως όλοι όσοι βρίσκονται ιδεολογικά στο κομμάτι που περιγράφω, νιώθουν τη ΧΑ ως το δικό της άκρο. Πιθανώς να έπρεπε να το διευκρινίσω περαιτέρω. Ένα κομμάτι ανθρώπων από αυτό το ιδεολογικό κομμάτι της κοινωνίας τη νιώθει ως το δικό του άκρο. Αλλά δεν ξέρω πόσο μικρό είναι αυτό το κομμάτι.

«Για τα δε φαιοκόκκινα μέτωπα, ένας Στάθης και μια Σπίθα αρκούν για να τα ανασύρουν από τη σφαίρα της μυθολογίας».
Ενώ συμφωνώ ότι ο τρόπος που χτυπήθηκε ο Μπογδάνος, όποιος κι αν τον χτύπησε είναι εξ αντικειμένου χρυσαυγίτικος, δεν ξέρω με ποιά λογική ο Στάθης είναι φαιός, δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική ο Μίκης Θεοδωράκης πήγε να φτιάξει έναν φαιό σχηματισμό. Ειδικά ως προς τις Σπίθες θα μπορούσα θεωρητικά να κάνω λάθος γιατί δεν είχα παρακολουθήσει τις διακηρύξεις τους και το λόγο τους, αλλά από την άλλη, όταν άλλοι πέρσι φοβούνταν πως το απολιτίκ των αγανακτισμένων θα οδηγούσε τη Σπίθα σε ρόλο καθοδηγητή και ρυθμιστή των εξελίξεων έκαναν λάθος.

 
At 6/08/2012 04:01:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Να τονίσω ότι όπως δεν υπάρχει κάποιο στεγανό μεταξύ μεταρυθμιστών και αντιμεταρυθμιστών, πολύ περισσότερο πλέον δεν υπάρχει κάποιο στεγανό μεταξύ Αριστεράς-Δεξιάς. Οι μετακινούμενοι ψηφοφόροι μεταξύ ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ (και των άλλων κομμάτων φυσικά) είναι μεν ανίεροι, αλλά πραγματικότατοι».
Πράγματι ο μεταρυθμιστικός λόγος δεν ανήκει κυριαρχικά στο νεοφιλελέυθερο χώρο και κάκιστα τον έχει κάνει τσιφλίκι του. Η μετακίνηση ψηφοφόρων πραγματοποιείται από όλα τα κόμματα προς όλα τα κόμματα και είναι κατ' εμέ απόλυτα εύλογη όταν απελευθερώθηκε ένα κοντά πενήντα τοις εκατό από τον δικομματισμό. Άνθρωποι που ψήφιζαν από συνήθεια και οπαδικά βρέθηκαν να πρέπει να ψηφίσουν πολιτικά. Οπότε υπό αυτήν την έννοια κάποιοι ψήφισαν ΧΑ επειδη ήθελαν να ψηφίσουν αντισυστημικά. Τώρα όμως πλέον όποιος την ξαναψηφίσει ξέρει πολύ καλά τι κάνει.

 
At 6/08/2012 04:04:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«θα μας γυρίσει μπούμερανγκ αυτη η ιστορία.ήδη έχω μιλήσει με 2 γνωστούς μου και δικιολογουν απόλυτα τις φάπες».
Αlpha, αν είναι να γυρίσει μπούμερανγκ τότε ούτως ή άλλως είμαστε κατεστραμμένοι.

 
At 6/08/2012 04:10:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«δηλαδή αμά δεν ήταν η κανέλη και ήταν η σταμάτη ή ο άκης, και τους έκανε τόπι ο άντρας ο πολλα βαρύς, μπορεί η κοινωνία να χειροκροτούσε κιόλας».
Εδώ θα διαφωνήσω στο εξής. Σε όλα υπάρχουν διακρίσεις. Το νερό δεν είναι μπουνιά. Μπορεί να είναι κατακριτές αλλά μπουνιά δεν είναι. Και η Κανέλλη και η Δούρου δεν είναι Σταμάτη. Η Σταμάτη όμως είναι γυναίκα και ναι, άντρες να βαράνε γυναίκες είναι άθλιο.
Αν τώρα βαρούσε τον Άκη, μπορεί σε πρώτη φάση κι εγώ να χειροκροτούσα. Αλλά ποιός; Ο Κασιδιάρης; Όχι τότε δεν θα χειροκροτούσα. Γιατί είναι χειρότερος από τον Άκη. Όποιος όμως κι αν βαρούσε τον Άκη, μόλις τον έβλεπα ματωμένο, θα άλλαζε και η θεώρησή μου. Θα έλεγα όχι, η βία δεν είναι λύση.
Δεν ξέρω αν είναι αντιφατικά αυτά που λέω, ξέρω όμως πως προτιμώ να βάζω διαβαθμίσεις στο κάθε τι από το να καταδικάζω συλλήβδην.
Γιατί -και προφανώς δεν αναφέρομαι σε σένα τώρα- όσοι καταδικάζουν έτσι γενικώς και απόλυτα τη βία, πάρα πολύ βολικά ξεχνούν την κρατική βία, κάνουν τα στραβά μάτια ή και ευθέως γουστάρουν το μονοπώλιο της. Όπως επίσης γουστάρουν και νομιμοποιούν κάθε άλλη μεταφορική εξουσιαστική και οικονομική βία.

 
At 6/08/2012 04:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Σα δε ντρέπεσαι λίγο...»
Άσε μας ρε Ανώνυμε Πολίτη. Άσε μας ειλικρινά δηλαδή. Επειδή είμαι ιδεολογικά απέναντί σου πρέπει να ντραπώ. Να ντραπείς εσύ που έτσι αντιλαμβάνεσαι την πολιτική αντιπαλότητα.
Τα ποστ μου είναι αναρτημένα και όποιος θέλει τα διαβάζει και βρίσκει αν έχω να ντραπώ επειδή ο Κασιδιάρης έπαιξε καράτε της συμφοράς ή και γενικά αν έχω να ντραπώ για τη βία.
Έλα να ντραπείς εσύ τώρα λίγο: «Για να μη παρεξηγηθώ, η πράξη του Κασιδιάρη είναι καταδικαστέα, παρά το γεγονός ότι τη Κανέλλη πρέπει να χει κανείς βουνά υπομονής για να μη τη μπατσίσει».
Δεν είχε βουνά υπομονής λοιπόν ο Ηλίας, νέο παιδί είναι βράζει το αίμα του και μπάτσισε την μαλάκω.
Τα 'θελε το μάγουλό της, έτσι δεν λες; Του κουνήθηκε.

 
At 6/08/2012 04:18:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Ανώνυμε των 7:06, όχι δεν με πειράζεις. Το απόσπασμα που αναφέρεις με κάνει να χαίρομαι που δεν προσπέρασα το ξύλο στον Μπογδάνο, όπως κάλλιστα θα μπορούσα, αλλά το ανέδειξα, έβαλα και φωτογραφία κι έκαναν και δημόσια αυτοανάλυση και αυτοκριτική.
Ναι λοιπόν, προτιμώ να αναρωτιέμαι πριν καταδικάσω, παρά να καταδικάσω με τον αυτόματο πιλότο.

 
At 6/08/2012 04:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«οταν οι σταλινικοι δινουν καθημερινα και αυτοι παρτυ»
Πού το δίνουν το καθημερινό τους πάρτι;

 
At 6/08/2012 04:20:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ(ΤΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ...»

ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ.

 
At 6/08/2012 04:26:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Ο κάθε ένας και η κάθε μία που θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές Χρυσή Αυγή είναι ψυχή τε και σώματι τραμπούκος και το ποσοστό που η ΧΑ θα πάρει είναι αυτονόητα ποσοστό Ελλήνων τραμπούκων.... Επομένως αφού ο Τσουκάτος παραδέχτηκε ότι πήρε μίζα από την Siemens και ο Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή όποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ είναι ψυχή τε και σώματι κλέφτης και λαμόγιο».

Johnny, για τις μίζες και την επίπτωση που είχαν αυτές συνολικά στον οργανισμό ΠΑΣΟΚ έχω γράψει πολλές φορές. Από εκεί και πέρα υπάρχει η εξής διάκριση: το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε ποτέ να πει πως οι μίζες είναι καλό πράγμα και πάμε όλοι μαζί να κλέψουμε. Αρνήθηκε -υποκριτικά και μη πειστικά πράγματι- πως πήρε μίζες και διαχώρισε τη θέση του από τις πράξεις του Άκη. Είδες χθες η Χρυσή Αυγή να καταδικάσει την επίθεση του εκπροσώπου τύπου της; Χρησιμοποίησε απλώς το επίθετο «ατυχές».
Θεωρείς εσύ ότι η ΧΑ απέχει από πράξεις βίας; Ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο; Ότι το περιστατικό ήταν έξω από αυτό που είναι η ΧΑ; Ότι η βία τέτοιου είδους δεν την εκφράζει;

 
At 6/08/2012 04:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Ασχολούμαστε με δυο σφαλιαρίτσες που έπεσαν σε ένα τηλεοπτικό πάνελ και δεν ασχολούμαστε με την καθημερινή εγκληματικότητα που πλέον δεν μπορούμε να κλειδώσουμε ούτε έξω από το σπίτι μας ;
Μας πόνεσαν δυο χαστουκάκια και όχι τόσες ριπές από Καλάσνικωφ και μαχαιρώματα ;
Η κοινωνία κινδυνεύει από την Χρυσή Αυγή και όχι από όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα ;
Μιλάμε για βία και ξεχνάμε τις καθημερινές αυτοκτονίες ;

Αυτό είναι ο ορισμός της υποκρισίας...
Θα σου έλεγα ΝΤΡΟΠΗ αλλά θα σου πω αυτό που αισθάνομαι περισσότερο:

ΛΥΠΑΜΑΙ

Ω»

Αν τις «σφαλιαρίτσες αυτές» τις έριχνε στη μάνα σου θα ήταν οκ;
Η Κανέλλη κουβαλάει καλάσνικοφ και δεν σε αφήνει να κυκλοφορήσεις έξω;

Εν πάση περιπτώσει ΛΥΠΗΣΟΥ όσο θες.
Εγώ λυπάμαι περισσότερο. Όχι επειδή η εγκληματικότητα δεν είναι τεράστιο πρόβλημα, αλλά επειδή την βάζεις αυτήν την ώρα μπροστά για να την αντιδιαστείλεις με τις «σφαλιαρίτσες».

 
At 6/08/2012 04:51:00 μ.μ., Anonymous Johnny_the koympar said...

@Old Boy "το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε ποτέ να πει πως οι μίζες είναι καλό πράγμα και πάμε όλοι μαζί να κλέψουμε." Κάνεις λάθος ....ξεχνάς τον Ανδρέα Παπανδρέου που δημοσίως παραδέχθηκε ότι είπε στον τότε Διοικητή της ΔΕΗ να πάρει ένα δωράκι!!! Αλλά εκείνος το παράκανε και πήρε 500 εκατ. Δραχμές τότε!!! «Είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια». Φράση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα « Το Βήμα» Όλα αυτά συνέβησαν κατά το σωτήριο έτος 1986.

 
At 6/08/2012 05:07:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Οκ, για τη βία και τη ΧΑ κανένα σχόλιο; ;)

 
At 6/08/2012 05:08:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

http://derveniotis.wordpress.com/2012/06/08/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85/

«Όταν η “ευρύτερη αριστερά” δείχνει ως ρίζες της “Αγανάκτησης” ξετσίπωτες πολιτικές αποφάσεις “λαίκίζει, χαιδεύει αυτιά και δικαιολογεί τη βία”.

Όταν το “ευρύτερο Εκσυγχρονιστάν δείχνει ως ρίζες του Κασσιδιάρη “τα συνθήματα και τις μούντζες”, είναι απλά Τετάρτη.

Η σε κάθε επίπεδο ελεεινή προσπάθεια συμψηφισμού είναι, όπως και κάθε άλλη “ανάγνωση της πραγματικότητας” από τους Ρόκες Παρμεζάνες κουτοπόνηρη, στενόμυαλη, και κυρίως, πέρα για πέρα στερούμενη βασισμένων σε οποιαδήποτε πραγματικότητα επιχειρημάτων.

Είπαμε, οι Φυσικοί έχουν καινούργιες θεωρίες για το προς τα πού δείχνει το Βέλος του Χρόνου, αλλά ακόμα κι αυτοί δεν έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν τη σχέση αιτίου-αιτιατού. Αν για τη “Χρυσή Αυγή” ευθύνονται “oι μούντζες στη Βουλή” τότε η σταθερή ύπαρξη της Χρυσής Αυγής και του ευρύτερου φασιστοδεξιού χώρου σε δυσδεκαετές βάθος πρέπει να αποδοθεί σε συλλογική μαντική ικανότητα.

Furthermore, το σύνθημα “Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή” προσωπικά το πρωτοάκουσα στις πορείες του 87-88, οπότε αν πήρε γύρω στα 25 χρόνια για να φτιάξει τον Κασσιδιάρη με ενδιάμεση στάση τα γιαουρτώματα (δημοφιλέστατα προχουντικά, αλλά είπαμε, το βέλος του χρόνου κι όλα αυτά), τότε πραγματικά περιμένω το edito που θα τα ρίχνει όλα στην Εύα και το προπατορικό αμάρτημα. Ο μόνος λόγος που αυτό δε θα γίνει ποτέ, είναι ότι στην εξίσωση “λεκτική βία-γιαούρτια-ξύλο-σφαίρες” πρέπει να μπαίνει ένα φρένο προς τα κάτω στο “λεκτική βία”. Είναι η γεννεσιουργός αιτία, η Αρχή των Πάντων, Άχρονη και Αιωνία. Τίποτα δεν την προκάλεσε, κανένα αίτιο δεν έχει, η Αγανάκτηση”Είναι”, δεν προκλήθηκε απο κανέναν, ευθύνες δεν υπάρχουν πουθενά.

Αν καταφέρουμε ποτέ να συννενοηθούμε χωρίς βρώμικς τρικλοποδιές και λασπερές ενοχοποιήσεις, θα διακρίνουμε ότι σε όλα αυτά τα γεννήματα της Κρίσης, αλλα και για την ίδια την Κρίση, η λύση παραμένει μία και απλή:

Ξέρανε το βάλτο και θα απαλλαγείς απ’ τα κουνούπια».

 
At 6/08/2012 06:58:00 μ.μ., Anonymous sunCoater said...

Η ιδεολογικοποίηση ενός "στιγμιότυπου" για την εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων είναι βολική αλλά κακή και εφαλμένη τακτική (πχ Άκης-->όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες).

Κανονικά, δε θα έπρεπε καν να χρειαζόμαστε τα εντατικά φροντιστήρια δημοκρατίας που μας σέρβιραν χθες για να γνωρίζουμε τι είναι ο φασιστικός πολτός: ένα απειλητικό μελάνωμα στον οργανισμό της κοινωνίας, που μας ενοχλεί, μας επιτίθεται και μας θυμίζει ότι εκείνη είναι ικανή τόσο για το υγιές όσο και για το άρρωστο, για το καλύτερο και το χειρότερο, για το ευγενικό και το βάναυσο.

Δυστυχώς, μερικοί έπρεπε να πεισθούν από την "τηλεοπτική αλήθεια" περί τούτου. Ατυχώς, μερικοί ούτε και με αυτή πείστηκαν.

Στον ολοκληρωτισμό απαντάς με ολοκληρωτισμό: πέρα από άρρωστα και γηρασμένα μυαλά ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για να (ξανα)ψηφίσει ΧΑ. Αλλά οι τακτικές και οι τραμπούκοι θα βρίσκονταν ανάμεσά μας ακόμα κι αν δεν είχαν συνταχθεί σε κόμμα...

 
At 6/08/2012 07:27:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

@φριζενμπιχλερ -
απλα κοιτα το ευρωβαρομετρο (και ηδη απο τα μαγευτικα χρονιια του 2005, για να μην ακουω γελοιες δικαιολογιες για κριση κλπ) - ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ειναι συστατικο κομματι της ελληνικης βιοθεωριας (οτι κι αν σημανει αυτο), ΟΧΙ περιθωριακο κομματι...

http://www.vlioras.gr/Philologia/Composition/Ratsismos.htm

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100015_18/12/2005_167379

 
At 6/08/2012 07:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ντάξει τελείως άκυρο το τελευταίο λινκ από derveniotis, άλλη μια γκουρμέ σαλάτα από κουτόχορτο σερβιρισμένη με λογική "συνωνύμων- αντωνύμων" που με την φλυαρία κάνει και καλά επιτηδευμένη σκέψη (μ' αρέσει που μιλάει και για arrow of time ο κολοκύθας) μια αυτονόητα καθυστερημένη μπαρούφα τύπου "δεν φταίμε εμείς αλλά οι κύριοι διοικούντες", αυτός ο κωμικός συλλογισμός μόνο για κάποιον πολωμένο θολωμένο και καυλωμένο μπορεί να αναιρέσει το ότι το να θεωρούνται "καταδικαστέες αλλά κατανοητές λόγω αγανάκτησης" οι παπαριές με τις κρεμάλες σίγουρα δίνει το έναυσμα για τον κάθε οπαδικά σκεπτόμενο ψηφοφόρο να ψηφίσει ΧΑ, πόσο μάλλον να πλακωθούν με φάπες κάτι ζουρλοπαντιέρες όπως η Κανέλη και ο Κασιδιάρης (μόνο ο Ανευλαβής έλειπε από το show)

 
At 6/08/2012 08:07:00 μ.μ., Blogger ΑΦ said...

"Ενώ συμφωνώ ότι ο τρόπος που χτυπήθηκε ο Μπογδάνος, όποιος κι αν τον χτύπησε είναι εξ αντικειμένου χρυσαυγίτικος, δεν ξέρω με ποιά λογική ο Στάθης είναι φαιός, δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική ο Μίκης Θεοδωράκης πήγε να φτιάξει έναν φαιό σχηματισμό"

Δεν νομίζω ότι από μένα ακούς πρώτη φορά ότι ο Στάθης και ο Θεοδωράκης εμπεριέχουν στο λόγο τους μια γενναία δόση εθνικισμού σε επίπεδο όχι μόνο νοήματος αλλά και εκφοράς λόγου. Ούτε εγώ τους πολυπαρακολουθώ, αρκετές φορές όμως που οδηγήθηκα στα λεγόμενά τους, ήταν μέσω κριτικής από αριστερούς. Θα ήθελα τιμής ένεκεν, νο προσθέσω και το αχαρακτήριστο μούτρο του Ζουράρι, τον σοσιαλφασίστα με την πλέον κυριολεκτική σημασία του όρου.

Είμαι από αυτούς που πίστεψαν λάθος ότι από τα ακραία τμήματα της πλατείας (και βασικά της κοινωνίας) θα προέκυπτε μια αντιδραστική αριστεροδεξιά σύγκλιση (δεν συμφωνούσα για το απολιτίκ). Αφενός δεν ξέρω αν το ενδεχόμενο έχει αποκλειστεί να συμβεί στο μέλλον, αφεταίρου όσοι ήσαν μάρτυρες στα διαδραματιζόμενα της πλατείας μπορούν να αποφανθούν με σιγουριά και ειλικρίνια για το αν η μενταλιτέ της πάνω πλατείας είναι μη σχετιζόμενη με την πολιτική τοποθέτηση και αντίληψη της ΧΑ. Δηλαδή αν θεωρούμε ότι η πλατεία βοήθησε την αριστερά, ή γενικότερα την πολιτικοποίηση ή την ανάγκη για
δραστηροποίηση του κόσμου, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι η χυδαίες μορφές αγανάκτησης της πλατείας και οι προπηλακισμοί γενικότερα δεν βοήθησαν την ιδεολογία της βίας ή την κουλτούρα της αυτοδικίας πάνω σε σάπια πιστεύω της ΧΑ.

"Πράγματι ο μεταρυθμιστικός λόγος δεν ανήκει κυριαρχικά στο νεοφιλελέυθερο χώρο και κάκιστα τον έχει κάνει τσιφλίκι του"

Έχω την εντύπωση ότι ο αριστερός λόγος έχει τη βασική ευθύνη για αυτό.

Τέλος αναφορικά με την μετακίνηση των ψηφοφόρων εννοούσα ακριβώς ότι ενώ φαίνεται το λογικότερο να υπάρχει μετακίνηση μεταξύ ΧΑ και κεντροδεξιάς λόγω εγγύτητας στο πολιτικό τόξο, να που υπάρχει και μετακίνηση μεταξύ ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ (κάτι που σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο) λόγω της αντισυστημικότητας που λες. Άρα η ΧΑ δεν είναι το άκρο που συμπαθεί αποκλειστικά η κεντροδεξιά, και το πολιτικό τοπίο εξαιρετικά πιο σύνθετο, έτσι όπως μπορεί να προσδιορίσει κανείς το στίγμα του πάνω στους άξονες Μεταρύθμιση-Αντιμεταρύθμιση και Δεξιά-Αριστερά.

 
At 6/08/2012 11:46:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ,ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΝΙΑ.........ΤΟ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ,ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΛΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ....ΕΓΩ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΡΙΣΗ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΛΛΑ Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΑ.....ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ............ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ...........................

 
At 6/09/2012 12:30:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αν τις «σφαλιαρίτσες αυτές» τις έριχνε στη μάνα σου θα ήταν οκ;
Η Κανέλλη κουβαλάει καλάσνικοφ και δεν σε αφήνει να κυκλοφορήσεις έξω;

Εν πάση περιπτώσει ΛΥΠΗΣΟΥ όσο θες.
Εγώ λυπάμαι περισσότερο. Όχι επειδή η εγκληματικότητα δεν είναι τεράστιο πρόβλημα, αλλά επειδή την βάζεις αυτήν την ώρα μπροστά για να την αντιδιαστείλεις με τις «σφαλιαρίτσες».

6/08/2012 04:30:00 μμ


Τα προσπερνάς πολύ εύκολα και απροβλημάτιστα ...

Οι σφαλιαρίτσες στην μάνα μου δεν θα συγκινούσαν κανένα αφού δεν συγκίνησε EΣΕΝΑ
η σφαγή της ηλικιωμένης ΜΑΝΑΣ την ίδια μέρα με τις σφαλιαρίτσες της Κανέλλη.

Εσύ ποια από τις δύο θεωρείς πιο αντιπροσωπευτική Ελληνίδα Μάνα :
την ηλικιωμένη στην Πάτρα ή την Κανέλλη ;
Σέβομαι τη πολιτική σου οικογένεια και δεν το συνεχίζω...

θα σου το πω αλλιώς και διάλεξε πως θες να μιλήσουμε :

Πολιτικά ; Δίνεις πολιτική προέκταση στις σφαλιάρες (μιλάς για φασισμο κλπ) και δεν δίνεις στις πολιτικές επιλογές (μου λες αν κουβαλάει..)της Κανέλλη και Δούρου που συναινούν στην έλευση των λαθροκαλάσνικωφ; Ποιές είναι οι θέσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα...

Ποινικά ; θες να συγκρίνουμε τις σφαλιάρες με τις δολοφονίες , ληστείες κλπ

και τέλος θεωρείς ότι τώρα παραμονές εκλογών δεν είναι κατάλληλη η ώρα να μιλήσουμε για τέτοια θέματα ; Πότε θα είναι δηλαδή πιο κατάλληλη η ώρα ; Εσύ βάζεις μπροστά ένα γεγονός που αν συνέβαινε στον δρόμο και δεν ήταν η Κανέλλη θα το προσπερνούσες ατάραχος .

Ω

 
At 6/09/2012 08:47:00 π.μ., Anonymous Σωτήρης said...

«Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται, εναντίον όποιου κι αν ασκείται, σε κάθε μορφή της για υποτιθέμενους "πολιτικούς " ή μη λόγους …»

Αυτό, είναι ένα εύκολα αναγνωρίσιμο στοιχείο εκφασισμού της κοινωνίας.
Αν όμως κάποιο παιδάκι δυσκολεύεται να το καταλάβει, ας διαβάσει τη συνέχεια:

«…Το υπόβαθρο όμως της σημερινής τηλεοπτικά δημόσιας επαίσχυντης βίας το ενίσχυαν εδώ και δύο χρόνια και οι σύντροφοι της κ. Δούρου, μόνον που τότε το παρουσίαζαν ως "αντιμνημονιακό προοδευτικό ακτιβισμό" .»

Αν τώρα και πάλι δεν καταλαβαίνει, τότε μάλλον αυτό οφείλεται στον πατέρα του που του λέει μια “χαρά περνούσαμε με το Παπαδόπουλο”, στον παππού του που του λέει πως “ο Μεταξάς έφτιαξε το ΙΚΑ” και στο προπάππο του που έσφαζε άπιστους μαζί με τον Καραβαγγέλη.

 
At 6/09/2012 02:03:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ανώνυμε 12:30

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μπερδεμένο σου κεφάλι, πόσο διαφορετικές είναι οι συνέπειες σε πολιτικο επίπεδο ανάλογα με το ποιός είναι ο θύτης μιας βιοπραγία.Όταν υποψηφιος βουλευτής ενός φιλοναζιστικού κόμματος,το οποίο έχει πάρει 7% στις προηγούμενες εκλογές χειροδικεί δημοσίως,για μένα προσωπικά ειναι πράξη νομιμοποίησης της βίας.Αν εσυ πιστεύεις πως αυτό που λείπει απο την ελληνική κοινωνία του σημερα, αλλα και από αυτα που θα περάσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, είναι η νομιμοποίηση της βίας ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!Αν συνεχίστε να δίνεται αλλοθι σε τέτοιες συμπεριφορές σε λίγο καιρό θα είναι αργα για δάκρυα..

 
At 6/09/2012 03:04:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος Πολίτης said...

"Έλα να ντραπείς εσύ τώρα λίγο: «Για να μη παρεξηγηθώ, η πράξη του Κασιδιάρη είναι καταδικαστέα, παρά το γεγονός ότι τη Κανέλλη πρέπει να χει κανείς βουνά υπομονής για να μη τη μπατσίσει».
Δεν είχε βουνά υπομονής λοιπόν ο Ηλίας, νέο παιδί είναι βράζει το αίμα του και μπάτσισε την μαλάκω.
Τα 'θελε το μάγουλό της, έτσι δεν λες; Του κουνήθηκε"

Χρόνια τώρα η Κανέλλη με τους λογικούς ακροβατισμούς της, το εισαγγελικό και συνάμα υστερικό της ύφος, τους λαικισμούς της που δυστυχώς είχαν απήχηση στο κόσμο, μόνο το σοβαρό και πολιτισμένο διάλογο δεν ενισχύει.
Προκαλλεί αηδία σε κάθε στοιχειωδώς σοβαρό άνθρωπο.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους της ΧΑ γουστάραν τη
Κανέλλη (τα λέει στα ίσα, δε κολλώνει και τέτοια...).

Αν τώρα δε καταλβαίνεις ότι οι υστερίες, οι χαρακτηρισμοί προδότες δοσίλογοι, τα γιαουρτωματα, τα "Δε πληρώνω" συνέβαλαν στο 7% της ΧΑ, τότε τι να πω.

Απλά ο Κασιδιάρης είναι το αρνητικό είδωλο σας είδωλο.

 
At 6/09/2012 05:00:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

03:04

ΑΝώνυμε Πολίτη συμφωνώ μαζί σου αλλά να προσθέσουμε κάτι για να μην σκούζουνε ότι τα ισοπεδώνουμε όλα. Καλύτεροι 1000 φορές μέχρι και oi πιο μπάχαλοι αριστεροί από την ΧΑ τις ιδέες της για την συμπεριφορά του πολίτη και την "αντίληψη της για το μπάχαλο" ειδικότερα. Αλλά αν μας βγάζουν και ότι ανατρέπουμε αίτιο αιτιατό ρε φιλέ όταν τα λέγαμε αυτά από 10 μήνες πριν, τι να πω η κατάσταση πάει για FUBAR

 
At 6/12/2012 03:06:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η Κανέλλη μου τη σπάει.
Έμαθα από το νηπιαγωγείο πως δεν κάνει να πλακώνω στις σφαλιάρες όποιον μου τη σπάει.
Ας το μάθουν και οι ανώνυμοι πολίτες, ποτέ δεν είναι αργά. Διότι τη μέρα που θα είναι δεδομένο πως μπορείς ατιμώρητα να σφαλιαρώνεις όσους στη σπάνε μπορεί να φάνε κι αυτοί κάμποσες μάπες -μια που όλοι μας σε κάποιον τη σπάμε.

 
At 6/13/2012 02:51:00 μ.μ., Blogger J95 said...

ανώνυμε της 6/09/2012 12:30:00 πμ, δε θα σου πω μαλακίες. Ο δρόμος που έχεις διαλέξει, όσο δικαιολογημένος κι αν φαίνεται στο άρρωστο μυαλό σου, όσο κι αν κατά βάθος οφείλεται σε εντελώς παιδικά καπρίτσια (απόδειξη ότι είσαι ανίκανος να φερθείς σαν ενήλικος σε σύγχρονη κοινωνία), βγάζει μόνο σε ένα αποτέλεσμα: θα πεθάνεις υποφέροντας κι εσύ και οι δικοί σου, γιατί αυτός είναι ο νομοτελειακός προορισμός κάθε ναζί, ιδιαίτερα απλού στρατιώτη.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home