Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2011

Πασοκόψυχοι

Εδώ στη ρωγμή του χρόνου ντύνομαι να μην κρυώνω του Κακλαμάνη το μειδίαμα και του Καρατζαφέρη την ονείρωξη. Βγαίνει ο Απόστολος από τη Βουλή με την καμπαρντίνα τη χακί και χαμογελά θριαμβευτικά, έχοντας τη σπάνια έως μοναδική ευκαιρία να τα χώσει στo Mega μέσα από το Mega, καθώς φαντασιώνεται πως είναι ο αντιμιντιακός Βελουχιώτης, ο Νέστωρ της μεγάλης πατριωτικής σοσιαλιστικής παράταξης, μα κυρίως καθώς φαντασιώνεται πως η ομαδάρα την έφερε και πάλι όλων των εχθρών της, πως η ομαδάρα την υφάρπαξε και πάλι την ψήφο, λες και υπάρχει μισός από τους 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ξεγελάστηκε σε κάτι και δεν κατάλαβε τι ψήφιζε. Οι ευχές πάλι του λαού έπιασαν τόπο και μπορεί να μην τα έφερε έτσι η κάλπη, τα έφερε όμως έτσι η τύχη και ο χειρισμός των χειρισμών, η μεγάλη στρατηγική κίνηση με το δημοψήφισμα, που ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, χέρι χέρι με τον Πρωθυπουργό και τον μεγάλο Πρόεδρο (εκείνον που κατά τη δήλωσή του προσπάθησε «να τιμήσει» την Θεσσαλονίκη την 28η, λες και ένα φυσικό πρόσωπο μπορεί ακόμη και υπό την ανώτατη πολιτειακή του ιδιότητα να τιμήσει μια πόλη κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και κάποιων αιώνων ιστορίας), θα διαδραματίσει τελικά το ρόλο τον οποίο προβάρει από μέσα του κι απ' έξω του τόσα χρόνια, θα προτείνει ονόματα έκπληξη για Πρωθυπουργούς, θα νιώσει ρυθμιστής, θα παζαρέψει υπουργεία, θα τον παίξουν κι εκείνον τα μεγάλα παιδιά στο παιχνίδι τους, καθώς επιτέλους η πολιτική ζωή της χώρας κατεβαίνει στο ύψος του, προκειμένου να τον μεταχειριστεί ως τον χρήσιμο κομπάρσο που θα στέκεται μπροστά στις κάμερες φαντασιωνόμενος τον πρωταγωνιστή.

Αν ο Κακλαμάνης και ο Καρατζαφέρης φαντασιώνονται, ο Αντώνης Σαμαράς υποδύεται, υποδύεται το παιδάκι το θυμωμένο, υποδύεται εκείνον που χτυπά τα χαρτιά με τσαντίλα στο μπουτάκι του, καθώς φωτογραφίζεται με τον Παπαντρέου (δεν τον λέει ποτέ Παπανδρέου, είναι πιο αβερωφικό φαίνεται αυτό το ντρού, μιλά πιο βαθιά στη ψυχή του μπρουτάλ ελληναρά αντιπασόκου ψηφοφόρου του), υποδύεται το παιδάκι που παίρνει τα προβατάκια του κι όλα μαζί αποχωρούν από τη Βουλή για δυο μέρες, έτοιμα να κρατήσουν την μύτη τους και να σκάσουν απ' το κακό τους. Θα πει ναι, λέει, στη δανειακή σύμβαση, εάν δεν του βάλουν να ψηφίσει μαζί και τα μέτρα, εάν δεν του ζητήσουν ως προϋπόθεση τους 180, εάν δεν λυθεί η απορία πώς μεταμορφώθηκε έτσι φέτος ο Λέτο, καθώς και αν ισχύσει μια σειρά άλλων προϋποθέσεων, οι οποίες διαφοροποιούν την πολιτική της ΝΔ από αυτή του ΠΑΣΟΚ σε πολύ καίρια σημεία (άλλο μείγμα μνημονίου - διαφορά σωστού από λάθος κλπ).

Υποδύονται μαζί του και οι ψηφοφόροι πώς η δική του πολιτική θα είναι διαφορετική, πώς θα αναδιαπραγματευθεί, πώς αν θα μπορούσε τον κόσμο να άλλαζε, θα ξαναέβαφε γαλάζια τη θάλασσα, πώς θα παραμείνει η άφθαρτη εναλλακτική λύση, καθώς δεν λέρωσε τα χέρια του ψηφίζοντας το μνημόνιο και δεν λερώνει τα χέρια του τώρα συγκυβερνώντας, παρότι οι Σαρκοζίδες κι όλοι οι φραγκολεβαντίνοι σκούζουν δυο χρόνια να συναινέσει. Αλλά αυτός παλεύει ηρωικά να σώσει τον δικομματισμό, να διατηρήσει την πρόφαση της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων, την πρόφαση της δυνατότητας αλλαγής. Υποδύονται στα αλήθεια μαζί του οι ψηφοφόροι και υπάρχουν τόσο τελειωμένοι εγκεφαλικά πολίτες που θα στραφούν πλειοψηφικά προς το κόμμα του με ελπίδα; Θα δείξει, όταν κάποτε, τον Μάρτιο του 12 ή τον Οκτώβριο του 13 (ή μερικούς μήνες αργότερα αν διακυβεύεται και καμία δόση), γίνουν εκλογές, αν βέβαια οι εκλογές παραμένουν ακόμη μια λύση που θα την εγκρίνουν ξένοι ηγέτες και εγχώριοι παπαγάλοι.

Και θα κλείσω δίνοντάς σου την ευκαιρία να γελάσεις για μια ακόμη φορά εις βάρος μου. Όλον αυτόν τον καιρό λοιπόν, σκεφτόμουν πως ένα σημαντικό ποσοστό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πρέπει στα αλήθεια να βασανίζεται και να υποφέρει για αυτά που αναγκάζεται να ψηφίζει. Πώς δεν μπορεί να γουστάρει όλη αυτή την λαϊκή κατακραυγή, πώς κάνει ό,τι κάνει επειδή εν πάση περιπτώσει έχει πειστεί με την εξήγηση πως αν δεν το κάνει η χώρα θα καταστραφεί. Και εν πάση περιπτώσει όντως έχει φυλλορροήσει από την αρχική της σύνθεση η κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς σταδιακά άλλοι ανεξαρτητοποιούνταν κι άλλοι παραιτούνταν. Αυτοί οι 152 ανεπανάληπτοι άνθρωποι όμως -είμαι λαρτζ απόψε Λούκα και σε βγάζω έξω- που ψήφισαν απόψε ΝΑΙ και χειροκροτούσαν μετά και όρθιοι και έβαζε το χέρι του στην καρδιά ο άλλος, αυτοί οι 152 λοιπόν νομίζω πως έχουν πλέον περάσει κάθε τεστ, πως και να καιγόταν αύριο το μπουρδέλο η βουλή αυτοί θα αποδεικνύονταν πυρίμαχοι, η Βάσω η πυρίμαχη, ο πυρίμαχα αρχιτραγέλαφος Μίμης Ανδρουλάκης, το τόσο ελάχιστο τελικά αυτό πολιτικό ανθρωπάκι που παριστάνει το διανοητή και τον μυθιστοριογράφο, ένας προς ένας τους αυτοί οι 152 που ψήφισαν και σήμερα ΝΑΙ, που άντεξαν και σήμερα να ψηφίσουν ΝΑΙ, έχοντας πλήρη επίγνωση πως είτε πάνε πάλι να συνεχίσουν μόνοι τους, είτε στην καλύτερη μαζί με τον Καρατζαφέρη και τη Ντόρα, έχοντας πλήρη επίσης επίγνωση πως ανετότατα μπορεί τελικά να παραμείνει Πρωθυπουργός ο άνθρωπος που κληρονόμησε από τον πατέρα του ένα όνομα και από τον παππού του ένα ρολόι (που πάει πάντα από δύο έως τρεις ώρες λάθος όταν είναι να μιλήσει στο εσωτερικό, στη Βουλή, σε διάγγελμα ή στην ΔΕΘ, αλλά στο εξωτερικό δουλεύει καλά μάλλον, εκτός κι αν στήνει τρίωρα και τη Μέρκελ), ο άνθρωπος που ποτέ δεν είδε την πολιτική ως επάγγελμα και που πάντα τα έβαλε με το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, ο επαναστάτης που τόλμησε να σπάσει το ταμπού του μπάφου και του ίντερνετ ως εργαλείου δημοκρατίας, ο άνθρωπος που δεν είναι γαντζωμένος σε μια καρέκλα αλλά σε ένα όνομα, έχοντας πλήρη επίγνωση πως ακόμη και αν δεν μείνει και παγώσει στα χείλη το χαμόγελο του επαναστάτη Κακλαμάνη, θα έρθει στη θέση του ο Βενιζέλος, ο Βενιζέλος, ο Βενιζέλος, ο Βενιζέλος, ο Βενιζέλος, ο Βενιζέλος, ο Βενιζέλος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που μεταφέρει το Mega, το Mega, το Mega, το Mega, το Mega, το Mega, το Mega, ώστε μόλις ορκιστεί να χύσουν ομαδικά ο ίδιος ο Ευάγγελος (που έχει αρχίσει πλέον και βάζει κυριολεκτικά το χέρι μέσα στο σακάκι του σαν υποσυνείδητος Ντούτσε - απόψε στην ομιλία του στη Βουλή το έβαζε συνεχώς) και μαζί του όλο το στούντιο του Μεγάλου Καναλιού που θα μοιάζει με δωμάτιο του Μεγάλου Ανατολικού από τη συσσωρευμένη λαγνουργία .

Ποιός από τους δύο ιστορικούς θριαμβευτές των Καννών θα είναι ο Πρωθυπουργός της επόμενης μέρας; Πώς θα αντιδράσει ο Ανδρέας Λοβέρδος όταν κατάπληκτος διαπιστώσει ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε δεν ανταποκρινόταν στους όρους που ο ίδιος έθεσε με την μεσημεριανή ανακοίνωσή του καταπέλτη; Ποιόν υπερήρωα θα προτείνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης για Πρωθυπουργό; Τον Μίκη Θεοδωράκη; Τον Σταύρο Θεοδωράκη; Τον Μανώλη Γλέζο; Τον Κώστα Μητσοτάκη; Τον Ξενοφώντα Ζολώτα; Τον Ηλία Ηλιού; Τον Γιώργο Μαύρο; Τον Θωμά Μαύρο; Τον Μαύρο Πιτ; Τον Μπραντ Πιτ;

Πώς είναι δυνατόν να παρασυρόμαστε τόσο καιρό, να οργιζόμαστε και να μιλάμε για τραγωδίες; Πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίναμε πως το έργο είναι κωμωδία, σκέτα κωμωδία, πως ό,τι τραγικό κι αν συμβεί στη συνέχεια δεν είναι δυνατόν να μας κάνει να σταματήσουμε να γελάμε, δεν πρέπει να μας στερήσει τη βαθιά χαρά της γνώσης πως τίποτα εδώ δεν συμβαίνει στα σοβαρά, ακόμη και το τραγικότερο; Στο χείλος των απειλών αποπομπής απ' το ευρώ, η ελληνική πολιτική σκηνή -σόρι που θα σου χαλάσω την μανέστρα αντικειμενικέ αναγνώστη, αλλά όχι όλη· η ελληνική πολιτική σκηνή πλην Αριστεράς (κομμουνιστικής, οπορτουνιστικής και μέχρι αποδείξεως του εναντίου και κουβελικής)- συναλλάσσεται στο μόνο νόμισμα που ξέρει: το φαιδρό.

39 Comments:

At 11/05/2011 04:35:00 π.μ., Anonymous kostas.nik said...

Σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν όπως χαιρετάς έναν άνδρα που φεύγει ή έναν άνδρα που διώχνεις αλλά σου ζήτησε τουλάχιστον να κρατήσεις τα προσχήματα και να το κάνεις να φανεί σα δική του αποχώρηση.
Σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειρόκρότησαν είτε από ευγένεια είτε από χαρά μιας και με τη κίνησή του για πολλούς από αυτούς έφυγε ένα βάρος, και σαν επιφωρτισμένοι με τη βαριά ευθήνη που τους έχει δώσει ο λαός να οδηγήσουν τη χώρα στη πρόοδο είναι τώρα έτοιμοι να αναλάβουν το επόμενο.
Σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν γνωρίζοντας πως με τη κίνηση του και τη κίνηση τους αυτό που στη δική τους διάλεκτο ονομάζεται ενότητα, και στη δική μας προσκόληση στην εξουσία με κάθε μέσω, και αυτή τη φορά επιτεύχθηκε. Και έτσι θα χαρούν για λίγο ακόμα διακυβέρνηση.
Σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν δείχνοντας πως ακόμα και αν όλοι να ξέρουμε πως στους διαδρόμους της βουλής σφάζονται με τα λόγια σε λίγο ίσως και με μαχαίρια, μπροστά στο λαό πρέπει να δείχνουν ενωμένοι αν θέλουν να τον ξαναντικρύσουν.
Και απ ότι φαινεται θέλουν.
Σηκώθηκαν όρθιοι ενώ η χώρα γονατίζει κάθε μέρα και περισσότερο γιατί αυτοί αν είναι να πέσουν θα πέσουν τελευταίοι. Θα είναι η ορχήστρα εκείνου του πλοίου που παρότι όλοι είχαν καταλάβει πως είχε χτυπήσει στα βράχια, εκείνοι συνέχιζαν να παίζουν. Ακόμα και όταν το πλοίο βούλιαζε εκείνοι συνέχιζαν να δίνουν παράσταση.
Γιατι στη τελική ανάλυση, η ιστορία έχει δείξει πως όλοι τον καπετάνιο του πλοίου θα καταραστούν και όχι μια γραφική ορχήστρα.
Σηκώθηκαν ορθιοι να παίξουν τα όργανά τους συντονισμένοι σαν ορχήστρα με το φόβο και τη χαρά ίσως, πως ποτέ δε θα ξαναβρεθούν να παίξουν όλοι μαζί.

 
At 11/05/2011 08:19:00 π.μ., Blogger squarelogic said...

Standing ovation!

 
At 11/05/2011 09:25:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Έστω συμφωνούμε ότι γίνονται και φαιδρότητες από όλα τα κόμματα που πάντως δεν το βάζουν στα πόδια ενόψει του ενδεχομένου να (συγ) κυβερνήσουν. Ποια σοβαρότητα όμως μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στα κόμματα εκείνα που ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα επιμένουν να μένουν έξω από το χορό και περιορίζονται σε αντιπολιτευτικές κορώνες? Α ξέχασα , ο στόχος είναι ακριβώς να επέλθει η συλλογική καταστροφή ..συγγνώμη λάθος , λύτρωση της εξόδου από την ευρωζώνη και την ένωση και να έχομε επιτέλους σοσιαλισμό.

 
At 11/05/2011 10:21:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Κι αν δεν γίνει τίποτα και στο τέλος πει ο μεγάλος τιμονιέρης ότι παραμένει για το καλό της πατρίδας; Οεο;

 
At 11/05/2011 11:08:00 π.μ., Blogger kopria said...

Η μεγαλύτερη επιτυχία του διαβόλου είναι να σε πείσει ότι δεν υπάρχει.
Κανείς δεν κατάλαβε ότι επειδή δεν μιλά Ελληνικά δεν σημαίνει ότι δεν έχει μυαλό.
Τα 153 άτριχα, δίποδα, πλατυόνυχα έπραξαν ως ιδανικοί αυτόχειρες. Στάθηκαν με την πλάτη στο λαό και του αποκάλυψαν την κοροϊδία κατεβάζοντας τα βρακιά τους.
Η ευθύνη ήταν δική τους, η oργή δική μας

Read more: http://kopria.blogspot.com/#ixzz1cov2dyFS

 
At 11/05/2011 11:54:00 π.μ., Anonymous Switters said...

Φαρσοκωμωδία είναι νομίζω ο καλύτερος χαρακτηρισμός, όπως έγραψε και ένα γερμανικό έντυπο. Ίσως μόνο η πραγματική κατάρρευση μπορεί πλέον να μας γλιτώσει από το θέατρο του γελοίου και του παραλόγου που εκτυλίσσεται μπροστά μας. Το καστ (συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς, δεν είναι ώρα να χαλάσει τώρα η μανεστρα...) έχει μπερδέψει τις παραστάσεις... Το πρόγραμμα γράφει Αντιγόνη και αυτοί παίζουν τις Όρνιθες! Και το πλήθος κοιτάζει αμηχανο και άπρακτο... την τελευταία πράξη...

 
At 11/05/2011 01:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ασφυξία Boy. Ασφυξία.
Εξαιρετικό πόστ.

Boy A.

 
At 11/05/2011 01:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Σηκώθηκαν ορθιοι να παίξουν τα όργανά τους συντονισμένοι σαν ορχήστρα με το φόβο και τη χαρά ίσως, πως ποτέ δε θα ξαναβρεθούν να παίξουν όλοι μαζί."
Αυτά είναι!

 
At 11/05/2011 02:04:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Ο μεγαλυτερος εξευτελισμος ομως επιφυλαχθηκε στους "αντιμνημονιακους" - ελληνικης κοπης ¨αριστερους"

ολους οσους φωναζαν (φωναζαμε) για δημοψηφισμα τοσον καιρο, ξαφνικα καταπιαν την γλωσσα τους.

Εδω που ζω, ολοι οι αριστεροι και ολο το κινημα occupy ειδε την Ελλαδα να δινει μαθηματα δημοκρατιας απεναντι στις αγορες -


Αλλα θα μεινει στην ιστορια, οτι ο ΓΑΠ επεσε, οχι γιατι περασε το μνημονιο, αλλα γιατι εκανε το λαθος να ζητησει δημοψηφισμα για αυτο..


Απο ενας λαος δουλο, δεν μπορει να ζητειται να παρει αποφασεις...


"Γιατι δεν ηταν η σωστη στιγμη" - αλλα ποτε θα ηταν? Στην προηγουμενη συμφωνια (με την οποια διαφωνουσαν, αλλα συμφωνουν με αυτη?)

"γιατι το διλλημα ειναι εκβιαστικο?"
(μα τοσο καιρο ελεγαν οτι δεν ειναι! Υπαρχουν αλλες λυσεις, αρκει να φυγουμε απο το μνημονιο)
"Γιατι αιφνιδιασε τους παντες"
(Ασχετο που ηταν στις προγραμματικες δηλωσεις, που ειχε προαναλλελθει δεκαδες φορες, και τελευταια μολις λιγους μηνες πριν)
"γιατι δεν το ειπε στη Μερκελ και στον Σαρκοζι"
(ξαφνικα οι αντιμνημονιακοι εγιναν δασκαλοι savoir vivre απεναντι στο 4ο ραιχ (!)
"γιατι ηταν αργα - ειχε ηδη επικυρωθει η συμφωνια"
(δεν ειχε επικυρωθει απο ΚΑΝΕΝΑ κοινοβουλιο ακομα - και ποτε θα μπορουσε να την θεσει σε κριση? Πριν μορφοποιηθει? Τι ακριβως να θεσει σε κριση?)

 
At 11/05/2011 02:06:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

«Κάποιοι φοβήθηκαν το δημοψήφισμα γιατί θα έχαναν το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού», ΓΑΠ.

Πόσο πιο πολύ ρόμπα δηλαδή;

 
At 11/05/2011 02:14:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Οσο για τα αριστερα κομματ -
το ΚΚΕ δουλεύει με αυτόματο -σου λένε στα Κεντρικά "τι είχαμε κάνει μέχρι τώρα στα δημοψηφίσματα; πιάσε μια από τα ίδια" Αλλά τους υπόλοιπους, ειλικρινά δεν τους κατάλαβα! Η θέση τους ήταν "τι δημοψήφισμα τώρα; αυτά είναι διχαστικά πράγματα -να πάμε κατευθείαν σε εκλογές". Και δε βρέθηκε ένας να πει το προφανές: "καταψηφίστε, να γίνουν εκλογές". Τι φοβούνται; Μη χάσουμε τη συμφωνία της 26ης την οποία όλοι θεωρούν αισχρή και ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας; Να την ψηφίσουν στη βουλή δε θέλουν, να τη ακυρώσουν δε θέλουν -το μόνο που θέλουν, κατά πως φαίνεται, είναι να χτυπήσουν μια συγκυβέρνηση, μπας και βολευτούν τίποτα καλά παιδιά στο δημόσιο και πάρουν σύνταξη πρώην υπουργών οι σύντροφοι.
Αλλά το αστείο είναι ο εξεγερμένος λαός! Πολύ αστείο όμως -στα όρια του μακάβριου

 
At 11/05/2011 02:17:00 μ.μ., Blogger ellinida said...

οδυνηρά αληθινό, σ' ευχαριστώ

 
At 11/05/2011 02:42:00 μ.μ., Blogger an said...

οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ίσως του μόνου κόμματος) ξέρουν καλύτερα από όλους ότι η χώρα εδώ και τριάντα χρόνια έχει αλλάξει όνομα και λέγεται ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΤΑΝ
χωρίς το νόμιμο διάδοχο στο πηδάλιο τι νόημα έχει να υπάρχει αυτή η χώρα ?

 
At 11/05/2011 03:16:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Αν ξανά ακούσω κανένα στην Ελλάδα να βρίζει το μνημόνιο θα βάλω τις φωνές.
Η μοναδική ευκαιρία να ακυρωθεί με δημοψηφισμα πέρασε και κανείς (πλην κάποιων πορωνενων πασοκων) δεν το υποστήριξε.
(γιατί θα φύγουμε απο το ευρώ , γιατί δεν θα μας δώσουν την 6η δόση , γιατί θα εκνευριστουν οι δανειστές - η αριστερά αναισχυντα αντιγράφει ένα προς ένα τα επιχειρήματα του ΓΑΠ - και κανείς δεν ντρέπεται. ) ( εγώ νόμιζα ότι ο ΓΑΠ το είχε υπογράψει γιατί ήταν προδότης η ηλίθιος - τι έγινε ξαφνικά ;)
Λυπάμαι - αλλα απο το φιάσκο με το δημοψήφισμα πιο χαμένη βγήκε η αριστερά.

 
At 11/05/2011 03:56:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Kostas Nik, εξαιρετικό ούτως ή άλλως το σχόλιό σου. Η άλλη όψη του -ή ίσως το συμπλήρωμά του- θα μπορούσε να είναι η φοβερή ατάκα που έγραψε ένας φίλος στο fb: «Η φαση θυμίζει αποχαιρετιστήρια -πριν την οριστική διάλυση- συναυλία των πυξ-λαξ».

 
At 11/05/2011 04:11:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Χρίστο, έχεις κάνει και σε αυτό το ποστ και στο προηγούμενο καταιγισμό από σχόλια που λες το ίδιο πράγμα. Δεν αρνούμαι ότι έχει μια βάση αυτό που λες, αλλά από την άλλη δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που στην έχει βιδώσει τόσο πολύ. Και εξηγούμαι: πώς ακριβώς ήθελες να αντιδράσει ο κόσμος με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος; Να αρχίσει να αλαλάζει από ενθουσιασμό; Να βγουν όλοι στους δρόμους αποθεώνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου; Δεν λαμβάνεις υπόψη σου κάτι βασικότατο: έχει συφιλιάσει τους περισσότερους Έλληνες αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός. Αύριο να του έπεφτε το παγκόσμιο λόττο και να έφερνε στην Ελλάδα μηδενική ανεργία, ανάπτυξη 10%, αύξηση μισθών και συντάξεων 20%, πάλι ο κόσμος αρχικά θα ήταν μαζί του αρνητικός. Θα του έπαιρνε καιρό να αλλάξει άποψη και να ξαναπειστεί. Εκείνο λοιπόν που ειλικρινά δεν καταλαβαίνω με το βίδωμά σου είναι πώς όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε το δημοψήφισμα αυτός το γελοιοποίησε με τον τρόπο που το εισηγήθηκε, με τις προϋποθέσεις που το εισηγήθηκε, με τον τρόπο που το πήρε πίσω και το έβαλε εκεί που είχε βάλει το ρολόι toυ ο Κρίστοφερ Γουόκεν στο Pulp Fiction.
Yπενθυμίζω όλα αυτά έγιναν μέσα σε 1 1/2 μέρα. Από την εξαγγελία του ως τον πρωτοφανή εξευτελισμό των Καννών και ως την απόσυρσή του μία και μισή ημέρα μεσολάβησε. Τι θα έπρεπε να είχε κάνει ο κόσμος μέσα σε αυτήν την 1 1/2 μέρα και δεν το έκανε, τι είναι αυτό που δεν έκανε που σε βάζει να μιλάς σε σωρεία σχολίων για δούλους και προσκυνημένους;

 
At 11/05/2011 04:38:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Χρίστο, τσίμπησες με το δόλωμα -που κράτησε μόνο 30 ώρες- και μας έχεις πρήξει. Δεν σου στέρησε κανείς μας το δημοψήφισμα -μόνο αυτός που το ανακοίνωσε. Ήταν απατηλό εξ αρχής. Ηρέμησε.

ΑΝ γινότανε θα είχαμε τα εξής:

1. Θα γινόταν με εκβιαστικούς όρους για να ψαρώσουν αρκετοί.
2. Αν έβγαζε τα "λάθος" πράγματα θα θεωρούνταν "συμβουλευτικό".
3. Στο μεταξύ ο ΓΑΠ θα είχε κερδίσει μερικά μηνάκια και μετά μερικά ακόμα μέχρι να κάνει εκλογές -και φυσικά ΟΧΙ να τηρήσει τα του δημοψηφίσματος.
4. Ε, και η Χούντα είχε κάνει δημοψήφισμα. Μην τρελαθούμε κι όλας απ' την πολλή δημοκρατία!

 
At 11/05/2011 04:43:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Old boy , συγνωμη για τον καταιγισμο σχολιων - ζω εκτος ελλαδα και ισως τα ζω πιο εντονα..


Εχω οντως βιδωθει οταν βλεπω οτι κανεις πια στην Ελλαδα δεν κανει πολιτικη...

Ναι, περιμενα στην Ελλαδα να στηριξουν το δημοψηφισμα ΑΜΕΣΑ οι παντες...

(οπως και στην Ισλανδια πχ)

Αλλα, οπως το ειπες, οτι και να ελεγε ο ΓΑΠ, "οποια και να ειναι η ερωτηση, η απαντηση ειναι οχι" -

ακομα και αν ειναι αυτο που τοσο καιρο ζητουσαμε..


και αυτο με τρομαζει...

 
At 11/05/2011 05:21:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Δεν σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν το πρόσωπο Γιώργος ΠαπαΝτρέου αλλά την επιμονή του να μην προχωρήσει σε εκλογές. Απόφαση που τους εξασφαλίζει τα υψηλά εισοδήματα και προνόμιά τους για περισσότερο χρόνο από όσο φοβούνται. Συν την κατοχύρωση του δικαιώματος σύνταξης με 4 (ολογράφως: τέσσερα) έτη "προϋπηρεσίας" στο Κοινοβούλιο την ώρα που με ...πόνο ψυχής καταδικάζουν σε διά βίου εργασία τους υπηκόους τους για να πάρουν σύνταξη τετρακοσίων ευρώ στον άλλο κόσμο.

Γι αυτό και το χέρι στην καρδιά. Είχε λαχταρήσει και τώρα πήγε στη θέση της.

PaSoK, Dora and Karatzaferis - love for ever.

 
At 11/05/2011 05:39:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"τι είναι αυτό [...] που σε βάζει να μιλάς σε σωρεία σχολίων για δούλους και προσκυνημένους;"
Κρίμα, δεν σκέφτηκα έγκαιρα την απάντηση:
Το ότι ταϊζουμε τα τρολλ!

 
At 11/05/2011 07:36:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν όπως χαιρετάς έναν άνδρα που φεύγει ή έναν άνδρα που διώχνεις αλλά σου ζήτησε τουλάχιστον να κρατήσεις τα προσχήματα και να το κάνεις να φανεί σα δική του αποχώρηση. "

To διάβασα κι αλλού αυτό το σχόλιο. Τι διάολο, σε άλλη χώρα ζείτε; Ποιός αποχωρεί; Τον βλέπετε να αποχωρεί;!

 
At 11/05/2011 07:48:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Aerosol, εντάξει, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο στοιχείο για να μιλάς για τρολ.

 
At 11/05/2011 08:00:00 μ.μ., Blogger karagiozaki said...

Θα συμφωνήσω με το Χρίστο σε όσα λέει για το δημοψήφισμα. Ανεξάρτητα από τα εκβιαστικά διλλήματα (μήπως όλα τέτοια δεν είναι?) εγώ πραγματικά ενθουσιάστηκα όταν άκουσα για μια τέτοια πρωτοβουλία. Σχεδόν δεν το πίστευα ότι αυτό το ανθρωπάκι τόλμησε να προτείνει κάτι τέτοιο. Ένιωσα λοιπόν τρομερή απογοήτευση με την αντίδραση όλων. Ειδικά η αριστερά με απογοήτευσε τελείως. Μεγαλύτερη όμως ήταν η απογοήτευσή μου από την αντίδραση του κόσμου. Κανείς στην πραγματικότητα δεν θέλει την ευθύνη μιας απόφασης. Προς τι τότε οι πορείες, το Σύνταγμα και οι διαδηλώσεις??? Η επανάσταση αναλώθηκε σε μούντζες και γιαούρτια. Μέχρι εκεί όμως.

Όσον αφορά το ποστ (πολύ ωραίο, αλλά βέβαια έτσι είναι όλα τα κείμενά σου), εγώ δεν θα χαλούσα τη μανέστρα. Βάζω μέσα και την αριστερά, αφού τόσα χρόνια πέρα από τις γνωστές κραυγές, είναι και αυτή στο ίδιο έργο θεατής. Τα προβατάκια μπλε και πράσινα ακολούθησαν το βοσκό τους και προβλέπω (και ελπίζω άλλωστε) μαζική έξοδο από το μαντρί.

Αδυνατώ να φανταστώ ότι και ο πιο πορωμένος "οπαδός" δεν έχει αγανακτήσει με τα παιχνιδάκια των τόσο λίγων, των ανύπαρκτων πολιτικάντηδων της πλάκας. Οι κλέφτες του χτες παρουσιάζονται ως σωτήρες του αύριο ποντάροντας στη λήθη, την ανοχή και την απελπισία μας. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι η μνήμη μας δουλεύει ρολόι, η ανοχή έχει εξαντληθεί προ πολλού και ότι όχι, ΤΟΟΟΟΣΟ απελπισμένοι δεν είμαστε.

Συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο, είναι οι ώρες τέτοιες. :)

 
At 11/05/2011 08:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Συμφωνώ κι εγώ με τον Χρίστο περί δημοψηφίσματος. Σημειώνω επίσης ότι σε δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου 68% ήθελαν δημοψήφισμα ενώ περισσότεροι από 50% δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές.

Aerosol, συζητούσαμε πρόσφατα για το πώς οι ουτοπικές συλλογικότητες αυτοδιαφθείρονται (ή κάτι τέτοιο). Νομίζω ότι αυτό αρχίζει όταν οι διαφωνούντες χαρακτηρίζονται πρώτα "τρολλ" και αργότερα επικίνδυνοι εχθροί της επανάστασης.

 
At 11/05/2011 08:45:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Οφείλω κάποιες εξηγήσεις:

Βλέπω τα ίδια σχόλια, με copy-paste, σε διάφορα blog (πχ, Techie Chan, Ροίδης). Όχι συζήτηση: copy-paste.

Στον Ροϊδη (όπου, για όσους δεν γνωρίζουν, πρωτεύον θέμα είναι η στηλίτευση των κακώς κειμένων της Εκκλησίας και η διαπλοκή της με την πολιτική, με αθεϊστική διάθεση) ο φίλος μας υπογράφει "Χριστός".

Δεν είμαι αλάνθαστος. Αλλά αυτά τα θεωρώ τρολιές. Δεν το επισήμανα από τσαντίλα. Αντίθετα, μόλις το συνειδητοποίησα, γέλασα και ένιωσα πως μάλλον τσάμπα έκανα το προηγούμενο "σοβαρό" σχολιό μου.

[Ε,δεν κάνω και επανάσταση για να βλέπω εχθρούς!]

Αν πρόκειται για τραβηγμένη σύμπτωση θα φανεί, και κάπου εδώ κοντά θα είμαι να ζητήσω συγνώμη.

 
At 11/05/2011 08:45:00 μ.μ., Blogger celin said...

Old, τρομερη αναρτηση, σε συγχαιρω.

 
At 11/05/2011 08:52:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Τι απάντησα στον Χρίστο εκείνο το πρώτο βράδυ περί δημοψηφίσματος:

http://old-boy.blogspot.com/2011/10/rothers.html#c1834578492491433165

«Xρίστο, κι εμένα ένα δημοψήφισμα που θα είχε ξεκάθαρο χαρακτήρα κι όχι κάποιο παραπειστικό ερώτημα μου φαίνεται ως ντόμπρα λύση. Και δεν καταλαβαίνω τα περί εκβιασμών. Ας αποφασίσουμε επιτέλους κι εμείς ως πολίτες τι θέλουμε. Τα προβλήματα βέβαια είναι πάρα πολλά, αφενός γιατί δεν έχει την παραμικρή πλέον αξιοπιστία στα μάτια μου ο Παπανδρέου και τα κίνητρά του κι αφετέρου γιατί βάζοντας το τρεις μήνες μετά, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης στο μεταξύ και έχοντας ένα σωρό άλλες δυσκολίες στο μεταξύ, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουμε ποτέ στο δημοψήφισμα. Κι ίσως ο στόχος του δεν είναι να γίνει, αλλά να μη γίνει ποτέ και να έχει να λέει ότι το πρότεινε».

Επίσης όπως είπα χθες σε άλλο σχόλιο:
http://old-boy.blogspot.com/2011/11/blog-post.html#c2183140377818295253

Δεν διαφωνώ ότι το δίλημμα (ειδικά το δίλημμα με θέμα το ευρώ) θα ήταν επώδυνο, δεν διαφωνώ ότι μπορεί σε ένα βαθμό να μούδιασε τον κόσμο. Δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση να θεωρήσω αυτό το μούδιασμα ως εκ προοιμίου απόδειξη ανακολουθίας. Μου φαίνεται λογικό. Ανακόλουθη ξαναλέω θα μου φανεί η οποιαδήποτε απόφαση σε εκλογές ή δημοψήφισμα που θα έρθει σε αντίθεση με την ως τώρα αντίδραση.

Συμπερασματικά: δεν θα αρνηθώ ότι ο ελληνικός λαός έχει υπάρξει και σε ένα βαθμό εξακολουθεί να είναι αμφίθυμος ως προς το δέον γενέσθαι. Δεν θα αρνηθώ ότι σε ένα βαθμό η κυβέρνηση λειτουργεί ψυχολογικά για μεγάλο κομμάτι του κόσμου ως σάκκος του μποξ: την βρίζουμε για αυτά που κάνει, ενώ φοβόμαστε την εναλλακτική. Δεν θα αρνηθώ επίσης ότι ένα δημοψήφισμα θα έθετε πολύ πιο ευθέως το τελικό κρίσιμο ερώτημα (την πορεία εντός ή εκτός των μνημονίων) από ό,τι οι εκλογές στις οποίες μπορεί κάλλιστα να πριμοδοτηθεί η ντεμέκ αντιμνημονιακή ΝΔ και να συνεχίσουμε να έχουμε μνημόνια και πάλι δήθεν εξαπατημένοι. Δεν θα αρνηθώ τέλος ότι ένα δημοψήφισμα θα έθετε όλους, τον κάθε ένα από εμάς προ των ευθυνών του.
Ωστόσο: για μένα οι γυριστές και η υποκρισία και όλες οι κατηγορίες θα έστεκαν από τη στιγμή που θα διατυπωνόταν οριστικά το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Σε αυτό το συντομότατο διάστημα φυσικά και έστεκε κάθε είδους επιφύλαξη ως προς τα κίνητρα του ΓΑΠ και τη βασιμότητα του δημοψηφίσματος. Και βέβαια δικαιώθηκαν πανηγυρικά οι επιφυλάξεις.

Όσο για τη στάση των κομμάτων της αριστεράς απέναντι στο δημοψήφισμα, όσο την παρακολούθησα εν πάση περιπτώσει, πράγματι υπήρξε στην αρχή μπερδεμένη, αλλά νομίζω πως στη συνέχεια αποσαφηνίσθηκε ότι ήταν υπέρ του όχι.

 
At 11/05/2011 08:55:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Όπου, στη φούρια να απαντήσω, δεν βλέπω πως έχει μιλήσει ο Χρίστος (και ευτυχώς, όχι Χριστός: θα ήταν ορθογραφικό!).

Το οποίο ενισχύει τα λόγια σας και φαίνεται πως είδα πονηρή πρόθεση εκεί που δεν υπήρχε. Οπότε:

Συγνώμη, Χρίστο, που σε πέρασα για τρολ και συγνώμη, παιδιά, που αναστάτωσα την κουβέντα. Με τιμωρώ με μούγκα για ένα τουλάχιστον ποστ του Old boy.

 
At 11/05/2011 09:51:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ωχ, Aerosol, οι δημόσιες ομολογίες και αυτοκριτικές είναι άλλο ανησυχητικό φαινόμενο.

Αστειεύομαι. Ανακαλώ την κριτική μου και προτείνω να αποσύρεις την αυτοτιμωρία. Κι ας ελπίσουμε ότι ο Old Boy δεν θα μας κατηγορήσει για παλινωδίες...

 
At 11/06/2011 01:49:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Aerosol, κάνε έφεση και η ποινή σου μπορεί να πέσει στον δεύτερο βαθμό ;)

 
At 11/06/2011 03:38:00 π.μ., Anonymous TROLL said...

Μα δεν θέλαν το δημοψήφισμα γιατί δεν θέλουν να πάρουν αποφάσεις. Θέλουν να κοροιδέψουν την ΕΕ αρπάζοντας δόσεις, και με τις "διαρθρωτικές αλλαγές" να είναι ένα τσίρκο, να έχει 1500 τρόπους να παρακαμφθούν στην ζούλα από τους δικτυωμένους με κόμματα κράτος συνδικάτα, και να τις πληρώνουν τελικά τα κορόιδα. Βραχυπρόθεσμα αυτό ωφελεί, μακροπρόθεσμα (ή μεσοπρόθεσμα αχαχαχ) οδηγεί στον φούντο. Αλλά σιγά μην σκεφτεί ο Έλληνας μακροπρόθεσμα ρε, η λογική του μια ζωή τώρα είναι το άρπαξε με κάθε τρόπο η δικαιολογία ότι προλάβεις γιατί οι άλλοι θα στα φάνε πρώτοι!

Ε σοβαρά τώρα πιστεύει κανείς ότι στην Ελλάδα παίρνει ο κόσμος την αριστερή κατεύθυνση, εδώ και τις έκτακτες εισφορές για ακίνητα που χτυπάγανε κυρίως όσους έχουν 3-4 και πάνω, πάλι αντιλαικές τις έβγαλε! Μέχρι και εκείνο με τις πισίνες πάλι αντιλαικό και ψευδές θα βγει! Αμα δεν πληρώνει φόρους αυτός με τα 5 διαμερίσματα και τα 20 οικόπεδα και ταυτόχρονα το δικαιολογεί σοσιαλιστικά τότε μάλλον κάποιον η κάτι προσπαθεί να κοροιδέψει!

Οι έλληνες ζουν στον κόσμο τους νομίζουν η θέλουν να νομίζουν ότι λεφτά έχουν μόνο ο Βαρδινογιάννης και κανένα δύο ακόμα στερεοτυπικοί "κροίσοι", και λίγο πολύ θέλουν να γίνουν κάτι σαν Ανατολική Γερμανία μόνο που όλη η κοινωνική πολιτική να γίνεται αντί με τα λεφτά της ΕΕΣΔ με τα δάνεια από την Ευρωπαική Ένωση. Δεν πιστευούν στο να αναλάβει η εργατική τάξη την ανάπτυξη, αλλά στο να σου δίνει λεφτά το "σύστημα" λόγω μεγαλοσήμαντων γεωπολιτικών συσχετισμών ή κοινωνικοηθικών δεσμεύσεων ή κάτι τέτοιο ηλίθιο. Και δηλαδή όλη η Ευρώπη να μαζεύει λεφτά να στηρίξει την Ελληνική λαική τάξη και όχι ξέρω γω την Σλοβάκικη, που ήδη αυτοί λιγότερα από μας ξοδεύουν! Μιλάμε για σοσιαλισμό που στέκεται μόνο στον εαυτούλη μας έτσι? Ο ίδιος ο Μαρξ να ζούσε τώρα ή θα γελούσε ή θα διαχώριζε την θέση του με ότι γίνεται καθώς κινείται στα όρια της βλακείας και της κομπίνας.

 
At 11/06/2011 04:12:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@Ανώνυμος & Old boy:
Με τέτοιες πονηριές διαφυλάσσω το πολιτικό μου κεφάλαιο και τις κοινωικές συμμαχίες, λέμε!

 
At 11/06/2011 02:23:00 μ.μ., Blogger Χρίστος said...

Old boy and Aerosol - προφανως δεν χρειαζονται συγνωμες - δεν ειμαι καν σιγουρος για τον ορισμο του internet trolling, αν και ειδα προσφατα μια πολυ καλη ταινια με trolls - http://www.trollhunterfilm.com/

Σχετικα τωρα με την ουσια -
Old boy - το "αρχικο μουδιασμα" που λες της αριστερας και του κοσμου (που δεν ηταν ακριβως μουδιασμα - η Κανελλη πχ δεν ειναι ΚΚΕ - στο ΒΒC το ειπε ξεκαθαρε - http://www.youtube.com/watch?v=8_9fIf0DJbk&feature=related - ΔΕΝ θελουμε δημοψηφισμα - ΔΕΝ δικαιολογειται -
ξερεις γιατι?
Γιατι οι αγορες, οι G20, οι Σαρκοζυ - Μερκελ (και η Καιλη φυσικα) ΔΕΝ μουδιασαν - αντεδρασαν ΑΜΕΣΑ και με πραξικοπημα εκοψαν στην ριζα της την πρωτη προσπαθεια η δημοκρατια να μπει στο παιχνιδι με τις αγορες.

Και ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμη, θα περιμενα ΟΛΑ τα κομματα της αριστερους, ΟΛΟΥΣ οσους ειμαστε στο Συνταγμα ολες εκεινες τις ημερες, ΟΛΟΥΣ οσους βγηκαν στις παρελασεις να βγουν στους δρομους και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ το δημοψηφισμα.
ΜΟΝΟ ετσι θα ειχε την παραμικρη ελπιδα να προχωρησει, απεναντι σε τετοιες λυσσασμενες αντιδρασεις..
Και αν αυτο ειχε συμβει, οχι απλως η Ελλαδα, αλλα η Ευρωπη και ο κοσμος ολοκληρος θα ειχε μπει σε διαφορερικη τροχια...
Κριμα...

 
At 11/06/2011 03:59:00 μ.μ., Anonymous Σωτήρης said...

Κατάντια.

Όσο για τη Λούκα, άσε τα λαρτζ και τα ξελάρτζ. Από το καλοκαίρι στην Επίδαυρο
που δεν είδες την πλάτη της, έχεις ένα θέμα μαζί της.

 
At 11/06/2011 05:41:00 μ.μ., Anonymous Κόκκινο πανί said...

Old Boy,

εξαιρετικό, εξαιρετικό και πάλι και πάλι εξαιρετικό το κείμενο σου. Η καλύτερη αποτύπωση της ξεφτίλας που βιώνουμε. Και τέλειο συνοδευτικό το σχόλιο του Κώστα/Νικ.

 
At 11/06/2011 11:10:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σύντομα φαίνεται ότι θα αλλάξει ο Μανωλιός. Επιτέλους θα (ισως;) έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά. Ισως οι εταίροι να του πετάξουν κάποιο κόκκαλο που αυτός θα παρουσιάση σαν την σωτηρία που υποσχόταν. Περισσότερο πιθανό είναι να χάσει ο Σαμαράς το πολιτικό κεφάλαιο που μάζεψε τους τελευταίους μήνες και να το ανακτήσει το ΠΑΣΟΚ (αν όχι ο ΓΑΠ).

Σε καινούργιες εκλογές μάλλον κανένα κόμμα δεν θα πετύχει αυτοδυναμία. Η μόνη λειτουργική λύση θα είναι κυβέρνηση Σαμαρά με συνεργασία ΠΑΣΟΚ (γιατί όλες οι ενδείξεις είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποκλείσει συναργασία με κυβέρνηση άλλου κόμματος, όπως έκανε η ΝΔ). Να δούμε τι θα αλλάξει στην ουσία όμως.

 
At 11/07/2011 01:00:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Xρίστο, ξαναλέω ότι έχουν βάση όσα λες. Απλά δεν ζούμε σε συνθήκες θερμοκηπίου. Έχει σημασία τι προτείνει ποιός, ποιά ώρα και υπό ποιές συνθήκες. Έχει σημασία ως προς την αρχική αντίδραση εννοώ. Θα δεχθώ πάντως ότι έχεις δίκιο αν βάζαμε τον πήχυ των απαιτήσεων για τον κόσμο πάρα πολύ ψηλά. Ωστόσο μου φαίνεται ότι θα ήταν δυσανάλογα ψηλά.
Τέλος να διευκρινίσω πως αυτό που μόλις έγραψα στο πιο πάνω ποστ ως απάντηση στα επιχειρήματα περί λαού που κώλωσε στο δημοψήφισμα ΔΕΝ αφορούν εσένα ή όποιον άλλον κάνει κριτική «από τα αριστερά», κάνει κριτική εννοώ νιώθοντας πως ο κόσμος ΕΠΡΕΠΕ να αντιδράσει αλλιώς. Όσα γράφω εκεί αφορούν όσους βρήκαν την ευκαιρία να πουν ότι ο κόσμος ΔΕΝ έπρεπε να αντιδράσει αλλιώς, επειδή γενικά ΔΕΝ πρέπει να αντιδράει σε ό,τι του λένε οι δανειστές, επειδή γενικά οφείλουμε να υπακούμε στα κελεύσματά τους και να το βουλώνουμε.

 
At 11/07/2011 01:02:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Κόκκινο πανί, να ΄σαι καλά.
Σωτήρη, με έπιασες στα πράσα :)
Αerosol, «τακτικισμούς» τα λένε τώρα ;)

 
At 11/07/2011 01:03:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

ΤROLL, λες ενδιαφέροντα πράγματα, άσχετα αν με αρκετά από αυτά διαφωνώ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home