Κυριακή, Αυγούστου 09, 2009

Δυο αυγουστιάτικες εικόνες

Κατσαρόλα στην οποία βράζει καρότο και κρέας.
Υou know, for kids.

Σ΄αυτήν την εικόνα δεν βάζω λεζάντα, έχει μόνη της.
Η φώτο είναι από το «Βήμα», αλλά την είδα χθες ασπρόμαυρη και στα «Νέα» και κάτι μου ΄κανε. Δεν με εξιτάρει τόσο η ιδεολογικοαισθητική μάχη που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια με φόντο την Επίδαυρο, όσο το ούλτρα παραμυθιασμένο βλέμμα των επτά. Σκεφτόμουν από χθες ότι το βλέμμα αυτό παρέχει πολλές περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης από όσες χωράνε σε ένα ποστ ή σε ένα άρθρο, αλλά μόλις τώρα συνειδητοποίησα πως σκεφτόμουν έναν τύπο ανθρώπου (έναν ηθοποιό που έχει προλάβει να θητεύσει σε νεαρή ηλικία δίπλα όχι σε απλούς σκηνοθέτες, αλλά σε Δασκάλους, οι οποίοι δεν κάνουν απλές πρόβες, αλλά σκάβουν τη ψυχή και αναρωτιόμουν πόσο σκάψιμο μπορεί να αντέξει μια ψυχή, αφού αν τον χειμώνα σκάβεται από την μια πλευρά και το καλοκαίρι από την άλλη και τον επόμενο χειμώνα από την παράλλη, τότε το επίπεδο της αυτογνωσίας, της ευαισθησίας, της σοφίας που έχει κατακτήσει πρέπει να αγγίζει ήδη το ανεπανάληπτο), αντί να σκεφτώ έναν άνθρωπο. Δηλαδή ανεξάρτητα από το αν αυτός ο τύπος ανθρώπου θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει έναν ενδιαφέροντα λογοτεχνικό χαρακτήρα, βλέποντας τους επτά εγώ βλέπω έναν· ενώ είναι επτά διαφορετικοί· που και στον ίδιο τύπο ανθρώπου να ανήκουν, σκάβονται αλλιώς, παραμυθιάζονται αλλιώς, επηρεάζονται αλλιώς, αντιδρούν αλλιώς.

10 Comments:

At 8/09/2009 10:16:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

περασμένες δέκα. Ρε παιδιά, έβρασε;

 
At 8/10/2009 12:35:00 π.μ., Blogger gasireu said...

Ο Δημήτρης Ήμελος ειδικά εκτός από ψυχή σκάβει και σώμα, επί μία τουλάχιστον σαιζόν κοπανούσε το κεφάλι του στο γκαράζ της νέας σκηνής του Εθνικού και άνοιγε σε κάθε παράσταση τη μύτη του, από την οποία έτρεχε φυσικά το αίμα του. Έτσι εγώ πάντα αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να αντέξει το σώμα, με το βασικό και τα βραβεία, νέτα σκέτα.
Για το κατσαρόλι, προς στιγμήν φοβήθηκα ότι ήταν το χρυσόψαρο...

 
At 8/10/2009 10:08:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

έκανα μια απόπειρα να παρακολουθήσω τα επεισόδια της σειράς Sopranos και Entourage, αλλά εξ αρχής δεν μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ιδίως για τη σειρά Sopranos, δεν ξέρω τι ενδιαφέρον βρήκε συντάκτης σε αυτό το ιστολόγιο.

 
At 8/11/2009 01:54:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Κοίτα θα μπορούσα να γράψω μια χιλιαρούλα λέξεις στο τι ενδιαφέρον βρήκα στους Sopranos, πως όσο περνάνε τα χρόνια η αξία τους κι ο μύθος τους θα μεγαλώνει, πως ο Τόνι Σοπράνο είναι τόσο πολυσύνθετος χαρακτήρας που θα τον ζήλευε ακόμη κι ο Ντοστογιέφσκι, αλλά αν τα έγραφα όλα αυτά, εσύ θα μου έκανες σχόλιο για τον best fm, το φόρουμ του Αθηνοράματος και τα προβλήματα που τραβάς ως δάσκαλος.

 
At 8/11/2009 04:07:00 π.μ., Anonymous anasthod said...

Μπλέκεις τον Ντόστο με τον Τόνι Σοπράνο, έναν υπέρβαρο μαφιόζο ο οποίος μάχεται για μακαρονατζίδικα κι επισκέπτεται ψυχαναλυτή. Έστω ο bestradio.gr και το msgboard στο αθηνόραμα αποτελούν πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση από τον Τόνι. Οι παρακείθε ασχολούνται ως Τουρκόσποροι με τους μαφιόζους της ελληνικής νύχτας, μιας νύχτας η οποία το πιθανότερο βρίσκει προστάτες, ιδιοκτήτες, ξελιγωμένους και ξελιγωμένες να τρώγονται μεταξύ τους σε άδεια νυχτερινά μαγαζιά. Χάθηκαν και τα ποτάδικα με δαύτους. Το φυσάς διαπιστώνω, κεραμική εστία με νίκελ ανοξείδωτο πλαίσιο, ασορτί κατσαρόλα και δε συμμαζεύεται.. υγ: παράκληση, όχι άλλο δακσαλίκι, όχι άλλο καθηγητιλίκι στο διαδίκτυο, 4 χρόνια μόλις κι έχω σιχαθεί και το σινάφι και τα αργόσχολα..

 
At 8/11/2009 04:39:00 π.μ., Anonymous anasthod said...

υγ2: διόρθ.: δασκαλίκι. Από μια σύντομη έρευνα, ευελπιστώ πως το Tell me that u love me και το Rome, αποτελούν πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές σειρές. Δεν αποκλείω και το DeadWood στα προσεχώς, πρώτα ο θεός.

 
At 8/11/2009 05:22:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Γκουρμέ, βλέπω, ο μικρός. Και προσέχει και τη σιλουέτα του...


Χρήστος

 
At 8/11/2009 08:17:00 μ.μ., Anonymous gasi said...

''Το φυσάς διαπιστώνω, κεραμική εστία με νίκελ ανοξείδωτο πλαίσιο, ασορτί κατσαρόλα και δε συμμαζεύεται..''
anasthod είναι γνωστός παραλής ο old boy...είσαι καθόλου με τα καλά σου γλυκέ μου η κεραμική εστία υπάρχει 20 χρόνια μάλλον αν δεν έχεις κεραμική εστία έχεις πρόβλημα, απ' την ανάποδη γιου νόου, παλαιοημερολογίτης, ντεμοντές-με την έννοια του καθυστερημένου- ή φτωχομπινές...να 'χε κανά γκάζι να του την πεις, να το πεις μέχρι και γκουρμεδόσκυλο...

 
At 8/11/2009 08:52:00 μ.μ., Anonymous anasthod said...

εγώ ούτε κουζίνα δεν έχω, τι να την κάνω, είναι πανάκριβες. Κρύα πιάτα, τοστ, ξηρούς καρπούς, λαχανικά και κονσέρβες. Και καμιά σος, κανά ντιπ. Κι άφθονο αλκοόλ, μπύρες και Tanqeray. Οι φτωχομπινέδες έχουν μείνει στις εμαγιέ, οι προχωρημένοι έχουν αερόθερμο, όλα σε πυρίμαχα, στον ατμό. Τι να μου πεις, Tell me about love..

 
At 8/13/2009 03:05:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Xρήστο, γκουρμεδόσκυλο που λέει κι ο Gasi :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home