Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2007

Πουστοέλληνες

Για τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει από μαρτυρίες φίλων δυτών πολλά και διάφορα, αλλά δεν είναι του χαρακτήρα μου να διαδίδω τέτοιου είδους πληροφορίες για την προσωπική ζωή οποιουδήποτε· το τι κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του -ή εν προκειμένω εις τον βυθό εις τον βυθό της θάλασσας- είναι αυστηρά δική του υπόθεση.
Του χαρακτήρα μου είναι να γράφω καμιά φορά για ταινίες ή σειρές που μου αρέσουν· όπως το «Six Feet Under», του οποίου μόλις είδα τον δεύτερο κύκλο και τον βρήκα βαλτωμένο σε σχέση με τον καταπληκτικό πρώτο, αλλά αυτό είναι άσχετο, αφού δεν θέλω να γράψω για τη σειρά, αλλά για το ότι δυο από τους βασικούς της ήρωες είναι ομοφυλόφιλοι, τους οποίους βλέπουμε να συζούν, να φιλιούνται στο στόμα, ενίοτε και να κάνουν σεξ.
Τους βλέπουμε όμως να συμπεριφέρονται σαν άντρες και όχι σαν τόσομάτόσο τρισχαριτωμένα και μεσ-την-καλή-χαρά οκτάχρονα κοριτσάκια με κορδελίτσα στα μαλλιά (όπως π.χ. συμπεριφέρεται σε σίριαλ, διαφημίσεις και στις εκπομπές που είναι καλεσμένος ο Γιώργος Καπουτζίδης) ή σαν υστερικιές λαγνεπίλαγνες αδελφές ευρισκόμενες μονίμως στα πρόθυρα εντελώς ανεξέλεγκτων σεξουαλικών σπασμών (όπως π.χ. συμπεριφέρεται ο Φώτης Σεργουλόπουλος).
Αν ο αμερικάνικος τρόπος σπασίματος ταμπού είναι σειρές σαν το «Six Feet Under» ή ταινίες σαν το «Βrokeback Mountain», εδώ έχουμε τον Ηλία Ψινάκη να μας υπενθυμίζει με κάθε του ατάκα ότι λαχταρά ένα καυτό καυλί.

81 Comments:

At 11/22/2007 09:39:00 μ.μ., Blogger gasireu said...

έχω μείνει με ανοικτό το στόμα old boy......νααα ένα στόμα....
κάτσε να το κλείσω γρήγορα γιατί φοβάμαι! speachless για την ειλικρίνεια της έκφρασης!

 
At 11/22/2007 10:00:00 μ.μ., Blogger η ψυχη μου το ξερει said...

Ξέρεις δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί που προβάλλουν την αξιοπρεπή και ομοφυλοφιλία(και δυστυχώς αυτό το κάνουν μόνο μέσα στις ταινίες τους)αλλά σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και όχι στον αληθοφανή κινηματογράφο,αλλά επί της ουσίας,στην αληθινή ζωή.

 
At 11/22/2007 11:27:00 μ.μ., Blogger Alexandros said...

Old boy , έχω δει το σύνολο της σειράς. Είναι εκπληκτική. Δεν θυμάμαι την "κοιλιά" της δεύτερης σεζόν απλά να πω σε όσους ενδιαφέρονται ότι το τέλος της σειράς είναι συγκλονιστικό. Ίσως η πλέον συγκινητική σκηνή στην ιστορία της τηλεόρασης.

 
At 11/22/2007 11:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Θα περάσουν τα σύννεφα
Θα ‘ρθουν χελιδόνια θα ‘ρθει η άνοιξη ξανά
Μ' άσπρο και γαλάζιο φως η ελπίδα
Κι η ζωή γλυκιά, πλάι στη θάλασσα σε μια φοινικιά..."

Μην είστε τόσο ευέξαπτος. Είμαστε το Ιράκ της Ε.Ε. με τα κομποσκοίνια και τα πατερημά. Με δανεικά και Δανίκα ζούμε.

Τα δισέγγονά μας δε θα χρειάζεται να καταπονούν τόσο πολύ τη μέση τους με σπασίματα, ούτε τον καρπιαίο σωλήνα τους με τόσα τσακίσματα.

Αλλά δε είμαστε εδώ για να τα δούμε. Γι΄αυτό ας κάνουμε λίγη ακόμα αφροδισιακή κριτική.

 
At 11/23/2007 02:24:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν ξερω αν ο Μπομπ ειναι αδερφη, αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι οι σχεδιαστες και οι σεναριογραφοι του παιρνουν πολλα ναρκωτικα...

 
At 11/23/2007 02:33:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δύσκολο θέμα διάλεξες, γενναίε μπλόγκερ. Γιατί ανεξαρτήτως αφετηρίας και πρόθεσης, θα εμφανιστεί ο σπασαρχίδης σχολιαστής που θα σου επισημάνει ότι λες περίπου αυτό που θα έλεγε ο μπαμπάς του Μπίλι Μπομπ Θόρντον αν έβλεπε τον Άλεν Άιβερσον και το Μπαράκ Ομπάμα. May as well be me.

Υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες: ο λάθος στόχος, π.χ. Μπορεί να λέω και μπούρδες τώρα γιατί έχω χάσει επεισόδια, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες συνθήκες που στη χώρα του six feet under, στα κομμάτια εκείνα της χώρας που παράγουν και βλέπουν το six feet under τέλος πάντων, έχουν εκλείψει.

Θυμάμαι ότι το θέμα είχε ξανασυζητηθεί στη μπλογκόσφαιρα. Αυτό που λείπει νομίζω είναι μια οικονομική ανάλυση της παρδαλής τηλεπερσόνας =)

 
At 11/23/2007 02:41:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

εδώ (τι γκηκ είμαι ρε γμτ)

 
At 11/23/2007 03:06:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Δεν κατάλαβα τι θα έλεγε ο μπαμπάς του Μπίλι Μπομπ. Ότι οι μαύροι είναι καλοί για μπάσκετ αλλά όχι για Πρόεδροι; Ή ότι αφού υπάρχουν μαύροι που πρόκοψαν, όπως αυτοί οι δύο, όσοι ζουν σε γκέτο είναι απλώς ρεμάλια και δεν υπάρχει ρατσισμός και κοινωνική αδικία;
Το άρθρο το διάβασα, πολύ ενδιαφέρον. Αλλά τι θες να πεις; Ότι ο Ψινάκης αντιστοιχεί στον βαθμό ωρίμασης της ελληνικής κοινωνίας και ότι δεν μπορούμε να απαιτούμε ακόμη ελληνικές προσεγγίσεις τύπου six feet under (πόσο μάλλον όταν το ΕΣΡ είχε επιβάλλει πρόστιμο και για ένα ομοφυλοφιλικό φιλί);
Ακόμη όμως κι αν ο σωστός στόχος είναι η κοινωνία και όχι όσοι παριστάνουν την φτερού, νομίζω ότι ακριβώς η αλλαγή της αντίληψης της κοινωνίας δεν μπορε να γίνει από Ψινάκηδες που πουλάνε απελευθέρωση, αλλά τελικά διαιωνίζουν πρότυπα - καρικατούρες.

 
At 11/23/2007 03:12:00 π.μ., Blogger greekgaylolita said...

Τεινω να συμφωνησω Ολδ μου, αλλα ας ειμαστε ειλικρινεις.Αλλο η μηντιακη αναπαρασταση-γκροτεσκοποιηση κι αλλο η πραγματικοτητα.Το γνωριζουμε ολοι μας καλα.Η ιαπετικη ριζα της ομοφυλοφιλιας στην ελληνικη κοινωνια,οπως και στις περισσοτερες αλλωστε, εκτεινεται σ'αρκετο βαθος και με ποικιλες εκφανσεις.Ας δεχθουμε πως οσο αντρας ειναι ο υπερβολικα machoφαλλοκρατης αλλο τοσο ειναι και το αντιθετικο του ακρο, η trendoμοδατη φτερου.Κανεις δεν ειναι τελεια αλλωστε;)Το θεμα ειναι το γλυκο μουρμουρητο της επιθυμιας να αφηνεται να εκφρασθει,η κατασταση του αιδοιου και η διαπεραστικη μυρωδια του φαλλου να ανατελλουν και να δυουν στα σωματα των εραστων,το εξω και το μεσα μας να συνομιλουν με ειλικρινεια και γενναιοτητα,η εννοια της μοναξιας να διαλυεται στα τρεχουμενα νερα των ματιων,το τι φοραμε ο καθενας μας δεν εχει τοση σημασια,σημασια εχει ν'αγαπας.Και ν'αγαπιεσαι(εστω και με μια τρισχαριτωμενη αδελφοποιητικη αναπαρασταση ξεχειλωμενης τυπολογιας με ανεξελεγκτοηδονικο προπετασμα;)

 
At 11/23/2007 09:09:00 π.μ., Blogger Kiki said...

so true, pali egrapses old(metaforika kai kuriolektika)Episis sumfono me Alexandro

 
At 11/23/2007 09:53:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πούστευε και Mη Eρεύνα

http://www.tzimakos.gr/books/b6.htm

 
At 11/23/2007 10:31:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πολύ καλό ποστ. Το ότι είναι απολύτως μη-σεξιστικό φαίνεται από το γεγονός ότι... πρώτη φορά διαβάζω δικό σου ποστ, Old Boy, και από το κείμενό σου αδυνατώ να συμπεράνω τις δικές σου ερωτικές προτιμήσεις (αν εξαιρέσουμε εκείνο το 'βυθό της κρεβατοκάμαρας' όπου διαφαίνεται ότι ΜΑΛΛΟΝ δεν είσαι gay).

Ε, συμφωνώ απόλυτα, έχοντας ζήσει και σε άλλες χώρες όπου δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί Ψινάκηδες, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί μάτσο-κυνηγοί λιγότερο αρρενωπών, και όπου στο δικό τους διαδίκτυο ΔΕΝ διανθίζουν το σοβαρό πολιτικό διάλογο στη δική τους μπλογκόσφαιρα με χυδαιότητες τύπου "με ανάβεις", ή "κάπου θα σε τρακάρω απόψε" (ενώ δεν σε γνωρίζουν καν) ή "ήθελα πολύ να σε γνωρίσω από κοντά, αλλά με απογοήτευσες μικρέ μου φασίστα".

Δηλαδή, σε εμένα που είμαι non-sexist heterosexual, οι πουστοέλληνες είναι αηδιαστικοί και αποκρουστικοί ΟΧΙ γιατί είναι gay (πράγμα που αποδέχομαι χωρίς να το θεωρώ σημαντικό), ΟΧΙ γιατί είναι "πούστηδες" αλλά γιατί είναι -ακριβώς όπως το είπες- "πουστοέλληνες".

Εγώ δεν θα τολμούσα να γράψω τέτοιο ποστ, αλλά θα τολμήσω να γράψω ότι ΝΑΙ, έχεις δίκιο, και όσα περιγράφεις ισχύουν ΚΑΙ στην πουστοελληνική μπλογκόσφαιρα.

Τέλος, το χαρακτηρισμό "πουστοέλληνες" τον είχα εκσφενδονίσει εγώ ο ίδιος κάποτε κατά άκαμπτων ομοφοβικών μη-γκέη...

 
At 11/23/2007 10:32:00 π.μ., Blogger Fight Back said...

συμφωνω με ggl.

νομιζω οτι τα ονοματα που ανεφερες στο κειμενο εχουν τοση σχεση με τους ομοφυλοφιλους οσο ο τσουκαλας με το μεσο φιλαθλο

 
At 11/23/2007 10:39:00 π.μ., Blogger xomeritis said...

Δε νομίζω, και ξέρω ότι συμφωνείτε, ότι φταιει ο Ψινάκης παρά όσοι βολεύονται από την προβολή αυτή της εικόνας του ομοφυλόφιλου. Ειδικότερα σε μέρες που άνθρωποι σαν και μένα διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Δεν έχει και μεγάλη διαφορά από την ξέκωλη εικόνα της γυναίκας που προβάλλουν τα media. Απλά, η δεύτερη είναι ευκολότερο να κατανοηθεί ως καρικατούρα από το μέσο έλληνα - και περνάει ως άδειο κέλυφος - για λόγους ευνόητους.

Συνεχίστε με to 6 feet under. Δε θα σας απογοητεύσει. Είναι η αγαπημένη μου τηλεοπτική σειρά.

 
At 11/23/2007 11:28:00 π.μ., Blogger Thodoris said...

Και ως συνήθως το ΕΣΡ ασχολείται με μαλακίες αντί να στείλει στο πυρ το εξώτερο όλα αυτά τα εξαμβλώματα που ναι μεν δεν είναι homos, αλλά προσβάλλουν όσο κανείς άλλος τον ελληνικό πολιτισμό που με τόσο στόμφο διατείνονται οι πολιτικάντηδες ότι στηρίζουν...

 
At 11/23/2007 12:43:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εννοώ ότι, σε μια κρίση φιλελευθερισμού ας πούμε, ο μπαμπάς Θόρντον θα έλεγε κάτι στο στυλ: "αν οι μαύροι θέλουν ισότητα ας είναι τουλάχιστον αξιοπρεπείς σαν τον Ομπάμα, όχι να φοράνε αλυσίδες και καδένες και μαύρο γυαλί και φαρδιά και να μιλάνε σαν αυτόν τον αράπη τον Άιβερσον."

Δεν υπονοώ ότι το ποστ έχει ίχνος ρατσισμού - οποιοσδήποτε αναγνώστης με στοιχειώδη ευφυία καταλαβαίνει τι θες να πεις. Επισημαίνω απλά πόσο δύσκολο είναι να γράψεις γι' αυτό το θέμα (και στην Ελλάδα, όπου κάποιοι θα το εκλάβουν ως δικαίωση της καφρίλας τους, και ακόμα περισσότερο στη χώρα του six feet under, όπου θα είχε πλακώσει εδώ μέσα σε dt η αστυνομία του πολιτικώς ορθού).

Για το "end of gay culture": Είναι μπακαλίστικη η σύγκριση με την Αμερική αλλά, ναι, νομίζω ότι στην Ελλάδα είναι ακόμα δύσκολο να ευδοκιμήσει ο "αξιοπρεπής ομοφυλόφιλος" και κύριοι υπεύθυνοι γι' αυτό δεν είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του ποστ. Εκτός κι αν τους σχολιάζεις σαν σύμπτωμα, όχι σαν αίτιο.

(btw συμφωνώ ότι η τηλεπερσόνα Ψινάκης δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο μάρκετινγκ της πραγματικής κοινωνικής αποδοχής των γκέι. Απ' την άλλη δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε σώνει και καλά να βοηθάει)

 
At 11/23/2007 01:43:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

Για να διασωσω τον αγαπημενο μου Μπομπ Σφουγγαρακη, θα προτεινα σοβαρα στον κ. του Ε.Ρ.Σ. να εστιασει την προσοχη του στο οτι ο Μπομπ ειναι τετραγωνοπαντελονής και οχι στρογγυλοπαντελονής!

 
At 11/23/2007 02:02:00 μ.μ., Blogger andreas said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At 11/23/2007 02:03:00 μ.μ., Blogger adaeus said...

Κάποτε τα μυστικά του κρεβατιού μας τα αφήναμε σπίτι μας. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να τα διαλαλήσουμε ως πραμάτια που μας ακολουθεί. Ως εκ τούτου δε γουστάρω κραυγές "Είσαι Θεά" που τείνουν να γίνουν μόδα, κοριτσάκια τριχωτά με κορδελίτσες ή μάτσο μπακαλόγατους.

 
At 11/23/2007 05:16:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Bλέπω τα avatar της Ροδιάς και του Αdaeus το ένα κάτω από το άλλο και είναι σαν επίδειξη συγχρονικών βουτιών :)
«πρώτη φορά διαβάζω δικό σου ποστ, Old Boy, και από το κείμενό σου αδυνατώ να συμπεράνω τις δικές σου ερωτικές προτιμήσεις»
Οmadeon, η ερωτική μου προτίμηση είναι το μπλόγκιν. Είμαι μπλογκοφυλόφιλος ;)
Γιώργο, δυο εκδοχές έδωσα για τον Άιβερσον και τον Ομπάμα και τελικά εννοούσες τρίτη; Φτου :) Λες ότι είναι δύσκολο να ευδοκιμήσει ακόμα εδώ ο «αξιοπρεπής ομοφυλόφιλος». Πράγματι, δεν θυμάμαι τι πρόστιμο είχε βάλει το ΕΣΡ για το φιλί στο ελληνικό σίριαλ, αλλά το φαντάζομαι πολλαπλασιασμένο για κάθε φορά που φιλιόντουσαν στο Six Feet Under. Θα το θεωρούσαν και υποτροπή εικάζω και η ποινή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη :) Ωστόσο όσους σχολιάζω στο ποστ δεν ξέρω αν τους σχολιάζω ως αιτία ή ως σύμπτωμα, ξέρω όμως ότι προβάλλουν και παγιώνουν καλώς ή κακώς μια εικόνα που τείνει να αναπαράγεται και να γίνεται αντικείμενο μίμησης. Κάθε πάνελ πρωινομεσημεριάδικου πρέπει πλέον να έχει και κάποιον που μιλάει ναζιάρικα. Είναι ευρύτερο θέμα τηλεοπτικής - λάιφστάιλ υποκουλτούρας; Σύμφωνοι, είναι.

 
At 11/23/2007 05:19:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Greek-gaylolita, και μετά μου λες εμένα για ποίηση :)

 
At 11/23/2007 05:30:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Fight Back, ακόμα και στο παράδειγμα που αναφέρεις ο Τσουκαλάς έχει προσωποποιήσει και στιγματίσει μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού. Ωστόσο, το να είσαι ποδοσφαιρόφιλος είναι καθεστώς και δεν συνιστά ταμπού. Ο Τσουκαλάς ως περσόνα έχει ένα περιορισμένο πεδίο επίδρασης: βλέπεις δίπλα σου άλλους δέκα ποδοσφαιρόφιλους και καταλαβαίνεις ότι ο Τσουκαλάς δεν είναι τυπικό δείγμα.
Βλέπεις όμως το Six Feet Under, το αντιδιαστέλλεις με τους τηλεοπτικούς μας γκέι και αναρωτιέσαι: αυτοί γιατί βρίσκονται στο αντίθετο άκρο της υστερίας; αυτοί γιατί διαφέρουν μόνο στο κρεβάτι τους;

 
At 11/23/2007 06:22:00 μ.μ., Blogger Βάσσια said...

Το να "εκθειάζεις" ή "επιδεικνύεις" την λαγνεία σου λίγο έχει να κάνει με τον αν είσαι straight ή gay.
Είναι θέμα χαρακτήρα.

 
At 11/23/2007 06:41:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Το ενδιαφέρον θα ήταν να εννοήσουμε σ΄αυτή την περίπτωση ως Τσουκαλά τον γνωστό κοινωνιολόγο, Κων/νο Τσουκαλά, και μελετητή του χουλιγκανισμού, στο σχόλιο του fight back.

 
At 11/23/2007 07:06:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Mα είναι νομίζω προφανές ότι και ο Φάιτ Μπακ κι εγώ σε αυτόν αναφερόμαστε. Ποιές άλλες εκδοχές Τσουκαλά θα μπορούσαν να μας απασχολούν; Η Μπήλιω;

 
At 11/23/2007 07:12:00 μ.μ., Blogger Fight Back said...

θυμαμαι ταινιες ελληνικες γυρισμενες πριν 30 χρονια με σταυρο παραβα που υποκρινεται τον ψευτογκει. απο τοτε υπαρχει αυτη η υπερβολη (που ας πουμε πως στην κωμωδια κατι εξυπηρετει).
η οποια υπερβολη, αφου μονιμως σε πρωτοτυπια ερχομαστε τριτοδευτεροι, δε νομιζω οτι ειναι και ελληνικη εφευρεση, απο καπου το ειδαμε αυτο το οχταχρονο κοριτσακι στυλ και το αντιγραψαμε.

νομιζω οτι οι αντιγραφεις του παράβα (που στο κατω κατω έφερε και μουστακι) τεινουν να αρχισουν να συγκρινονται σε γραφικοτητα με τον τσουκαλα (ποιον ομως αραγες? )

 
At 11/23/2007 08:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Θελω εδω να δηλωσω οτι ο Μπομπ Σφουγγαρακης αποκλειεται να ειναι γκει. Το Σφουγγαρακης ειναι Κρητικο ονομα (ισως και Ζωνιανο)!
--
ε.

 
At 11/23/2007 08:55:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

Θεωρώ εξίσου ρατσιστικό το να "θίγεται" και να "εξανίσταται" κάποιος από έναν θηλυπρεπή ομοφυλόφιλο όσο και από έναν μη θηλυπρεπή ομοφυλόφιλο. Το να σχολιάζεις κάποιον αρνητικά για χαρακτηριστικά, τα οποία δεν είναι άμεση απόρρια επιλογών και συνειδητών αποφάσεων (το χρώμα, το φύλο, η ηλικία, ο σωματότυπος, η χροια της φωνής)είναι απολύτως κατακριτέο.
Όπως μια γοητευτική γυναίκα που δεν ντρέπεται για τη σεξουαλικότητά της δεν ενοχλεί κανέναν, έτσι κι ένας θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος που επιστρατεύει τους δικούς του τρόπους για να εκδηλώσει τη σεξουαλικότητά του, η οποία εξάλλου δεν απευθύνεται μόνο σε ερωτικούς στόχους αλλά erga omnes (οι γυναίκες δεν φοράνε κραγιόν μόνο στο σεξ) πρέπει να είναι απολυτως αποδεκτός. Κάθε άλλη θεώρηση που θέλει τους ομοφυλόφιλους ομογενοποιημένους και φερόμενους "ως άντρες", τις λεσβίες ως φερόμενες "ως γυναίκες", αλλά και κάθε ηλίθια πρόληψη ότι όλοι οι θηλυπρεπείς άντρες είναι ομοφυλόφιλοι ή όλες οι ανδροπρεπείς γυναίκες λεσβίες, δεν είναι τίποτα λιγότερο απο σύγχρονες εκδοχές του ναζιστικού στιγματισμού με το ροζ αστέρι.

 
At 11/23/2007 09:16:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

thomas xomeritis είπε...
"Δεν έχει και μεγάλη διαφορά από την ξέκωλη εικόνα της γυναίκας που προβάλλουν τα media."

Σωστός. Το φαινόμενο Ψινάκη (και της κάθε "κραγμένης" της εγχώριας σόουμπιζ) δεν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά με την κυνικότατη εκμετάλλευσή του (sexploitation). Είτε μιλάμε για τις σιλικονούχες γλάστρες του Θέμου είτε για τα καλογυμνασμένα τεκνάκια των talent shows, το άτομο μετατρέπεται σε εμπόρευμα φαντασιώσεων ή ακόμα και αποδέκτης σεξιστικής συμπεριφοράς.

Πρόκειται για την υπέρτατη υποκρισία της συντήρησης. Πάντα χρειαζόμαστε μία "λούγκρα" για να έχουμε να κοροϊδεύουμε, όπως πάντα χρειαζόμαστε και ένα "ξέκωλο" για να ονειρευόμαστε ότι θα πηδήξουμε. Στο τέλος καταλήγουμε να συνδυάζουμε τα δύο, ψωνίζοντας τραβεστί (που με κάποιον μαγικό τρόπο επιβεβαιώνουν πόσο άντρες είμαστε - ιδίως αν δεν μας σηκωθεί).

 
At 11/23/2007 09:23:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

SIX FEET UNDER - SEASON 3 , Τιμή: 99,50 € apo videosun.gr

Six Feet Under: Complete HBO Season 3 £17.97(peripou 25 euro) apo amazon.co.uk

malakia eh??

na deite kai ton Dexter (me Michael C. Hall)

 
At 11/23/2007 11:30:00 μ.μ., Blogger gerasimos said...

Δε με ενοχλεί ούτε ο Σουργελόπουλος (εντάξει, έστω Σεργουλόπουλος) ούτε ο Ψιψινάκης με τη ροζ μυτούλα. Η Βυζαντινή Αυλή ήταν γεμάτη ευνούχους και η Αρχαία Ελλάδα είχε πήξει στους bisexuals. Θα με ενοχλούσε όμως αν θα έπρεπε για να εξελιχθώ στη δουλειά μου και να προβληθώ να έχω πρώτα πνίξει το κουνέλι.

 
At 11/24/2007 03:01:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

E Lawyer, εν αντιθέσει με το χρώμα, το φύλο, την ηλικία και τον σωματότυπο, παραμένω με την εντύπωση πως το τράβηγμα της φωνής και το διαρκές νάζι συνιστούν απόρροια επιλογών και αποφάσεων. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά στα ΙΕΚ των «Ναζί κατά των ναζιών» που παρακολουθώ, έτσι μας τα μαθαίνουν.
Divebomb, σκανδαλώδες :)

 
At 11/24/2007 03:27:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ειναι αποτέλεσμα επιλογής. Θα κάνεις σχόλια και εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων;

Καθώς θεωρείς ότι η δήλη ομοφυλοφιλία είναι απόρροια επιλογής, κρίνεις αποδεκτούς τους "κανονικούς" και "συνηθισμένους αντρες" ομοφυλόφιλους από τους θηλυπρεπείς, με το νάζι και το τράβηγμα της φωνής.

Δηλαδή ομοφυλόφιλοι δύο μέτρων και δύο σταθμών: αυτοί που "ενοχλούν" και οι άλλοι που "δεν ενοχλούν".

Αλήθεια, γιατι ακριβώς ενοχλούν οι πρώτοι;

Υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε "αξιοπρεπή" και "μη αξιοπρεπή" ομοφυλοφιλία;

Στην "αληθινή ζωή" δεν υπάρχουν θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι, παρά μόνο στην τηλεόραση;

Οι θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να κρύβονται, να ντρέπονται για τον εαυτό τους, να είναι πιο μαζεμένοι, για να μην ενοχλούν;

Ποιους να μην ενοχλούν;

Και οι θηλυπρεπείς ετεροφυλόφιλοι, ή έστω οι σε πιο παλ απόχρωση, πρέπει να κάνουν μαθήματα να μην τραβάνε τη φωνή, όπως αυτοί στο "Κλουβί με τις τρελές";

Τίθεται ζήτημα πλειοψηφίας και μειοψηφίας όταν αξιολογείται η ενάσκηση της έκφρασης του σεξουαλικού προσανατολισμού κάποιου;

Ή δεν έχω καταλάβει το νόημα του κειμένου ή ο διαχωρισμός που κάνεις είναι κατά του δικαιώματος καθενός να αυτοπροσδιορίζεται, ακόμη και να προωθεί τη στάση ζωής του με κάθε βήμα που του παρέχεται.

Οι "αισθητικές" ενστάσεις -που είναι δηθεν νομιμοποιούμενες ως "σχόλια"- και οι θεωρίες περί gay lobby παραπέμπουν στην γνωστή δήλωση "άμα δεν εισαι και λίγο gay στην τηλεόραση, τον πούλο". Για την οποία ένα πολιτικό κόμμα αναγκάστηκε να τροποποιήσει τη θέση του σχετικά με την στάση του απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

Τελικά, ο Ψινάκης και ο Σεργουλόπουλος είναι το πρόβλημα που δεν βλέπεις στην τηλεόραση "κανονικούς άντρες ομοφυλόφιλους" όπως αυτοί στο Six feet under;

Και, αν ναι, δικαιολογεί αυτό τον τίτλο του post;

 
At 11/24/2007 03:55:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

«Και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ειναι αποτέλεσμα επιλογής. Θα κάνεις σχόλια και εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων;»
Δεν πάει έτσι όμως.
Ξεκινάς το επιχείρημά σου ότι το χρώμα, η ηλικία, κλπ δεν είναι αποτέλεσμα επιλογής, εντάσσοντας σε αυτές τις κατηγορίες και τον τρόπο ομιλίας και συμπεριφοράς και όταν στο αντικρούω, μου λες ότι ναι μεν είναι αποτέλεσμα επιλογής, αλλά και η επιλογή θρησκεύματος επιλογή είναι, οπότε θα τα βάλω και με τις θρησκευτικές μειονότητες;
Η απάντηση είναι ότι, όχι, δεν θα τα βάλω και με τις θρησκευτικές μειονότητες.
Ρωτάς μετά γιατί με ενοχλούν οι θηλυπρεπείς ομοφυλόφιλοι. Δεν έχω απάντηση. Με ενοχλεί ο άντρας που φέρεται παγίως ναζιάρικα, όπως με ενοχλεί ο άντρας που μιλά παγίως χυδαία - φτηνά - κυνικά σαν τον Νίκο Κακαουνάκη ή ο άντρας που είναι άνα πάση στιγμή έτοιμος να στήσει καυγά σαν τον Αλέξη Κούγια.
Με ενοχλούν διάφορα.
Είμαι παράξενος τύπος και ενοχλούμαι.
Για γκέι λόμπι δεν νομίζω ούτε να μίλησα ούτε να άφησα κάποιο υπονοούμενο.
Όσο για το νόημα του κειμένου είναι ότι εμένα που έχω μεγαλώσει με τις προκαταλήψεις και τα κολλήματα της μέσης ελληνικής οικογένειας, παρατηρώ ότι η απεικόνιση σε μια τηλεοπτική σειρά ομοφυλόφιλων που κάνουν πράγματα που δεν θα βλέπαμε καθόλου εύκολα στην ελληνική τηλεόραση, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την καρικατουρική εμφάνιση ομοφυλοφίλων σε ελληνικές εκπομπές.
Δυο άντρες φιλιούνται και κάνουν σεξ και δεν ενοχλούμαι.
Με τον Φώτη Σεργουλόπουλο ενοχλούμαι.
Δεν απαγορεύω στον Φώτη Σεργουλόπουλο ούτε να αυτοπροσδιοριστεί ούτε του ζητώ να καταπιέσει τίποτα από τον εαυτό του.
Την απαρέσκειά μου δηλώνω και η απαρέσκεια μου αυτή θεωρώ ότι δεν με κάνει ούτε ναζί, ούτε καταπιεστή κανενός ατομικού δικαιώματος.

 
At 11/24/2007 03:56:00 π.μ., Blogger Old Boy said...

Όσο για τον τίτλο, είναι παράφραση του Κωλοέλληνες του Σαββόπουλου και νομίζω ότι με βάση το ποστ βγάζει νόημα.

 
At 11/24/2007 04:05:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Εγώ πάλι νομίζω ότι ενοχλεί απλώς ό,τι είναι διαφορετικό: ο Κακαουνάκης, ο Καπουτζίδης, ο Τσουκαλάς, ο Ψινάκης, η Σαρρή. Τα ξέκωλα, οι αδερφές, οι μάγκες, τα τεκνά. Η πολυχρωμία ενοχλεί. Προτιμάτε γραβάτες-χωρίστρες-τζελ, "κανονικούς ανθρώπους", χωρίς οδοντώσεις, "χωρίς" προκαταλήψεις, χωρίς πρόσωπο. Το πολιτικώς ορθό. Τη σούπα. Πιες την.

 
At 11/24/2007 12:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Εγώ πάλι δεν ξέρω από που προέκυψε όλη αυτή η μόδα με τις σειρές και τον πρώτο και τον δεύτερο κύκλο και του Αρχιμήδη τη συνέχεια. Μα ό,τι και να βγάλουν οι Αμερικάνοι θα το βλέπουμε μετά μανίας; Ο Περισσός δεν κάνει τίποτα;

 
At 11/24/2007 01:04:00 μ.μ., Blogger - said...

Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται αισθητικά με τον τρόπο που θέλει. Αν γουστάρει να βγαίνει έξω, δυο μέτρα μαντράχαλος, με φτερά και πούπουλα και γόβα, ας βγαίνει.

Ο καθένας δικαιούται να έχει τις αισθητικές προτιμήσεις του και να ενοχλείται από ό,τι θέλει. Το ότι ο παραπάνω δικαιούται να βγαίνει έτσι, δεν συνεπάγεται ότι εγώ θα γουστάρω να τον βλέπω μπροστά μου Σάββατο βράδυ ή ότι θα επικροτώ την αισθητική του.

Ωστόσο:
- το ότι δεν γουστάρω να τον βλέπω δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί.
- το ότι πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το σχολιάζω και το ότι τον σχολιάζω δεν σημαίνει ρατσισμός.
- το ότι μπορώ να το σχολιάζω δεν σημαίνει ότι μπορώ να συνδέω αυθαίρετα, ή έστω βάσει χοντροειδών "στατιστικών" δεδομένων και στερεοτυπικών συλλογισμών, την αισθητική που βλέπω μπροστά μου με οτιδήποτε άλλο (τη σεξουαλική του ζωή ή τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή τη θρησκεία του ή τη γειτονιά καταγωγής του κλπ) και να απορρίπτω το δεύτερο, επειδή απορρίπτω το πρώτο, ή να απορρίπτω το δεύτερο, όσο εκφράζεται τάχα μέσω τού πρώτου. Θα απορρίπτω τη συγκεκριμένη ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ. Εκτός αν θέλω να στεγάσω σε πιο ήπιες, "υπό όρους", διατυπώσεις, μια κρυφορατσιστική θέση (όχι εσύ, old boy).

Συνεπώς, μια φράση τύπου "δεν γουστάρω τον τάδε γιατί είναι ναζιάρης/χυδαίος και γκέι, αυτό που λέμε πούστης" θα έπρεπε να σταματά στο "δεν γουστάρω τον τάδε γιατί είναι ναζιάρης/χυδαίος". Μια τέτοια προσοχή στη διατύπωση, που αφήνει απέξω τον σεξουαλικό προσανατολισμό όταν δεν είναι το προκείμενο, κάνει περισσότερο καλό από τα γκέι ζευγάρια του "six feet under", κατ' εμέ.

Δυστυχώς, το άρθρο δύσκολα αποφεύγει να μεταφραστεί σε μια άποψη τύπου "δε με πειράζει να είσαι γκέι, αρκεί να είσαι όπως εμείς" ή "δε με πειράζει να είσαι γκέι, αρκεί να είσαι όπως θέλω" ή, πιο χοντρά, "δεν με πειράζει να είσαι διαφορετικός, αρκεί να μην το δείχνεις".

Σωστό νόημα για το κείμενο, λάθος ειπωμένο, νομίζω. Την καλημέρα μου!

 
At 11/24/2007 05:01:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σωστά γίνεται η σύνδεση με τους ομοφυλόφιλους γιατί μιλάμε για μιαν ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ακόμα παλεύουν για την αποδοχή τους μέσα στη κοινωνία. Και αν συνειδητά κάποιοι ομοφυλόφιλοι προωθούν ένα συγκεκριμένο στυλ που τους καθιστά καρικατούρες στα μάτια του κόσμου ενώ την ίδια στιγμή ενοχλούνται γιατί ο υπόλοιπος κόσμος δεν τους αποδέχεται σαν κομμάτι της κοινωνίας του τότε αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση.Γιατί ακριβώς εδώ το τι κάνει ο ένας και ο άλλος στην τηλεόραση έχει πολύ περισσότερη σημασία απο ότι άλλες περιπτώσεις ακριβώς επειδή εδώ οι εντυπώσεις δεν εξανεμίζονται μέσα στις μάζες των ιδιόμορφων αλλά μετατρέπονται σε βέλος που στρέφεται ενάντια στη συγκεκριμένη ομάδα.

Είναι καλά όμως να δούμε και κάποια άλλα θέματα. Μήπως οι παραγωγοί των καναλιών δεν γυρεύουν ακριβώς αυτό τον τύπο των ομοφυλόφιλων για τις εκπομπές τους; Μήπως δεν υπάρχει μια κάποια λογική freak show/τσίρκου πίσω απο όλα αυτά; Αν έφερναν κάποιους που συμπεριφέρονταν κανονικά μπροστά στην κάμερα θα καθόταν ο μέσος βλαμμένος τηλεθεατής να τους δει; Και μετά πως θα έσκαγε την πλάκα του με την φτερού; Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό όμως. Και στην Βρεττανία υπάρχουν ακριβώς τα ίδια φαινόμενα αλλά εκεί υπάρχει πλέον σε μεγάλο βαθμό η αποδοχή (μάλιστα πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο εκεί πέρα ξεκίνησε ΜΕΤΑ την αποδοχή και όχι πριν) και για κάθε καραγκιόζη ομοφυλόφιλο στη τηλεόραση βλέπεις άλλους τρεις που όχι μόνο καραγκιόζηδες δεν είναι αλλά είναι και τρομεροί άνθρωποι. Και είναι όταν ακριβώς υπάρχει αυτή η αναλογία, όταν ακριβώς δεν νιώθεις ότι η μια ομάδα έχει περισσότερους καραγκιόζηδες απο την άλλη που αρχίζουν να πέφτουν οι προκαταλήψεις και εδραιώνεται η ισότητα.

 
At 11/24/2007 09:00:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

E Lawyer, με κατηγορείς για πολιτική ορθότητα όταν το ποστ μου βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής ορθότητας. Αλλά θα το αντέξω.

 
At 11/24/2007 09:18:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

«Δυστυχώς, το άρθρο δύσκολα αποφεύγει να μεταφραστεί σε μια άποψη τύπου "δε με πειράζει να είσαι γκέι, αρκεί να είσαι όπως εμείς" ή "δε με πειράζει να είσαι γκέι, αρκεί να είσαι όπως θέλω" ή, πιο χοντρά, "δεν με πειράζει να είσαι διαφορετικός, αρκεί να μην το δείχνεις"».
Ωστόσο, το ποστ μιλά για μια σειρά που δεν μας ενημερώνει απλώς ότι κάποιοι από τους πρωταγωνιστές είναι γκέι. Μιλά για μια σειρά που στην οθόνη βλέπουμε τη διαφορετικότητα συνεχώς: σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν φιλιά στο στόμα. Αν έλεγα αυτό τότε θα έπρεπε να με πείραζαν οι ερωτικές σκηνές, αν έλεγα αυτό θα έπρεπε να με πείραζε και η σειρά.
Στη σειρά βλέπουμε τη διαφορετικότητα. Στα παραδείγματα που ανέφερα τι βλέπουμε; Τι είναι πιο διαφορετικό; Το ζευγάρι που χαμουρεύεται ή ο παρουσιαστής που είναι διαρκώς ξελιγωμένος;

 
At 11/25/2007 02:08:00 π.μ., Blogger - said...

Και τα δυο όψεις της διαφορετικότητας είναι :)

 
At 11/26/2007 12:17:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

αναρωτιέμαι εάν έχει διερωτηθεί κανείς σχετικά με τον φασισμό της όποιας σεξουαλικής ταυτότητας εν γένει (και δη τον όσων παλαιότερα θα λέγαμε 'διαφορετικές)
...μανιέρες, τρόποι, στυλ, ένδυση, φράσεις, στάσεις, πόζες, επιλογές, πιστεύω, κλπκλπκλπ, όλα κλισέ / όλα σετ, combo όπως στα Μακντόναλτς, ψωνίζεις μία ταυτότητα και τη φοράς (σου τη φοράνε, τους τη φοράς, τη φοράτε, τη φοράμε)...μοίαζει μία σεξουαλική επιλογή, μία απλή σεξουαλική επιλογή να κατισχύει όλων των υπολοίπων: ο ολοκληρωτισμός σε ατομικό επίπεδο - αντί για ανθρώπους η κομέντια ντε λ' άρτε των διαφορετικών σεξουαλικών χαρακτήρων (δερμάτινο μπλαζέ ή κόνξα στο φουλ, σκληρό βλέμμα ή άκαμπτο γυναικείο σώμα σε φαρδύ παντελόνι, ώστε να κρύβονται οι καμπύλες), ίσως η πιο γνήσια έκφρασή μίας φασίζουσας ανθρώπινης κωμωδίας, όλα τα άλλα μου ακούγονται λίγο σούπα

 
At 11/26/2007 01:10:00 μ.μ., Blogger Rodia said...

~~ maigret, τωρα βρισκομαστε ακομα στο σταδιο της αναλυσης. Μετα θα γινει η συνθεση...
(οπως βλεπω, το εχετε παρααναλυσει το θεμα) ;-)

 
At 11/27/2007 11:45:00 π.μ., Blogger Andrien said...

e-lawyer: Δεν νομίζω ότι είναι θέμα μη ανοχής της διαφορετικότητας. Είναι θέμα υπερβολής. Και εξηγούμαι: Δεν ενοχλούμαι μόνο από τους gay που προβάλλουν υπερβολικά το συγκεκριμένο τους χαρακτηριστικό. Ενοχλούμαι και από τις straight γυναίκες που τα πετάνε όλα έξω για να αποδώσουν καλύτερα το ρόλο του μοιραίου θηλυκού. Ενοχλούμαι και από τον κάφρο που με προσβάλλει πίσω από το τιμόνι, γιατί είναι άντρας ρε παιδί μου και την έχει βαριά.
Ενοχλούμαι από την υπερβολή γενικά. Τις παντιέρες που σκιάζουν τον υπόλοιπο άνθρωπο και αφήνουν να φανεί μόνο ο ρόλος.

andrien

 
At 11/27/2007 04:56:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

@rodia
το νόημα της σύνθεσης το 'χει ο andrien (ίδια σκέψη από τη φόδρα προς τα έξω)απλά κι ουσιαστικά

 
At 11/27/2007 09:32:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Πούστης τον πούστη αγαπά,
πουτάνα την πουτάνα.
Κι ο Γιώργης ο κωλομπαράς
τους παίρνει όλους σβάρνα.
(παλαιά παροιμία των φυλακών). :)

Όπως αναφέρει ο μέγας του ρεμπέτικου Τάκης Μπίνης, η Σαλονίκη παληά είχε όλους κι όλους 3 πούστηδες, που καταδιασκέδαζαν τον κόσμο με τα τσαλίμια τους!

Πέραν της ιστορικής αναδρομής και της πλάκας:
Εύγε στον andrien και στην maigret.

Ο Μάνος Χατζηδάκις ΔΕΝ ήταν "ένας μεγάλος ομοφυλόφιλος", όπως και ο Ιωάννης Μακρυγιάννης ΔΕΝ ήταν "ένας σπουδαίος ετεροφυλόφιλος".
Η περί του αντιθέτου αντίληψη προέρχεται από άρρωστα μισαλλόδοξες μη-κοινωνίες όπως οι αγγλοσαξωνικές.

 
At 11/28/2007 12:01:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μια χαρά τα λες γέρο μου!

Μία ερώτηση μόνο (για τους υπόλοιπους κυρίως):

Τι είναι οι "gay"?

Εγώ είμαι άντρας, που μου αρέσει να πηγαίνω με άντρες, και μόνο με άντρες. Είτε κουνιούνται είτε όχι.
Και οι φίλοι μου, όλοι, (άντρες που τους αρέσουν γυναίκες) το ξέρουν και χέστηκαν κιόλας (μετά συγχωρήσεως).

Έχω κάτι κοινό είτε με τον Ψινάκη, είτε με τον ΣεργουλόπουΛο είτε με τον Gandalf;

To ότι μου αρέσουν τα αγοράκια κι όχι τα κοριτσάκια αρκεί για να με βάλει στην ίδια ομάδα με άλλους που έχουν τις ίδες προτιμήσεις (είτε ανοιχτά, είτε όχι); Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αρκεί πραγματικά για την σφυρηλάτηση κοινοτήτων;

Οι άντρες που τους αρέσουν γυναίκες είναι και αυτή ξεχωριστή ομάδα, με τόόόόσα πολλά κοινά; Όσο και οι αδερφές σαν κι εμένα.
Τα γκέτο οδηγούν σε ροζ τρίγωνα όταν δεν έχουν σκοπό την αυτοκαταστροφή τους.

sfu rules

 
At 11/28/2007 03:52:00 μ.μ., Blogger tsarlatann said...

Θαρρώ πως η γεύση μου είναι πικρή από το Post σου αγαπητέ, και σε διαβάζω πολύ καιρό.

Μου θυμίζει, σε δεύτερη ανάγνωση, την συμπεριφορά "ε, δεν είναι ανάγκη και να φάινεται", την οποία δεν θα σχολιάσω.

Δεν ξέρω για τα στερεότυπά σου για την ομοφυλοφιλία, σίγουρα πάντως έχεις πολύ σαφή εικόνα για τον "αντρισμό". Και η πηγή του σεξισμού απέναντι στους gay είναι κυρίαρχα αυτή η μη συμμόρφωση.

Ένα νέο πρότυπο κοινωνικά αποδεκτού ομοφυλόφιλου προτείνεις: Του ανδροπρεπή gay.

Ο διάλογος είναι γόνιμος, εγώ όμως έχω κουραστεί να εξηγώ και να αναλύω και να δικαιολογώ συμπεριφορές και στερεότυπα.

Αυτό που με αφορά στην παρούσα φάση είναι το παρακάτω:


Πρόκειται για συμπτώματα παθολογικού άγχους και ήπιας κατάθλιψης, επακόλουθα των βασανιστηρίων που ο Άλεξ υπέστη το 1999 σε φυλακή του Ιράν. Ανακρίθηκε πιθανότατα για τη γνωριμία του με κάποιον αντικαθεστωτικό, φυγαδεύτηκε κι ήρθε στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο όχι μόνο για τα βασανιστήρια που υπέστη, αλλά για έναν ακόμη λόγο που μεγαλώνει την αγωνία του μην αναγνωριστεί, ιδίως από τους συμπατριώτες του. Ο Άλεξ είναι ομοφυλόφιλος και η ομοφυλοφιλία στο Ιράν μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.


Από το gayworld.gr

 
At 11/28/2007 07:31:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Nobody's perfect, για να χρησιμοποιήσω και μια σινεφίλ αναφορά. Σοβαρολογώντας τώρα, δεν θα αρνηθώ ότι τελικά μπορεί και να στραβώνω με πράγματα που δεν θα έπρεπε να στραβώνω.
Ωστόσο εξακολουθώ να επιμένω ότι δεν προτείνω το πρότυπο ενός ανδροπρεπή γκέι, αλλά το πρότυπο ενός μη αναξιοπρεπή γκέι.
Τώρα τι σημαίνει αυτό; Είναι μονομερής η στόχευσή μου;
Παράδειγμα αυτό το ποστ: http://old-boy.blogspot.com/2007/01/blog-post_17.html
όπου σχολιάζω αναξιοπρεπείς -κατά την οπτική μου γωνία πάντα- συμπεριφορές ετεροφυλόφιλων.
Το ξελίγωμα του Περρή και του Θέμου είναι συγγενές με το ξελίγωμα του Σεργουλόπουλου, είναι ένα ξελίγωμα όπου η δίψα για σεξ από ιδιωτική υπόθεση μετατρέπεται σε εμποροπανήγυρη, όπου ο υπαινιγμός μετατρέπεται σε κραυγή.

 
At 12/01/2007 04:29:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Εδω και δυο χιλιαδες χρονια περιπου, η εξουσια (πολιτικη & θρησκευτικη) ελεγχει τον ανθρωπο μεσω της καλλιεργειας ενοχων περι την ερωτικη πραξη. Στην εποχη μας, εχει ατονησει αυτος ο ελεγχος, καθως φαινεται. Καθως ομως ΔΕΝ φαινεται, μαλλον η ελευθερη διακινηση ιδεων περι το σεξ ειναι απατηλη. Ο ελεγχος της εξουσιας οταν ειδε οτι καποτε θα σκασει το κανονι και ο κοσμος θα ζητησει και θα πετυχει την απελευθερωση του απο τα παραλογα αυτα δεσμα (κινημα χιπυς, 10ετια του '60, κλπ) εριξε στην αγορα την υπερκαταναλωση: περιοδικα, κινηματογραφικες ταινιες, βαρεια και ελαφρα βιομηχανια ειδων σεξ, προωθηση ανθρωπων (καλλιτεχνων και αλλων) με "ιδιαιτεροτητες", με σκοπο μη προφανη. Επειδη το προφανες, αυτο δλδ που νομιζουμε (ειμαστε βεβαιοι οι περισσοτεροι) οτι αποτελει ερωτικη απελευθερωση, ειναι απλα μια μορφη νεας καλυμενης υποδουλωσης με νεα μορφη. Υποδουλωσης που καλλιεργειται μεσω της ταξινομησης ημων των ανθρωπων με βαση τα "ιδιαιτερα" χαρακτηριστικα μας.
-->> προσπαθησα μια συνθεση οπως την αντιλαμβανομαι και αμαρτιαν ουκ εχω!
..εχει καποια διαφορα αυτη η ταξινομηση απο το ρατσισμο των ναζι;..

 
At 12/01/2007 04:47:00 π.μ., Blogger Rodia said...

Η ενοτητα και αλληλοπαραδοχη των ανθρωπων δεν βολευει καμια εξουσια, οποτε, καλλιεργει τη διασπαση μεταξυ μας. Με οποιοδηποτε τροπο. Το να δεχομαστε λοιπον να αξιολογουμε τους "αλλους" με βαση το βαρος των σεξουαλικων χαρακτηριστικων και των ερωτικων προτιμησεων τους ειναι μια παγιδα και καλο ειναι να την αποφευγουμε.
..η αιτια που μας ενοχλουν οι υπερβολες, ειναι το οτι αντιστεκομαστε στο νεο τροπο υποδουλωσης -νομιζω..

 
At 12/06/2007 06:09:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

θέλει να σου πει ο elawyer old-boy παιδί μου
μωρό μου
τσουτσουνάκι μου
ότι εσύ ολυντμπόυ εμφαίνεσαι σαν ένας φασίστας φαινόμενος
πράγμα που καταφανερώνεται όταν επιλέγεις να πιστεύεις ότι παθαίνεις ενόχληση με το κάτι και με το τι που θα ήθελες να σε ... ενοχλήσει.
και ενόχληση δεν υπάρχει, εσύ που την ευρίσκεις είσαι ο φασίσταρος με την ψυχή νεκρωμένη στα γεμάτα και στα γενικά. χάλια είσαι τηλεθεατή χαμαίτυπε του γραπτού λόγου της αηδίης και δεν αλλάζεις με τίποτα εσύ. γι' αυτό γελάει ο κόσμος...

 
At 7/18/2008 10:38:00 π.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

A ρε ολντ...

Πως να σε καταλάβουν αυτοί που είναι συνηθισμένοι στο πάθος που στη χώρα μας εκφράζεται σχεδόν πάντα με χυδαίο τρόπο; Σκυλάδικο, γκροτέσκο και κραυγαλέο - σαν τις συμπεριφορές που στηλιτεύεις...

Στο μέτρο που τύποι σαν τον Ψιψινάκι και τον Ζαχαρατους κινούνται αισθητικά από την ¨Ατζελα Δημητρίου μέχρι τον φίλιππο νικολάου, (κάπου ανάμεσα στο φτηνό μελό και το κακό πάθος), πρέπει να είσαι πολυ΄άρρωστος πούστης για να μη σου προκαλούν εμετό.
Με μια λέξη, ο "κωλοέλληνας" του Σαββόπουλου στη βελτιωμένη σκυλάδικη μορφή του "πουστοέλληνα" όπως πολυ΄σωστά εκφράζεις.

ΥΓ.
Θα το ξέρεις βέβαια ότι ποστ σου όπως αυτό, θα προκαλούν πάντα τους ημιλιποθυμους διανοητικά και παπαγαλίζοντες "σωστάδες" δικηγόρους της πολιτικής ορθότητας, οι οποίοι θεωρούν πως κάνουν το χρέος τους με το να σε εγκαλούν στη λεκτική/εκφραστική τάξη - της οποίας λειτουργούν ως θεματοφύλακες επειδή οι γκόμενοί τους σύρουν ελαφρώς τα μεσαία φωνήεντα "αγάαααπη μου".

 
At 7/18/2008 12:05:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

«Σκεφθείτε, σε ποιο κατάντημα έχει φθάσει η ανθρωπότητα ... Αυτό που είναι αμαρτία, διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι, γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδέχονται ως φυσιολογική κατάσταση». - Χριστόδουλος Παρασκευαϊδης

 
At 7/18/2008 12:19:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Μαλακάκο, ό,τι θες διαβάζεις.

Δείξε μας στο κείμενο ή στα σχόλια να έχει χρησιμποιήσει κάποιος από τους συνομιλήτές κάπου την λέξη "αμαρτία" - εκτός από το τσιτάτο που κοπυπαστάρεις στρεψόδικα.

 
At 7/18/2008 12:29:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

"...συνηθισμένοι στο πάθος που στη χώρα μας εκφράζεται σχεδόν πάντα με χυδαίο τρόπο ... "

+

"...κάπου ανάμεσα στο φτηνό μελό και το κακό πάθος ... "

+

"...οι γκόμενοί τους σύρουν ελαφρώς τα μεσαία φωνήεντα "αγάαααπη μου" ."

=

"...αμαρτία, διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα ..."

 
At 7/18/2008 10:50:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν ξέρω για τη χριστεπώνυμη αμαρτία σου μαλακάκο, αλλά εγώ αναφέρομαι στη σκυλάδικη αισθητική της λούγκρας.

Εκτός αν με τον χαρακτηρισμό "πουστοέλληνες" θίγεσαι και εσύ. Τότε πάσο.

 
At 7/19/2008 12:24:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Ενώ η δική σου αισθητική είναι το απαύγασμα του σικ, Mantalena Parianos.

 
At 7/19/2008 12:25:00 π.μ., Blogger e-Lawyer said...

Έχω κάτι monitors για κλείσιμο, πότε ευκαιρείς;

 
At 7/19/2008 09:03:00 π.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Σε σύγκριση με του Ζαχαροτου και της κάθε λουμπίνας, δεν το συζητώ. Είναι κλάσεις ανώτερη, μαλακάκο.

Αλλά που να ξέρεις εσύ απ' αυτά αγάααπη μου.
(Μετά φιλιούνται σταυρωτά στον αέρα "σαν ένα μνημείο μίσους για την επαφή" όπως έγραψε και ο Αρανίτσης).

ΥΓ.
Τέλει μπανάνα;
(ομοφοβικό - βάζω σήμανση για να μην το παρεξηγήσεις)

 
At 7/19/2008 05:17:00 μ.μ., Blogger Old Boy said...

Εμένα Μανταλένα άλλο μου προξενεί απορία. Σου την βάρεσε εσένα να κάνεις σχόλιο σε αυτό το ποστ. Εγώ το είδα από το μέιλ μου που με ειδοποιεί για κάθε καινούριο σχόλιο. Ο E Lawyer που το είδε; Ενσωματωμένο έχει αυτό το ποστ στον εγκέφαλό του; Με αυτό το ποστ κοιμάται και με αυτό ξυπνάει;

 
At 7/19/2008 05:19:00 μ.μ., Blogger e-Lawyer said...

'Αμα δεν θέλεις να σχολιάζουμε να κλείσεις να σχόλια.

 
At 7/19/2008 09:19:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Μάλλον έχει κάνεi το ποστ σου homepage.

χιιι

(κάτσε να δεις που θα απαντήσει σε δευτερόλεπτα)

 
At 7/19/2008 10:54:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Marialena Goebbels.

 
At 7/20/2008 02:12:00 π.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Τσα! εδώ είμαι κι εγώ!

Όταν ειρωνεύονται οι ασχετίλες, οι ειρωνείες τους, γίνονται μπούμερανγκ.

Ασχετίλα Μανταλένα και ασχετίλα Οld Boy, καλημέρα σας

τα σχόλια σ' αυτό το ψόφιο πλέον ποστ τα είδα κι εγώ. Και τα είδα γιατί εκτός του google reader που μας ενημερώνει για τα νέα ποστς των μπλογκς που διαβάζουμε τακτικά, υπάρχει και το comment reader που μας ενημέρωνει για τα σχόλια που γράφονται σε κάθε μπλογκ που σχολιάσαμε και, στη συνέχεια, δεν το διαγράψαμε - για διάφορους λόγους, με σπουδαιότερο "γιατί βαρεθήκαμε".

Εν προκειμένω, επειδή είχα σχολιάσει στο ποστ με τον Ζαχαράτο, είχα προσθέσει στο comment reader μου το url του Old Boy. Κι επειδή βαρέθηκα να το διαγράψω κάθε φορά που διαβάζω το comment reader μου, βλέπω όλα τα νέα σχόλια, σε όποιο ποστ κι αν γράφονται, όσο παλιό κι αν είναι.

Έτσι, π.χ. ξέρω ότι σε ένα "αρχαίο" ποστ του Manifesto, (του Μαΐου του 2006), γράφτηκε στις 12 Ιουλίου ένα νέο σχόλιο - αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε σχόλιο - από τον Γιώργο Χολιαστό (περιπτωσάρα). Εδώ: http://manifestogr.blogspot.com/2006/05/blog-post.

Yποθέτω ότι κάτι ανάλογο χρησιμοποιεί και ο e-lawyer και είδε το σχόλιο της Μανταλένας.

Ξέρετε, εκτός από αυτούς που νομίζουν ότι είναι ξύπνιοι (σαν εσένα Μανταλένα ή εσένα Old Boy) υπάρχουν και κάποιοι που είναι κιόλας, και δεν το νομίζουν μόνον. Σαν εμένα, π.χ. και τον e-lawyer, όπως κατάλαβα.

Και επειδή είναι ξύπνιοι, (σαν εμένα και τον e-lawyer δηλαδή) διαχειρίζονται έξυπνα και τον χρόνο τους. Αντί λοιπόν να ανοιγοκλείνουν τα μπλογκς για να δουν την πορεία των σχολίων στα οποία έχουν λάβει μέρος, ανοίγουν μόνον μία σελίδα και τα βλέπουν όλα μπροστά τους πανσέληνο.

Είδατε τι απλό που είναι;

Φάτε την τώρα και την επόμενη φορά που θα θελήσετε να ειρωνευτείτε έξυπνους ανθρώπους, σαν εμένα ή τον e-lawyer ή τον j95 (η σειρά είναι χωρίς αξιολόγηση) σκεφτείτε δύο φορές πριν το κάνετε.

Καλή Κυριακή και εις άλλα με υγεία

 
At 7/20/2008 10:41:00 π.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Artoιs,

υποθέτω ότι είμαστε αρκετά έξυπνοι (σύμφωνα με το συλλογισμό σου) ώστε να χρησιμοποιούμε το comments reader αλλά όχι αρκετά για να δουλεύουμε τον η-λόιερ ψιλό γαζί, ναι;

Εγώ ππαντως επιμένω: ο μπούλης πρέπει να έχει κάει το ποστ "Πουστοέλληνες" homepage του.

Άργησε όμως να εμφανιστεί γμτ τον reader του, που είναι ο ανθρωπάκος;

χιιι

 
At 7/20/2008 02:35:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Η σκυλάδικη αισθητική της λούγκρας δεν είναι παρά κατάσταση της καρδιάς του δυστυχισμένου παρατηρητή. Και της δυστυχισμένης παρατηρήτριας. Ένας (ή μία) που συγκρίνεται με τις ιδέες και τα πλάσματα με χίλιους κακούς σκοπούς αλλά και με διαδίχτυο σκοπό να διαπιστώσει την εδική ανωτερότητα, δεν αφήνει χώρο στο ενδεχόμενο να μην είναι ζωτική για το μυαλουδάκι του η ανοησία.

 
At 7/20/2008 02:46:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

"Εσένα (πάλι) είναι το μυαλό μου γιαπωνέζικο".


Ακριβώς αυτό ισχυρίζομαι λοιπόν κι εγώ, νονς.
Παίζεις - παίζω κι όποιος κάνει πιο πολλούς ρούμπους;
Στο αντιστρέφω λοιπόν, για να δεις πόσο αναπόδεικτο είναι:

Η ομοφοβική αισθητική δεν είναι παρά κατάσταση της καρδιάς του δυστυχισμένου παρατηρητή. Και της δυστυχισμένης παρατηρήτριας.

Ξυπνήστε ρε - για δικό σας καλό. Ο εχθρός είναι αλλού βλήματα.

 
At 7/20/2008 02:47:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Διόρθωση:

"εσένα (πάλι) είναι το μυαλό ΣΟΥ"

(αφού άρχίσαμε να χρησιμοποιούμε και τον Καρούζο ως ρομφαία)

 
At 7/20/2008 02:58:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Δεν με ενδιαφέρει αυτό που θα ήθελες να ισχυριστείς και να μου αποκαλύψεις αν ήταν πραγματικό και μπορούσες να το καταγράψεις, αφού τα λόγια σου από το δικό σου νοηματικό ποθούμενο απέχουνε κάτι έτη φάους. Νοηματικό βλήμα λοιπόν είσαι εσύ - και φαίνεσαι και κουδουνίζεις στους αιθέρες. Εχθρός δεν υπάρχει. Επινοείται απ' τις φασίστριες με σκοπό να τρομοκρατηθούμε. Είσαι λεκτικώς η ρουφιανιά της πλάσης στην εφαρμογή της, γιατί άλλο τρόπο επικοινωνίας η Δυστυχία δεν μπορεί. Χάσου από μπροστά μου παλιόπραμα.

 
At 7/20/2008 06:49:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Ανώνυμη πουτανίτσα από που νομίζεις ότι με διώχνεις μωρή αβόγγητη; Από το web του μαχαλά σου;

χα χι χο χε

επί της ουσίας παρακαλώ

 
At 7/21/2008 01:23:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Σε διώχνω από πίσω
από εκεί που είσαι στενή
και σε πετάω στα σκουπίδια
πούναι η ψυχή σου.

 
At 7/21/2008 03:15:00 π.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Αυτό πάλι είναι τρελή μαλακία για να το γραψε ο Καρούζος ή κανένας άλλος σοβαρός άνθρωπος. Σίγουρα δικό σου θα είναι.

Προτείνω τίτλο: "η Σκουπιδόψυχος"

(να θυμίζει και τον ποιητή Φανφάρα, στα χνάρια του οποίου βαδίζεις επάξια ως ποιητής Παπάρας)

μανταλενομούτς

 
At 7/21/2008 03:40:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Με ποιο κριτήριο κατηγοριοποιείς ως σοβαρούς τους ανθρώπους ρε συ αγαπημένη.

 
At 7/21/2008 10:53:00 π.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Χρησιμοποιώντας το θλιβερό σου παράδειγμα ως αποφυγή , ω επίσης αγαπημένη τσουκνιδόμυαλη.

 
At 7/21/2008 05:23:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Mantalena Parianos said: ... υποθέτω ότι είμαστε αρκετά έξυπνοι (σύμφωνα με το συλλογισμό σου) ώστε να χρησιμοποιούμε το comments reader αλλά όχι αρκετά για να δουλεύουμε τον η-λόιερ ψιλό γαζί, ναι;

Εγώ πάλι, γιατί νομίζω ότι εσένα δουλεύει ο e-lawyer;
:Άργησε όμως να εμφανιστεί γμτ τον reader του...
Χαχαχαχα! Ωραία σε παίζει, πάντως!


Παράκληση:
μπορείς σε παρακαλώ να μου γράψεις ποια έκδοση του comment reader χρησιμοποιείτε;


Επίσης, απορώ πώς ενώ νομίζεις ότι είσαι πανέξυπνο κορίτσι, δεν αναρωτιέσαι πώς ο Οld Boy δεν εκπλήσσεται για την παρουσία του κάνε με δίχως κλιματισμό στην κόλαση να αποσαπίσω... Γιατί άραγε δεν αναρωτιέται πού το είδε αυτός/ή; Δεν σου κάνει εντύπωση;
;-)

 
At 7/21/2008 07:11:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

δεν μπορώ με τα γκομενάκια της παρεξηγήσεως. φέρετέ μου αποφρουτογραφήματα.

 
At 7/27/2010 05:51:00 μ.μ., Blogger mitsaras said...

ΚσΜ, στέλνω αυτό το σχόλιο ως ping, ελπίζοντας να διαπιστώσω αν έσβησες το blog του Old Boy από τον comment reader ή αν βαριέσαι ακόμα. Στείλε σε παρακαλώ ένα pong αν λαμβάνεις.

Επίσης να πω ότι βαρέθηκα να διαβάσω το σχόλιο του Χουλιαστού ενώ δεν βαριέμαι να κάνω manage subscriptions, άρα δεν σε καταλαβαίνω (σε αγαπώ όμως). Πάτησα το link πάντως και βεβαιώθηκα για του λόγου σου το αληθές, τώρα μάλιστα, μπορώ να το υπογράψω κι εγώ ότι πρόπερσι χρησιμοποιούσες comment reader και μπράβο σου για αυτή σου την εξυπνάδα.

Βαριέμαι στη δουλειά ρε ΚσΜ, με καταλαβαίνεις; Νομίζω πως το ότι πληρώνομαι το χρόνο που σερφάρω μου αφαιρεί την ανάγκη να διαχειριστώ κι εγώ ως έξυπνος το χρόνο μου κι αυτό είναι κακό, πολύ κακό γαμώτο, τόσο χρόνο που θα'χα διαχειριστεί θα'χα γίνει σπουδαίος.

 
At 7/01/2011 04:29:00 μ.μ., Blogger Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

mitsaras,

χαχαχα, απίστευτο. Απαντητικό σχόλιο μετά από δύο χρόνια. Δεν θυμάμαι άλλο σετ πινγκ πονγκ τόσο μεγάλης διάρκειας.

Απαντώ κι εγώ στο σερβίς σου με καθυστέρηση ενός χρόνου. Λοιπόν, από τύχη είδα το σχόλιό σου, διαβάζοντας πριν από λίγο ένα άλλο σχόλιο στο buzz που παρέπεμπε σ' αυτό εδώ το ποστ.

Ο λόγος που δεν σου επέστρεψα το μπαλάκι είναι που στον comment reader μου έχουν προστεθεί νέες "συμμετοχές" και το μπλογκ του Old Boy - στο οποίο δεν θυμάμαι να έχω ξανασχολιάσει έκτοτε - έχει υποχωρήσει τόσο στα βάθη του, που φοβάμαι να κατεβώ εκεί κάτω δίχως μάσκα οξυγόνου. (παναπεί βαριέμαι)

Είναι εκτιμητέον, πάντως, που μετά τέσσερα σχεδόν χρόνια, και από όσο έχω την ευκαιρία να γνωρίζω, τόσο ο Old Boy όσο και ο e-Lawyer επιμένουν στις ίδιες απόψεις. Και δεν έχει σημασία αν διαφωνεί κανείς μ' αυτές. Η συνέπεια μετράει, ακόμα κι όταν αλλάζεις τακτική.

Για την σωστή διαχείριση του χρόνου σου δεν μπορώ να σου δώσω ελπίδες. Χρειάζεται να περάσεις το λούκι "Μαίρη Παναγιωταρά" για να μάθεις.

Τα λέμε σε κάνα δυο τρία χρόνια;

 
At 5/02/2015 04:24:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Λοιπόν, το ξέρω πως θα είμαι λίγο άκυρο, αλλά επίσης ξέρω ότι θα είμαι στην πραγματικότητα και απολύτως σωστός παρακάτω.

Παιδιά, οι "πουστοέλληνες" δεν είναι ούτε στην πραγματικότητα οι ανδροπρεπής ομοφυλόφυλοι Έλληνες ούτε καν οι θυλυπρεπείς ομοφυλόφυλοι Έλληνες, αλλά κάποιοι άλλοι...

Ξέρετε είναι αυτοί οι πούστηδες ψυασθενείς τέρμα καθυστερημένοι κουραδόμαγκες με σύμπλεγμα κατωτερότητας και ένα σωρό ψυχολογικά που χαζογελάνε με εσένα χωρίς λόγο επειδή δεν υπάρχει αλλά απλά επειδή έχει διαφορετική φάτσα, σε κυνηγούν μανικά με αρρωστημένη πούστικη εμμονή τον κώλο να σε πειράξουν με ότι βρούν και επιμένουν στην τεράστια βλακεία/πουστιά τους.

Όταν πάς στη προπόνηση μπάλας, επιμένουν να μπείς μέσα στα αποδυτήρια ή κάπου αλλού γιατί θέλουν να πάρεις κάτι μόνο και μόνο να σε κλειδώσουν και να γελάσουν και είναι τουλάχιστον 6 χρόνια μεγαλύτεροι απο 'σένα και ξεροκέφαλα επιμένουν αφού το έχεις ήδη αρνηθεί 50 φορές να πάρεις κάτι(π.χ. το ψυκτικό και κτλ. bullshit). Άν επιμένεις πως ΔΕΝ θές τότε έρχονται σώμα-με-σώμα και σε λένε "Τί; Μαγκιέεεες; Παίζεις μαγκιέεες;" σαν τέρμα πούστηδες ή σε παίρνουν το κεφάλι και σε τρίβουν τη μικροτσούτσουνη πούτσ' τς στα μαλλιά αναμφισβήτητα αποδεικνύοντας ότι είναι ψυχασθενείς σχιζοφρενική-like ομοφυλόφυλοι. Και εσύ δεν μπορείς να κάνεις πολλά γιατί σε πλακώνουν στο ξύλο σαν αποδεδειγμένα δειλά μουνιά όλοι μαζί και το κάνεις αυτό, δηλαδή που πάς να πάρεις το ψυκτικό άν και ξέρεις τη παγίδα γιατί αλλιώς θα υποστείς δέκα φορές χειρότερα. Παιδιά, στην Αγγλία το μόνο που σε κάνουν είναι να να σε κλωτσάνε στο πάτωμα και είναι καλύτερο γιατί τουλάχιστον σε θεωρούν εχθρό/άξιο βίας/απειλή και ούτε σε κλειδώνουν και σε βάζουν το κεφάλι στα αρχίδια τους και ούτε επιμένουν σα ψυχασθενείς για 5 λεπτά να μια άρρωστη "πλάκα". Φακ δις. Και ΟΛΟΙ έχουν την ίδια προσωπικότητα και μαζεύονται σε ένα μέρος ή γκρούπ.

Αυτοί είναι ολοκάθαρ στην πραγματικότητα οι πραγματικοί ΚΑΡΑΠΟΥΣΤΟΕΛΛΗΝΕΣ. Δεν είναι απλά "μπούλινγκ" αυτό είναι σεξουαλικά απωθημένα που έχουν και δεν μπορούν να τα παραδεχτούν σαν κομπλεξικοί πανίβλακες που είναι. Ο Καπουτζίδης τουλάχιστον έχει αρχίδια να το παραδεχτεί, αυτοί όχι.

Αυτά τα ολίγα. Λυπάμαι πραγματικά. Και έξω τώρα στα Αγγλικά μέσα στο Γιουτούμπι και κτλ, το παίζουμε "διαφωτιστές", "διανοούμενοι" και κτλ. με τα "actuallies, clearlies, in facties" τώρα όμως αυτό είναι ακραία πουστοκουτοπονηριά. Αϊ στ' διάλα, κάνουμε τα στραβά μάτια παραπαρουσιάζοντας την Ελλάδα σαν την "τέλεια χώρα", αλλά είμαστε σε συμπεριφορά χειρότερη και απο το Αφγανιστάν. Τα χειρότερα, χαμηλότερα ασήμαντα δυστυχισμένα κουράδια του βόθρου είμαστε, παιδιά, και το να το παίζουμε "διανοούμενοι" και "έξυπνοι" τώρα μας κάνει χειρότερα σκατά.

Δυστυχώς, δεν ξέρω αλλού να κάνουν τέτοια κακομεταχείρηση σε ανθρώπινο ον πουθενά. Κρίμα.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home